Διαφημίσεις

Η “πεφωτισμένη” ασχετοσύνη των “ειδικών” του διαδικτύου
Πως γίνεται να επικαλείσαι τον Ορθολογισμό και να μην χρησιμοποιείς την κοινή λογική;  Πως γίνεται να θαυμάζεις την επιστήμη και να την βλέπεις σκωπτικά και μονόπλευρα;  Πως γίνεται να επικαλείσαι την πρόοδο και να μην καταλαβαίνεις ότι σημαίνει βελτίωση και κίνηση προς τα μπρος και όχι απόρριψη;
Κι όμως όλα τα ανωτέρω γίνονται και πολλά ακόμα, αν είσαι φαν των Ελληνικών Hoaxes, πόσο μάλλον αν είσαι ένας από τους δημιουργούς τους.
Εκτός από τη μανία τους κατά του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τελευταία τα έχουν βάλει και με τους βοτανολόγους, ομοιοπαθητικούς, ολιστικούς ιατρούς κ.λ.π.

Οι “ήρωες” του διαδικτύου που θέλουν να μας σώσουν από τις “απάτες” του, εξελίσσονται σε σούπερ ντούπερ ειδικούς άνευ πιστοποίησης και ενώ υποτίθεται τους ενοχλεί που υπάρχει “μη έγκυρη” εναλλακτική ενημέρωση από διάφορα ιστολόγια ή ομάδες, οι ίδιοι δεν κωλώνουν στο να έχουν άποψη για τα πάντα, καταρρίπτοντας ακόμα και την ίδια την επιστήμη την οποία κάθε τόσο επικαλούνται.
Τώρα τους φταίνε τα βότανα και διασύρουν επώνυμα ιστολόγιο που τα προωθεί ως εναλλακτική ή συμπληρωματική θεραπεία παράλληλα με των ιατρών, αφού ούτε την αντικαθιστούν, ούτε την ακυρώνουν. 
Δεν αναφέρω το ιστολόγιο για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση, αλλά για τον ίδιο λόγο, δεν θα αναφέρω ούτε και την φαρμακευτική εταιρεία, που κάθε μέρα διαφημίζει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς το ελληνικής πατέντας προϊόν της που βασίζεται σε 3 θεραπευτικά βότανα και ελαιόλαδο για την καταπολέμηση της γρίπης και του κρυολογήματος.
Προφανώς στο κοντό μυαλό των “πεφωτισμένων” του διαδικτύου, τα βότανα και τα έλαια αποκτούν… “μαγικές” ιδιότητες όταν παρέχονται από τις φαρμακευτικές, ενώ είναι απλά “μαντζούνια” όταν προτείνονται από τους ολιστικούς και βοτανολόγους που διώκονται ως “μάγοι”.                            

     Αυτή είναι η “μαγεία’ του να μην καταλαβαίνεις ότι τα έχεις μπλέξει στην κεφάλα σου τόσο πολύ, που ακυρώνεις ακόμα κι αυτά που υποτίθεται πρεσβεύεις. Το CERN μπορεί να παίζει με την απανταχού ενέργεια, η Κονιόρδου απαγορεύεται! Γιατί δεν έχει επιταχυντή, έχει απλά το σώμα της. Μπράβο, μπρε, πάμε πίσω Γιάννη τα ξύλα, στην εποχή που κορόιδευαν ό,τι δεν καταλάβαιναν και αντί να ανοίξουν το μυαλό σε κάτι νέο, το κυνηγούσαν και το χλεύαζαν – νέος “πεφωτισμένος” Μεσαίωνας!
Λοιπόν, τους έχω νέα που… είναι όμως παλιά. Και το άρθρο είναι της Καθημερινής που τόοοσο λατρεύουν (20.05.2007)

                                                                   

Ο κήπος του Ιπποκράτη ξανανθίζει στην Κω
Πολύτιμα φυτά και βότανα της ελληνικής χλωρίδας, η αξία των οποίων είχε επισημανθεί από τον Ιπποκράτη, αποτέλεσαν τη βάση της σύγχρονης φαρμακολογίας, συμβάλλοντας στη θεραπεία πολλών ασθενειών. Από τον φλοιό της ιτιάς βγήκε η ασπιρίνη, από το υπερικόν (βάλσαμο ψυχής για τους αρχαίους), ένα από τα καλύτερα ελαφρά αντικαταθλιπτικά στον κόσμο, από την εφέδρα το βρογχοδιασταλτικό εφεδρίνη, από τα κούμαρα ένα σπουδαίο αντιπηκτικό, η κουμαρίνη…
Πολλά από τα φάρμακα αυτά έχουν τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα θεραπευτικά φυτά του Ιπποκράτη μπορεί να τα βρίσκει κανείς αποξηραμένα, αλλά και σε σκευάσματα σε μικρά καταστήματα με μπαχαρικά – μυρωδικά στις κεντρικές αγορές των μεγάλων πόλεων, είτε ως καλλυντικά σε σύγχρονες εμπορικές συσκευασίες.
Ο κήπος του Ιπποκράτη, που δημιουργήθηκε φέτος στην Κω, αποτελεί μια μικρή όαση με φυτά που περιλαμβάνονται στην Ιπποκρατική συλλογή στον χώρο των 380 στρεμμάτων του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος κοντά στο Ασκληπιείο.
«Η φύτευση των πρώτων εκατό ειδών από τα φυτά αυτά», αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος του Ιδρύματος καθηγητής Στέφανος Γερουλάνος, «έγινε τον Φεβρουάριο, ενώ έχει προγραμματιστεί να φυτευτούν άλλα πενήντα είδη, που ενδημούν στο νησί. Ειδική σήμανση θα πληροφορεί τους επισκέπτες για τη χρήση και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, γιατί πολλά από αυτά παραμένουν σε χρήση και σήμερα ως βότανα, σκευάσματα φάρμακα και καλλυντικά. Ως καλλυντικά έχουν παραμείνει σχεδόν όλα».

