13:46 - 02/01/2017

Η απάτη «χτισίματος» του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα – Στόχος είναι μόνο ο έλεγχος των πολιτών με παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που επιβάλει η ΝΤΠ.

Η απάτη «χτισίματος» του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα – Στόχος είναι μόνο ο έλεγχος των πολιτών με παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που επιβάλει η ΝΤΠ.

Από την Κυριακή έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα αποδείξεων με πλαστικό χρήμα προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να «χτίσουν» το αφορολόγητο τους. Εκτός του ότι ακόμη δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για το ποιες δαπάνες μετρούν και πώς θα λειτουργεί το σύστημα, ο στόχος της επιβολής του πλαστικού χρήματος είναι αφενός οι Έλληνες να πληρώσουν περισσότερους φόρους, αλλά κυρίως να ελεγχθεί η διακίνηση του χρήματος.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να εξουσιάζει τους πολίτες και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τί, πώς και πότε κατανάλωσε το οτιδήποτε. Έτσι μπορούν οι πολίτες να γίνουν πιο εύκολα υποχείρια του συστήματος το οποίο ελέγχει το χρήμα και μαζί ολόκληρες κοινωνίες. Καταλύεται ταυτόχρονα κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας και παραβιάζεται η προσωπική ζωή σε απόλυτο βαθμό.
Και γιατί αυτό; Γιατί απλά όταν το σύστημα θέλει να πληρώνει ο πολίτης με την πιστωτική κάρτα ή την χρεωστική τις επισκέψεις σε γιατρό ή σε νοσοκομείο αυτομάτως περνάει στο σύστημα και το ιατρικό του ιστορικό. Με τον ΑΜΚΑ και με την προώθηση της νέας ταυτότητας με τα βιομετρικά στοιχεία που προωθούν ολοκληρώνεται το έγκλημα και ουδέν πλέον κρυπτόν από τις υπηρεσίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Τώρα, όσον αφορά στο αφορολόγητο, το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να επιβάλει ακόμη περισσότερους φόρους στους πολίτες. Τους υποχρεώνει να πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Στην πρώτη περίπτωση, της πιστωτικής κάρτας υπάρχει η μεγάλη παγίδα να μην μπορεί κάποιος να πληρώσει αμέσως το ποσό που χρέωσε και να πέσει στις δαγκάνες των τραπεζών με τα ληστρικά επιτόκια.

Στη δεύτερη περίπτωση, της χρεωστικής κάρτας, συνήθως την έχουν οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αρκετοί συνταξιούχοι. Τι θα συμβεί για όσους δεν έχουν και μέσα στα capital controls δεν μπορούν να εκδώσουν; Τι θα συμβεί με όσους ζουν σε περιοχές απομακρυσμένες και δεν υπάρχουν τα μηχανήματα καρτών ή τα POS και δεν μπορεί κάποιος να πληρώσει τον μπακάλη ή τον μανάβη με πλαστικό χρήμα; Και κυρίως κάποιος που δεν θέλει να πληρώσει με πλαστικό χρήμα γιατί να του επιβάλλεται ακόμη μεγαλύτερη φορολογία;

Η απάντηση είναι πώς πρόκειται για ωμό εκβιασμό. Όποιος δεν πληρώνει με πλαστικό χρήμα και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων τότε θα πληρώσει αρκετά περισσότερο. Όταν επιβληθεί πλήρως το πλαστικό χρήμα τότε οι πάντες θα είναι χαμένοι.

Μέχρι τότε και σχετικά με το χτίσιμο του αφορολόγητου που υποτίθεται πώς ισχύει από την πρώτη του χρόνου ακόμη δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις αποδείξεις που θα «μετράνε» στην εφορία, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα μετρούν όλες εκτός από τα ενοίκια και τις δόσεις στεγαστικών δανείων. Κι αυτό γιατί οι τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη δυσκολία διαχωρισμού των δαπανών που γίνονται με «πλαστικό» χρήμα.

Προκειμένου να έχουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος τους ως εξής:

-10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ.
-15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ.
-20% για εισόδημα από 30.000,01.

Το ανώτατο όριο αποδείξεων που απαιτεί η εφορία ανεξαρτήτως εισοδήματος ανέρχεται στα 30.000 ευρώ. Όσο για τις ιατρικές δαπάνες, θα πρέπει να πληρώνονται με κάρτα για να «μετρήσουν» στο αφορολόγητο καθώς οι χάρτινες αποδείξεις από τον γιατρό, αν η δαπάνη έχει πληρωθεί με μετρητά, δεν θα αναγνωρίζονται.

Εφόσον οι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό με ηλεκτρονικά μέσα, θα πληρώνουν επιπλέον φόρο. Ο φόρος αυτός θα υπολογίζεται στη διαφορά των απαιτούμενων αποδείξεων και των αποδείξεων που δεν συγκεντρώθηκαν με συντελεστή 22%.

Υπενθυμίζεται ότι το κατώτερο όριο πληρωμής με «πλαστικό» χρήμα μειώνεται στα 500 ευρώ από τα 1.500 ευρώ, ενώ ως κίνητρο θεσπίζεται και πρόγραμμα δημόσιων κληρώσεων (λοταρία) επί των συναλλαγών με «πλαστικό χρήμα», με το συνολικό ποσό να φτάνει ακόμα και τα 12 εκατ. ευρώ.

pentapostagma.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 5
    0
    Στοχος φυσικα είναι κ το 18% που χρεωνουν τις πιστωτικες οι χρεωκοπημένες τράπεζες. από τον ένα νταβατζη στον άλλο παμε.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί