Τα είχαν έτοιμα;;; γενετικά εμβόλια με χρήση αδενοϊού χιμπατζή (ChAd) προβάλονταν στην προ-covid19 εποχή!! Το AstraZeneca εμπεριέχει ανασυνδυασμένο αδενοϊκό φορέα χιμπατζή! Επιστημονική μελέτη: τα εμβόλια mRNA,AstraZeneca προκαλούν ανοσοποιητική θρομβωτική θρομβοπενία κ.α ενώ οι εταιρίες είχαν δηλώσει στις δοκιμές τους μόνο αναφυλακτικό σοκ…
Ας πάρουμε την πλευρά των υπέρμαχων..Κι όμως:Αυτοάνοση θρομβοκυτταροπενία μετά το εμβόλιο – δημοσίευση περιπτώσεων στο New England Journal of Medicine. Προχωρούμε στην κατανόηση της παθοφυσιολογίας ορισμένων από τις σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν.
”Εμβόλιο SARS-CoV-2 – Προκληθείσα ανοσοποιητική θρομβωτική θρομβοπενία-Επιστημονική Μελέτη συγγραφείς: Douglas B. Cines, MD, και James B. Bussel, M.D.”
Η πανδημία της νόσου του coronavirus 2019 (Covid-19) που προκλήθηκε από σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2) προκάλεσε την ανάπτυξη εξαιρετικά αποτελεσματικών εμβολίων που παρήχθησαν με πρωτοφανή ταχύτητα με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών. Καμία σημαντική προειδοποίηση για την ασφάλεια, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις αναφυλαξίας, δεν αναφέρθηκε στις αρχικές δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες ενήλικες και ο κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών παρέμεινε εξαιρετικά χαμηλός μετά τον εμβολιασμό περισσότερων από 400 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως μέχρι σήμερα. 1 Δεν προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, ότι έχουν εμφανιστεί νέες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών καθώς εμβολιάζονται πολλά επιπλέον άτομα και παρατείνεται η παρακολούθηση. Για παράδειγμα, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανοσολογικής θρομβοκυτταροπενίας και αιμορραγίας χωρίς θρόμβωση μετά από έκθεση σε εμβόλια βασισμένα στο αγγελιοφόρο RNA (mRNA) που παράγονται από Moderna (mRNA-1273) και Pfizer – BioNTech (BNT162b2).
Το περιοδικό έχει τώρα επισημάνει τρεις ανεξάρτητες περιγραφές 39 ατόμων με ένα πρόσφατα περιγραφέν σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από θρόμβωση και θρομβοπενία που αναπτύχθηκε 5 έως 24 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό με το ChAdOx1 nCoV-19 (AstraZeneca), έναν ανασυνδυασμένο αδενοϊκό φορέα χιμπατζή που κωδικοποιεί την ακίδα πρωτεΐνη του SARS -CoV-2.
3-5 Αυτά τα άτομα ήταν υγιή ή σε ιατρικά σταθερή κατάσταση, και πολύ λίγοι ήταν γνωστό ότι είχαν προηγούμενη θρόμβωση ή προϋπάρχουσα προθρομβωτική κατάσταση. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναφορές ήταν γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών, μερικές από τις οποίες έλαβαν θεραπεία αντικατάστασης οιστρογόνων ή αντισυλληπτικά από του στόματος. Ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό των ασθενών είχε θρομβώσεις σε ασυνήθιστα σημεία – συγκεκριμένα θρόμβωση εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου ή θρόμβωση στην πύλη, σπλαχνικές ή ηπατικές φλέβες. Άλλοι ασθενείς παρουσίασαν βαθιές φλεβικές θρόμβους, πνευμονική εμβολή ή οξεία αρτηριακή θρόμβωση. Οι διάμεσοι αριθμοί αιμοπεταλίων κατά τη διάγνωση ήταν περίπου 20.000 έως 30.000 ανά κυβικό χιλιοστό (εύρος, περίπου 10.000 έως 110.000), αλλά ο ρυθμός μείωσης των μετρήσεων αιμοπεταλίων που προηγήθηκε της θρόμβωσης είναι άγνωστος. Υψηλά επίπεδα d-διμερών και χαμηλά επίπεδα ινωδογόνου ήταν κοινά και υποδηλώνουν συστηματική ενεργοποίηση της πήξης. Περίπου το 40% των ασθενών πέθανε, μερικοί από ισχαιμική εγκεφαλική βλάβη, υπερκείμενη αιμορραγία ή και τις δύο καταστάσεις, συχνά μετά από αντιπηκτικό.
Αυτός ο αστερισμός της θρόμβωσης και της θρομβοκυτταροπενίας προκάλεσε τη διάγνωση της επαγόμενης από ηπαρίνη θρομβοπενίας ως διάγνωσης. Ωστόσο, κανένας από τους ασθενείς δεν είχε γνωστή έκθεση στην ηπαρίνη πριν από την έναρξη της ασθένειας.
….7 Αν και η κατάσταση σε αρκετούς ασθενείς βελτιώθηκε προφανώς όταν τους δόθηκε ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους. , φαίνεται συνετό να επιλέξουμε μεταξύ των αντιθρομβωτικών μη ηπαρινικών παραγόντων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της θρομβοκυτταροπενίας που προκαλείται από την ηπαρίνη, ενώ ο κίνδυνος αιμορραγίας μετριάζεται 8 Αναμένουμε ότι το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που σχετίζεται με το VITT θα μειωθεί με προηγούμενη αναγνώριση και βελτιωμένη παρέμβαση.
Δεν εντοπίστηκε θρομβωτικό σήμα σε κλινικές δοκιμές που οδήγησαν στην έγκριση του εμβολίου ChAdOx1 nCoV-19, ….
Επιπρόσθετα περιστατικά έχουν αναφερθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 169 πιθανών περιπτώσεων θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου και 53 πιθανών περιπτώσεων θρόμβωσης σπλαχνικής φλέβας σε 34 εκατομμύρια παραλήπτες του εμβολίου ChAdOx1 nCoV-19, 35 πιθανές περιπτώσεις κεντρικού νευρικού συστήματος θρόμβωση μεταξύ 54 εκατομμυρίων παραληπτών του εμβολίου Pfizer-BioNTech mRNA και 5 πιθανές (αλλά αμετάβλητες) περιπτώσεις θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου μεταξύ 4 εκατομμυρίων αποδεκτών του εμβολίου Moderna mRNA…..Παρ ‘όλα αυτά, δείχνουν σαφώς την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου ανησυχίας όταν οι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα κεντρικού νευρικού συστήματος ή κοιλίας μετά τη λήψη οποιουδήποτε εμβολίου SARS-CoV-2.
Αυτές οι νέες παρατηρήσεις εγείρουν επίσης σημαντικά επιστημονικά ερωτήματα με κλινικές επιπτώσεις. Ποιο συστατικό ή συστατικά του εμβολίου (αδενοϊική αλληλουχία, ακίδα πρωτεΐνης ή άλλο συστατικό) προκαλεί μια νέα (ή ανάκληση) απόκριση σε μια φαινομενικά άσχετη πρωτεΐνη ξενιστή, PF4; Γιατί η επιπλοκή φαίνεται να είναι πιο διαδεδομένη μετά την έκθεση σε έναν συγκεκριμένο αδενοϊικό φορέα; Ποιος είναι ο κίνδυνος μετά τον επανεμβολιασμό; Πώς συγκρίνονται τα αντισώματα VITT με τα αντισώματα που σχετίζονται με το PF4 που υπάρχουν μετά τη μόλυνση από SARS-CoV-2, τα οποία έχουν περιγραφεί σε ασθενείς που υποψιάζονταν ότι είχαν θρομβοπενία προκαλούμενη από ηπαρίνη; 10-12 ανοσοσύμπλοκο που ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια ή συμβάλλει άμεσα στην εξάπλωση του θρόμβου; Η άτυπη κατανομή των θρόμβων σχετίζεται με εντοπισμό αντιγόνου ή αγγειακή απόκριση; Η θρόμβωση διαδίδεται κατά μήκος αγγειακών και αιματοποιητικών επιφανειών που απελευθερώνουν διαφορετικούς ανιονικούς συμπαράγοντες, όπως στην προκαλούμενη από ηπαρίνη θρομβοπενία; Σε μια προκαταρκτική έκθεση, οι ερευνητές ανέφεραν ότι τα αντισώματα κατά του PF4 δεν αντιδρούν διασταυρούμενα με την ακίδα πρωτεΐνη.13 Λεπτομερής μελέτη των αντισωμάτων κατά του PF4 μετά από φυσική λοίμωξη και σε λήπτες καθενός από τα εμβόλια SARS-CoV-2 μπορεί να παρέχουν πληροφορίες για τον κίνδυνο του VITT και στους παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς που διέπουν την πάθηση.