Τα φυτά αυτά αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της ιατρικής, την οποία ο καθηγητής δίδαξε επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Θέλουμε» τονίζει ως πρόεδρος και του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, που έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες, «να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις των ιστορικών, ώστε να υπάρξει μια καλύτερη προβολή της αρχαίας ελληνικής ιατρικής και των αρχών της ηθικής και δεοντολογίας που έθεσε.
Στο πέρασμα από τη μυθολογία στην ιστορία της Ιατρικής ο Ιπποκράτης είχε αναγνωρίσει ως θεραπευτικά 256 φυτά και αργότερα ο Διοσκουρίδης 500 από τα 6.000 που περιλαμβάνονται στην ελληνική χλωρίδα, δηλαδή το 8%. Σήμερα έχει ερευνηθεί μόνο το 5% των 600.000 φυτών που φυτρώνουν παγκοσμίως, ενώ χιλιάδες είδη κινδυνεύουν με αφανισμό…

Ισχυρή δράση
Η δράση όχι μόνο των φαρμάκων, αλλά και πολλών συμπυκνωμένων παρασκευασμάτων που προέρχονται από τα φυτά αυτά, είναι πολύ ισχυρή. Πολλά από αυτά καλό είναι να διακόπτονται προ των επεμβάσεων. «Το σκόρδο», αναφέρει ο κ. Γερουλάνος, «επειδή δρα στα αιμοπετάλια, πρέπει να διακόπτεται επτά μέρες πριν, κυρίως όταν λαμβάνεται υπό μορφή δισκίων. Η εφέδρα πρέπει επίσης να διακόπτεται τουλάχιστον είκοσι τέσσερις ώρες πριν και το υπερικόν πέντε ημέρες νωρίτερα».
«Το υπερικόν είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο σε έκταση αντικαταθλιπτικό στον κόσμο. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες σαν τσάι, όταν τα παιδιά δεν κοιμόντουσαν.

Στα Γιάννενα η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει χρηματοδοτήσει την καλλιέργειά του για να συγκριθεί με το γερμανικό και το αγγλικό, που ως βότανα κάνουν δύο δισεκατομμύρια ευρώ τζίρο τον χρόνο».
Από την εφέδρα, που είναι ένας θάμνος με κόκκινα σποράκια σαν κουκούτσι από κεράσι, βγαίνει ένα διάσημο βρογχοδιασταλτικό, η εφεδρίνη, η οποία «καλμάρει» τον βήχα. Τα κούμαρα, όπου είναι ώριμα (κόκκινα) τα στέγνωναν και τα χρησιμοποιούσαν σαν σκόνη για τις θρομβοφλεβίτιδες. Από τον φλοιό της ιτιάς που στα λατινικά λέγεται salix, εξ ου και σαλικυλικό οξύ, βγήκε η ασπιρίνη, η οποία χρησιμοποιείται σαν αντιπυρετικό πάνω από εκατό χρόνια. Και τελευταία βρέθηκε ότι δρα ενάντια στην αρτηριοσκλήρυνση και τα αιμοπετάλια.

«Οταν πάρεις ασπιρίνες -διευκρινίζει ο καθηγητής- δεν λειτουργούν τα αιμοπετάλια και ως εκ τούτου δεν παθαίνεις θρόμβωση. Στην αρχαιότητα έκαναν σκόνη τη φλούδα και χρειάζονταν μεγαλύτερες ποσότητες, όμως και τότε ο πυρετός έπεφτε. Το θεωρούσαν εκπληκτικό, γιατί δεν ήξεραν ότι ο πυρετός αποτελούσε αντίδραση του οργανισμού σε πολλές ασθένειες. Εριχνε τον πυρετό, άρα θεράπευε»…

Το χαμομήλι
Τα φυτικά φάρμακα είναι πάρα πολλά. Το πιο συνηθισμένο φυτό, το χαμομήλι, το χρησιμοποιούσαν με λίγο μέλι και λεμόνι για τον πονόλαιμο και με αυτό γιατροπορεύτηκαν πολλές γενιές. «Από το χαμομήλι βγαίνει το kamilosan, που χρησιμοποιείται για πλύση ανοικτών πληγών», σημειώνει ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, επισημαίνοντας ότι η χρήση των φυτών είναι απεριόριστη σε καλλυντικά, κρέμες, σαμπουάν. Για όσους θα ήθελαν να επωφεληθούν από τις γνώσεις του παραθέτουμε μία αρχαία συνταγή, που αποτελεί τη βάση για πολλές αλοιφές, αλλά και μόνη της ενυδατώνει και λέγεται ότι περιορίζει τις κηλίδες του δέρματος. «Ζεσταίνετε αμυγδαλέλαιο και μέσα λιώνετε κερί από μέλισσα. Προσθέτετε δύο-τρία κομμάτια μαστίχας Χίου. Όταν λιώσουν και γίνουν όλα μία μάζα το αφήνετε να κρυώσει. Βγαίνει μία κάτασπρη κρέμα εξαιρετικά ευχάριστη, που μπορεί να παρασκευάσει ο καθένας».
                                                                                     
Άντε, μπρε, πιείτε και κανένα χαμομηλάκι με μέλι, κάνει καλό και… στη χολή!
Πηγή
e-koutsobola.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Η “πεφωτισμένη” ασχετοσύνη των “ειδικών” του διαδικτύου”
  1. ΠΕΣ ΤΑ… ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΟΑΞ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  2. Τ’ακούς παππού και γιαγιά, ναι εσείς που δεν είχατε φάρμακα και χρησιμοποιούσατε αυτά που σας έδινε η φύση!!! Είστε HOAX. Και η Φύση είναι ένα μεγάλο HOAX.
    Το χαμομήλι βράσε το, και δώσε το στο γέρο, αν είναι και στομαχικός, πηγαίνει και στο θέρος./Το κυπαρίσσι το ψηλό, φυτρώνει και στην Κρήτη,τα φύλλα του τα βράζουνε, όσοι ΄χουνε διαβήτη./Φασκόμηλε, φασκόμηλα που γίνονται το Μάη ασθματικός απεις τα πιεί, γίνεται παλικάρι./Φλισκούνια βράσε τα καλά, κι απόης να τα πίνεις,αν είσαι και στομαχικός και το γιατρό αφήνεις./Εγώ ΄μια χόρτο του Θεού, με λένε Γοργογιάννη κι όποιος με βράσει και με πιεί, όπου πονεί θα γιάνει./Αρίγανη σταλές- σταλές και την κοιλιά γιατρεύγει και να τριφτείς όπου πονείς πάντα σε δροσερεύγει./Αν πεις για το πεντάνευρο, για βράσιμο καλό ΄ναι για νεφρικά νοσήματα στον κόσμο ξακουστό ΄ναι./Η αγκινάρα του χωριού, βραστή λεμόνι, λάδι και αν πονεί το σκώτι σου, γιατρεύεται το βράδυ./Τη μαντζουράνα βράσε την, παντού όπου φυτρώνει σάψυχο λένε οι παλιοί, τσι καρδιακούς γλιτώνει./Κρομμύδια να παστουρωθείς, στον πόνο γιατρικό ΄ναι αν πέσεις και μισερωθείς, βάλε τα και καλό ΄ναι.
    [από εργασία του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου] η οποία φυσικά είναι HOAX!!

    1. ΠΕΣ ΤΑ FILARIANNA, ΠΕΣ ΤΑ. ΕΧΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΙΝΩ. ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΕΡΔΙΚΙ. ΕΧΩ ΘΥΜΑΡΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ, ΜΟΛΟΧΑ, ΔΥΟΣΜΟ, ΜΕΝΤΑ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ, ΜΑΖΕΥΩ ΡΙΓΑΝΗ. ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΕΥΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΗΞΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΒΑΣΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ….
      ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ [Η ΜΕΙΓΜΑΤΑ] ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΥΕΞΙΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΙΝΕΣ. ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙ; ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΒΑΖΟ. ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΣΥ.

      1. ΔΗΜΗΤΡΗ, λένε πως η όσφρηση επαναφέρει μνήμες. Θυμάμαι να με ξυπνά η μυρωδιά από τα βότανα τις κανέλες και τα γαρίφαλα που έβραζε ο παππούς μου τα άγρια χαράματα. Σήμερα τα χρησιμοποιώ και εγώ. Προσπαθώ να το περάσω και στα παιδιά μου. Προς το παρόν, μόνο την μαλοτήρα πίνουν. Εδώ και 2-3 χρόνια έχω συμπεριλάβει στη διατροφή τους το ταχίνι το οποίο το ανακατεύω με μέλι. Δίνει μεγάλη ενέργεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek