Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:48 - 12/03/2024

Το 90% των τυριών παρασκευάζονται απο μια γενετικά τροποποιημένη ουσία (FPC), η οποία παρασκευάζεται από την Pfizer και δεν αναγράφεται στις ετικέτες!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το τυρί παρασκευαζόταν παραδοσιακά χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα συστατικά: γάλα, αλάτι, καλλιέργεια εκκίνησης και ζωική πυτιά (ένα σύμπλεγμα πηκτικών ενζύμων για την πήξη του γάλακτος στην παραγωγή τυριού).

Τώρα υπάρχουν τέσσερις τύποι πυτιάς που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τυροκομίας: πυτιά ζώων, φυτική πυτιά, μικροβιακή πυτιά και μια γενετικά τροποποιημένη έκδοση που ονομάζεται FPC (χυμοσίνη), η οποία παρασκευάζεται από την Pfizer.

Το FPC έχει λάβει άδεια ως Γενικά Θεωρούμενο Ασφαλές (GRAS), το οποίο εξαιρούσε την Pfizer από τις προεγκεκριμένες απαιτήσεις που ισχύουν για άλλα νέα πρόσθετα τροφίμων.

Περισσότερο από το 90% του βορειοαμερικανικού τυριού παρασκευάζεται με πυτιά FPC της Pfizer, αλλά οι καταναλωτές δεν ξέρουν τι τρώνε επειδή οι ετικέτες των συστατικών δεν κάνουν διάκριση μεταξύ βιοτεχνικής και φυσικής πυτιάς.

Ο Δρ Joseph Mercola εξηγεί γιατί πιστεύει ότι πρέπει να τρώτε μόνο τυρί που παρασκευάζεται απο παραδοσιακή ζωϊκή πυτιά και γιατί πάνω από το 90% του τυριού που πωλείται στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί έναν γενετικά τροποποιημένο οργανισμό από την Pfizer.

«Το FPC είναι μοναδικό δημιούργημα της Pfizer και κατέστη δυνατό με τη χρήση της τεχνολογίας και της επεξεργασίας γονιδίων CRISPR όπου τροποποιούνται τα γονιδιώματα των ζωντανών οργανισμών. Η ειρωνία σε αυτό είναι πως η «ασφάλεια» του FPC αξιολογήθηκε κι αυτή με μια δοκιμή 90 ημερών σε αρουραίους… όπως ακριβώς και τα εμβόλια τους.

Λοιπόν αναρωτηθείτε μόνοι σας. Η Pfizer που είναι μια βιοτεχνολογική εταιρία με σκοπό το κέρδος, γιατί να μη προσθέσει ύπουλα ένα βλαβερό για την υγεία προϊόν, που μάλιστα έχει την δυνατότητα να το αξιολογήσει ως «ασφαλές», την στιγμή που το FDA το διοικούν συνεργάτες της εταιρίας;

Πώς κατασκευάζεται το FPC

Το γονίδιο που παράγει την τροποποιημένη πυτιά αφαιρείται από τη συμβολοσειρά DNA του ζωικού κυττάρου και στη συνέχεια εισάγεται στη συμβολοσειρά DNA του κυττάρου ξενιστή βακτηρίων, ζύμης ή μούχλας (ένας τύπος τεχνολογίας ανασυνδυασμένου DNA).

Μόλις εισαχθεί, το νεοτοποθετημένο γονίδιο ξεκινά την παραγωγή του ενζύμου χυμοσίνης εντός του ξενιστή. Η καλλιέργεια του ξενιστή στη συνέχεια καλλιεργείται και ζυμώνεται.

Αυτές οι τεχνολογίες ανασυνδυασμένου DNA είναι σχετικά νέες και έγιναν δημοφιλείς τη δεκαετία του 1980 όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με ψήφους 5-4 αποφάσισε ότι νέες βιολογικές μορφές μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Έτσι, το 1990, σε μια άλλη απόφαση που δημιούργησε προηγούμενο από ένα γραφείο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τη χρήση του FPC στα τρόφιμα. Ήταν η πρώτη φορά που ένα βιομηχανικό προϊόν επιτρεπόταν στα τρόφιμα στις ΗΠΑ και που δεν αναγράφεται πουθενά.

Προσέξτε το ποιο σημαντικό: Αυτό το βιομηχανικό FPC έλαβε το καθεστώς GRAS. Που σημαίνει ότι η Pfizer εξαιρέθηκε από τις απαιτήσεις προέγκρισης που ισχύουν για όλους (εκτός GRAS) για νέα πρόσθετα τροφίμων.

Ο διευθαρμένος οργανισμός FDA κατέληξε τότε στο συμπέρασμα ότι η βιομηχανική χυμοσίνη ήταν ουσιαστικά ισοδύναμη με την πυτιά μόσχου και δεν χρειαζόταν ούτε ειδική επισήμανση ούτε ένδειξη της πηγής ή της μεθόδου παραγωγής της.

Σε γενικές γραμμές, ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί από τον FDA να διασφαλίσει ότι τα πρόσθετα τροφίμων είναι ασφαλή και επιβάλλει μια αυστηρή διαδικασία αναθεώρησης ασφάλειας πριν από τη διάθεση στην αγορά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει αν έχεις «GRAS».

Το σαράντα τρία τοις εκατό των προσθέτων τροφίμων ονομάζονται «GRAS» και δεν υπόκεινται σε έλεγχο απο τον FDA. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο είμαστε αναγκασμένοι να εμπιστευόμαστε ότι οι εταιρείες τροφίμων θα προβούν σε αμερόληπτες έρευνες για την ασφάλεια πριν προσθέσουν αυτές τις νέες ουσίες GRAS στα τρόφιμά μας.

«Σύμφωνα με τον νόμο FDC [Federal Food, Drug, and Cosmetic] Act, τα πρόσθετα τροφίμων που δεν είναι GRAS χρειάζονται έγκριση πριν από την κυκλοφορία τους. Αντίθετα, οι ουσίες GRAS δεν απαιτούν έγκριση ή κοινοποίηση στην USFDA πριν από την κυκλοφορία τους».

Αυτό σημαίνει ότι το κοινό και άλλοι ρυθμιστικοί φορείς δεν διαθέτουν τα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της ασφάλειας χημικών ουσιών στα τρόφιμά μας.

Το 2014, ο πρώην Αναπληρωτής Επίτροπος Τροφίμων της FDA Michael Taylor σχολίασε την αποτυχία του FDA να ρυθμίσει τα χημικά τρόφιμα, λέγοντας:

«Απλώς δεν έχουμε τις πληροφορίες για να εγγυηθούμε την ασφάλεια από αυτές τις χημικές ουσίες».

Το GRAS αποδείχθηκε ότι ήταν ένα τεράστιο κενό για τις εταιρείες τροφίμων να λάβουν δωρεάν άδεια χρήσης χημικών πρόσθετων στα τρόφιμά μας με ελάχιστη έως καθόλου επίβλεψη.

Παρόλο που οι οργανισμοί που παράγουν αυτό το FPC ως γενετικά τροποποιημένο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία εξαιρούνται από την υποχρέωση επισήμανσης των προϊόντων τους ως «ΓΤΟ».

Στην πραγματικότητα, το FPC αναφέρεται απλώς ως “μικροβιακή πυτιά” ή “φυτική πυτιά” στις ετικέτες. (Η πηγή της πυτιάς δεν απαιτείται να αναφέρεται.) Άρα πρόκειται για απάτη.

Εδώ είναι ένα σχόλιο από την American Cheese Society:

«Το γεγονός ότι η χρήση μικροβιακής πυτιάς τύπου FPC δεν χαρακτηρίζεται ως ΓΤΟ εξαπατεί όσους αντιτίθενται στα προϊόντα ΓΤΟ όταν πρόκειται να επιλέξουν τυρί».

Αυτές οι εναλλακτικές μέθοδοι πυτιάς είναι έως και δύο φορές φθηνότερες από τη χρήση ζωικής πυτιάς, καθώς επιταχύνουν τη διαδικασία παλαίωσης για να κάνουν το τυρί έτοιμο για αγορά πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει περισσότερα κέρδη.

Επιτρέπουν επίσης στις εταιρείες τυριών να εμπορεύονται σε χορτοφάγους (καθώς η πυτιά ζώων, που προέρχεται από το στομάχι ενός μηρυκαστικού, θεωρείται ζωικό προϊόν).

Λοιπόν, και πάλι, αυτή η τεχνολογία είναι νέα. Επομένως, δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες μελέτες που να αξιολογούν την ασφάλεια της κατανάλωσης μικρής ποσότητας αυτού του γενετικά τροποποιημένου πρόσθετου τροφίμων σε ημερήσια βάση.

Δύο είναι βασικές ανησυχίες: 1) η τοξικότητα και 2) τα πεπτικά προβλήματα, καθώς αυτές οι εναλλακτικές λύσεις πυτιάς μπορούν να αποδειχτούν αλλεργιογόνοι και να μη μπορείς να βρεις την αιτία.

Τοξικότητα σημαίνει ότι το ενζυμικό διάλυμα περιέχει βιοτοξίνες από τον γενετικά τροποποιημένο ξενιστή (μούχλα ή μύκητα) που καλλιεργείται και ζυμώνεται στο εργαστήριο.

Οι παραγωγοί αυτών των ενζύμων ισχυρίζονται ότι το τελικό διάλυμα ενζύμου FPC είναι εξαιρετικά καθαρό, αλλά στην πραγματικότητα, ίχνη των γενετικά τροποποιημένων βακτηρίων έχουν βρεθεί σε ένζυμα.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τη βιβλιογραφία σχετικά με αυτές τις ανησυχίες με την τοξικότητα.

« Τα γενετικά τροποποιημένα ένζυμα τροφίμων παράγονται σήμερα από ΓΤΟ. Έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με πιθανή μόλυνση των τροφίμων με βακτηριακές τοξίνες ή μυκοτοξίνες, αλλεργιογόνα ή αχαρακτήριστες ξένες ουσίες ως ακαθαρσίες.

«Επειδή αυτά τα ένζυμα καθαρίζονται από μικροβιακές πηγές, μπορεί να υπάρχουν τοξικές ουσίες σε παρασκευάσματα/απομονώσεις ενζύμων. Οι τοξικές ουσίες είναι βασικά βακτηριακές τοξίνες και μυκοτοξίνες, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα/κίνδυνους που σχετίζονται με την υγεία των καταναλωτών.

«Η νομοθεσία για την ασφάλεια είναι επίσης πολύ προσεκτική όσον αφορά τις αλλεργιογόνες ιδιότητες των βιομηχανοποιημένων ενζύμων, καθώς είναι γνωστό ότι τα ένζυμα είναι ισχυροί ευαισθητοποιητές εισπνοής αλλα και πάλι αυτό δεν ισχύει για την Pfizer.

«Εκτός αυτού, πολλές αχαρακτήριστες ξένες ουσίες/ακαθαρσίες μικροβιακής/βιολογικής προέλευσης μπορεί επίσης να υπάρχουν στο παρασκεύασμα ενζύμων, το οποίο αποτελεί επίσης θέμα πρωταρχικής ανησυχίας κατά την αξιολόγηση της ασφάλειας των εμπορικών ενζυμικών προϊόντων .

Έτσι, ορισμένοι ανησυχούν για τη συνεχή κατάποση αυτών των βιοτοξινών με την πάροδο του χρόνου και τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία που θα είχαν με την πάροδο των ετών.

Και δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος εδώ. «Επί του παρόντος, οι ίδιες οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων τους

anazitiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ,ΑΚΟΜΗ,ΠΕΘΑΝΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΕΜΦΟΛΙΑ ΤΗΣ PFIZER ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ(!) ΕΙΝΑΙ PFIZER.

  2. STRANGER,ΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ” ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ.

  3. Προς τον Αμερικανο μεταλλαγμενο , δεν ειναι μονο οι αμερικανοι , ολοι παντου ειναι ετσι.

    Σας ευχαριστω για το αρθρο, συγχαρητηρια σε οσους το ανεδειξαν, απο δικια μου εμπειρια να μεταφερω οτι ακομα και στα παρδοσιακα τυρια παραγωγοι στις λαικες βαζουν πυτιες και μυκιτες φαρμακευτικης προελευσης δυσττυχως που ειναι καρκινογωνες – το λεω απο προσωπικη εμπειρια οπου παρατηρησα δυσαρεστη κατασταση κατω απτο δερμα στο στηθος μετα απο πολυ καταναλωση τυρομαλαμα – τοπικο κρητικο τυρι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*