Πρέπει να τονιστεί ο πολύ χαμηλός επιπολασμός αυτής της επιπλοκής του εμβολιασμού, όσο σοβαρός και σε σχέση με τα οφέλη της πρόληψης του Covid-19 (μια κατάσταση με θνησιμότητα 1 έως 2% και πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες) (σσ. την ώρα που η θνησιμότητα από κόβιντ είναι περίπου στο 0,11%. )
Το πλήρες κείμενο αυτής της έκδοσης στο NEJM.org.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 16 Απριλίου 2021 και ενημερώθηκε στις 17 Απριλίου 2021, στο NEJM.org.
Συνεργασίες συγγραφέων
Από το Τμήμα Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής και το Τμήμα Ιατρικής, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia (D.B.C.) και το Τμήμα Παιδιατρικής, Weill Cornell Medicine, Νέα Υόρκη (J.B.B.)
1.Aπό την μελέτη συνάγεται αν και είναι υποστηρικτική των εμβολίων ότι κατά τις κλινικές δοκιμές που έγιναν οι εταιρίες δήλωσαν ως πιθανές παρενέργειες μόνο το αναφυλακτικό σοκ ενώ τώρα υπάρχει κύμα θρομβώσεων ως άμεσες παρενέργειες ενώ τις μακροπόθεσμες κανείς δεν τις ξέρει. Αν έπεσαν έξω στις άμεσες συνέπειες γιατί να μην αστόχησαν και στις μακροπρόθεσμες;;
2. Όσοι εμβολιάστηκαν με Astra Zeneca ενημερώθηκαν ως έπρεπε από τις αρμόδιες αρχές ότι στο ChAdOx1 nCoV-19 (AstraZeneca),ενυπάρχει ένας ανασυνδυασμένος αδενοϊκός φορέας χιμπατζή που κωδικοποιεί την ακίδα πρωτεΐνη του SARS -CoV-2.
3. η μελέτη μιλάει για νέες παρενέργειες και ενδεικτικά αναφέρει την θρομβοκυτταροπενία, θρόμβωση στην οποία και εστιάζει…
4. Αναφέρεται σε θρομβώσεις που προκαλούν και τα mRNA.
5. αξία έχουν τ΄αναπάντητα ερωτήματα στο τέλος, όπως και η εκφρασθείσα ανησυχία για επανεμβολιασμό και τι μπορεί να συνεπάγεται ή και το ότι πρέπει να εντοπιστούν οι τεχνικές ατέλειες που προκαλούν τις παρενέργειες και να υπάρξει μια πιο βελτιωμένη εκδοχή των εμβολίων.….Δηλ. βλέποντας και κάνοντας….και από την άλλη υποχρεωτικός εμβολιασμός αυτά τα δυο είναι αλληλοαναιρούμενα…
6.Aν και το όλο επιστημονικό αφήγημα είναι υποστηρικτικό των εμβολίων αυτών ωστόσο θέτει καίρια ζητήματα ανησυχίες και προβληματισμούς όσο και κλινικά ευρήματα ενώ δικαιώνει ως και θέσεις των αντίθετων όπως όταν θέτει υπό αμφισβήτηση κάποια μοιραία συστατικά των εν λόγω εμβολίων που προκαλούν τις παρενέργειες που θα πρέπει να εντοπιστούν..
7.”Οι φορείς αδενοϊού χιμπατζή (ChAd) είναι από τις πιο ελπιδοφόρες τεχνολογικές πλατφόρμες για νέα γενετικά εμβόλια, χάρη στη χαμηλή οροεπιφάνεια, την ισχυρή ανοσογονικότητα και την καλή παραγωγικότητα και ασφάλεια στους ανθρώπους”. Είναι γενετικά εμβόλια….Η Stefania Capone ανθρωπολόγος, μέλος του Centre d’Études en Sciences Sociales du Religieux (CéSor, EHESS, Paris) σε διάλεξή της το Μάρτιο του 2019 δηλ. πριν covid19 το είχε αναπτύξει το θέμα διεξοδικά σε διάλεξή της…κι εδώ τίθεται ζήτημα πως στην πριν του κόβιντ εποχή γίνεται λόγος για για νέα γενετικά εμβόλια αυτά που στη συνέχεια προκάλεσαν σάλο;; Απλά προληπτική ιατρική κι έρευνα ή κάτι περισσότερο….Εδώ επήλθε μια πανδημία όπως διατείνονται που όμοια της δεν έχει ξανατύχει την περίμεναν;;;; ή……
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το έφτιαξαν! Έμβρυο ανθρώπου-ζώου, άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας»
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice