Ποιός στ’ αλήθεια είναι ο Π.Ο.Υ και …..που το πάει. Που κατέστρεψε νομικό πολιτισμό, Κράτος Δικαίου, πολιτεύματα, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Συντάγματα, ζωές, καριέρες, αξιοπρέπεια, όνειρα…τη ζωή όπως τη ξέραμε…όπως προλάβαμε να τη ζήσουμε…..Η Διαπλοκή: o Μπιλ Γκειτς φυγαδεύεται στο Λονδίνο από αστυνομία στη συνάντηση του με Μπόρις Τζόνσον!!Το πλήθος φωνάζει ”συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς.”
nos amis anglais, ont su comme il se doit accueillir Bill Gates, invité par Boris Johnson à diner sous les cris de "Arrest Bill Gates !" 💪💪 pic.twitter.com/STvTVw9g4K
— Diogene (@Diogene_2020) October 18, 2021
Ο Π.Ο.Υ αυτονομήθηκε από τα ιδρυτικά μέλη και τα καταδυναστεύει στην προοπτική μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. ΗΠΑ,Γερμανία και ΜΚΟ και Ιδρύματα πήραν τη Διοίκηση του μέσω χορηγιών! Το Bill & Melinda Gates Foundation είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός δωρητής του. Άλλοι μεγάλοι δωρητές του Π.Ο.Υ: Παγκόσμια Τράπεζα, Rotary International κ.α Ο Π.Ο.Υ δεν είναι ούτε των φτωχών ούτε των λαών είναι ένας μηχανισμός καταδυνάστευσης και εξουσίας σε πλανητικό επίπεδο των ισχυρών, της κεφαλαιοκρατίας και κάποιων υπερδυνάμεων…
Το μπάχαλο και η Ανελευθερία ο Υποχρεωτισμός η Απαγόρευση Κυκλοφορίας ο Στρατιωτικός Νόμος εξηγούνται…
Ο ΠΟΥ μετατρέπεται σε οργανισμό αυτονομημένο από τα ιδρυτικά κράτη
Στα παρασκήνια του κόσμου τίθεται ο απώτερος στόχος της εγκαθίδρυσης εξουσίας σε ολόκληρη την ανθρωπότητα..
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος στα παρασκήνια (που ονομάζεται «βαθύ κράτος», «Η επιτροπή των 300», «ιδιοκτήτες χρημάτων» κ.λπ.) θέτει τον τελικό στόχο της εγκαθίδρυσης εξουσίας πάνω στην ανθρωπότητα. Αυτή η εξουσία θα ασκείται από μια παγκόσμια κυβέρνηση, η οποία θα στηθεί στα ερείπια κυρίαρχων κρατών.
Σχέδια μιας τέτοιας παγκόσμιας διακυβέρνησης υπάρχουν ήδη. Και τα επιμέρους στοιχεία της κατασκευής της παγκόσμιας κυβέρνησης δημιουργούνται ήδη. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο παράδειγμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος μετατρέπεται μπροστά στα μάτια μας σε υπουργείο της μελλοντικής παγκόσμιας κυβέρνησης. Θα του ανατεθεί η λειτουργία της εφαρμογής της «δικτατορίας της υγείας».
Ο ΠΟΥ ιδρύθηκε από τα περισσότερα κράτη μέλη του ΟΗΕ το 1948 ως εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ (FAO, UNICEF, ILO, UNESCO, UNEP και πολλοί άλλοι γνωστοί διεθνείς οργανισμοί έχουν το ίδιο καθεστώς). Η έδρα του ΠΟΥ βρίσκεται στην Ελβετία (Γενεύη).
Οι δραστηριότητες του ΠΟΥ άρχισαν να πραγματοποιούνται βάσει του Χάρτη, ο οποίος υιοθετήθηκε στις 7 Απριλίου 1948 (επομένως, κάθε 7 Απριλίου, όλος ο κόσμος γιορτάζει την “Ημέρα της Υγείας”). Καθορίστηκε ότι ο κύριος ρόλος του ΠΟΥ είναι ο συντονισμός των προσπαθειών των εθνικών κρατών για την ενίσχυση της υγείας και την καταπολέμηση των πιο επικίνδυνων ασθενειών. Ο ΠΟΥ εξουσιοδοτήθηκε να εκδίδει συστάσεις προς τις χώρες μέλη. Η οργάνωση έχει κάνει πραγματικά πολλά στον αγώνα κατά των τροπικών ασθενειών, της πολιομυελίτιδας, για την εξάλειψη της ευλογιάς κ.λπ.
Από την αρχή, είχε προβλεφθεί ότι η χρηματοδότηση του ΠΟΥ θα βασίζεται σε έναν προϋπολογισμό ανεξάρτητο από τον γενικό προϋπολογισμό του ΟΗΕ. Ο προϋπολογισμός του ΠΟΥ είναι διετής και χρηματοδοτείται από συνεισφορές κρατών μελών. Το ύψος των εισφορών καθορίζεται από τους οικονομικούς δείκτες της χώρας (πρώτα από όλα, το μέγεθος του ΑΕΠ).
Δεν είναι μυστικό: ο ΠΟΥ (όπως πιθανώς κάθε άλλη οργάνωση στο σύστημα του ΟΗΕ) αντιμετώπιζε συνεχώς μια χρόνια έλλειψη κεφαλαίων. Περισσότερες από μία φορές το ζήτημα της επέκτασης της οικονομικής βάσης των δραστηριοτήτων του ΟΗΕ, των προγραμμάτων του, των κεφαλαίων του, των εξειδικευμένων φορέων τέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Υπήρξαν εκκλήσεις προς τα κράτη μέλη να μην περιορίζονται σε υποχρεωτικές (εκτιμώμενες) εισφορές, αλλά να τις συμπληρώνουν με εθελοντικές κρατικές εισφορές. Ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να αυξάνουν ενεργά την εθελοντική συνιστώσα των κρατικών συνεισφορών στον προϋπολογισμό του ΠΟΥ.
Προφανώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο μεγαλύτερος δωρητής στον ΠΟΥ. Αυξάνουν περαιτέρω την οικονομική τους συμμετοχή μέσω εθελοντικών συνεισφορών. Κατά την τελευταία δεκαετία, κατά μέσο όρο, περίπου το ένα τρίτο όλων των κρατικών εισφορών (υποχρεωτικών και εθελοντικών) προήλθαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η προσέγγιση για τη διεύρυνση της χρηματοοικονομικής βάσης του ΠΟΥ είχε θετικές και αρνητικές πλευρές.
Το αρνητικό ήταν ότι ορισμένες χώρες αποκτούσαν πρόσθετη επιρροή στον οργανισμό. Άλλωστε, οι ίδιες ΗΠΑ, κάνοντας την επόμενη «εθελοντική συνεισφορά», απευθείας ή υπαινικτικά είπαν ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για αυτό και εκείνο. Η Ουάσινγκτον δεν χρειαζόταν να πει τίποτα: όλοι οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ κατάλαβαν σε ποια έργα και προγράμματα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν οι «εθελοντικές συνεισφορές» των ΗΠΑ. Και αν η χρήση είναι διαφορετική, τότε το επόμενο έτος ο δότης μπορεί να μην παρέχει «εθελοντικές δωρεές».
Σε αυτόν τον αιώνα, η χρηματοδότηση του ΠΟΥ έχει ακόμη «βελτιωθεί». Μη κυβερνητικές οργανώσεις άρχισαν να παρέχουν βοήθεια στην οργάνωση. Το Bill & Melinda Gates Foundation, που δημιουργήθηκε το 2000, μπήκε στην αρένα. Αυτό το φιλανθρωπικό ίδρυμα έχει προσδιορίσει αρκετές προτεραιότητες για τις δραστηριότητές του. Η ιατρική και η υγειονομική περίθαλψη έγιναν ένα από αυτά. Και το Foundation του Γκέιτς από την αρχή άρχισε να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του ΠΟΥ. Το Foundatio Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός δωρητής. Εμφανίστηκαν όμως πολλοί άλλοι, μη κρατικοί δωρητές και φιλάνθρωποι μικρότερου διαμετρήματος.
Εξετάστε, για παράδειγμα, τις πηγές του προϋπολογισμού του ΠΟΥ για το 2016-17. Όπως σημειώνεται στο έγγραφο «Έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα των εργασιών του ΠΟΥ. Προϋπολογισμός προγράμματος 2016–2017 », τα συνολικά έσοδα του προϋπολογισμού για δύο χρόνια ανήλθαν σε 4756 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Είναι αξιοσημείωτο ότι το έγγραφο περιέχει επίσης έναν δείκτη: “Πόροι που διαθέτει ο ΠΟΥ για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων του προγράμματος”. Αυτοί οι πόροι ανέρχονται σε 5,059 εκατομμύρια δολάρια, αύξηση κατά 303 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΠΟΥ. Αποδεικνύεται ότι ο ΠΟΥ διαθέτει επίσης πηγές χρηματοδότησης εκτός προϋπολογισμού.
Τα συνολικά έσοδα του προϋπολογισμού του ΠΟΥ περιλάμβαναν εκτιμώμενες συνεισφορές από κράτη μέλη ύψους 928 εκατομμυρίων δολαρίων και εθελοντικές συνεισφορές ύψους 3,828 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το συνολικό δημοσιονομικό εισόδημα του ΠΟΥ περιλάμβανε εκτιμώμενες συνεισφορές από κράτη μέλη ύψους 928 εκατομμυρίων δολαρίων και εθελοντικές συνεισφορές ύψους 3828 εκατομμυρίων δολαρίων. 17 έτη το μερίδιό τους μειώθηκε στο 19,5%. Και πάνω από το 80 τοις εκατό είναι εθελοντικές εισφορές. Τα τελευταία, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε “βασικά” και “υπό όρους”.
Οι βασικές εθελοντικές συνεισφορές δεν δεσμεύονται από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις για τη μετέπειτα χρήση των χρημάτων που εισπράχθηκαν. Ο ΠΟΥ είναι κυρίαρχος στην απόφαση που θα στείλει χρήματα. Αλλά αυτά τα χρήματα αποδείχθηκαν μόνο 148 εκατομμύρια δολάρια – λιγότερο από το 3,9% όλων των λεγόμενων «εθελοντικών» εισφορών.
Οι μισές από αυτές τις “άσχετες” “εθελοντικές” συνεισφορές προήλθαν από δύο τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των δωρητών που παρείχαν εθελοντική άσχετη βοήθεια καθόλου. Υπάρχει το Λουξεμβούργο, το Κουβέιτ, ακόμη και το Μονακό. Και δεν υπάρχουν Ηνωμένες Πολιτείες.
Και περισσότερο από το 96% των «εθελοντικών συνεισφορών» (3,680 εκατομμύρια δολάρια) είναι «υπό όρους» και πρέπει να χρησιμοποιηθούν όπως υποδεικνύεται από τον δωρητή. Έτσι, στο συνολικό ποσό της χρηματοδότησης του ΠΟΥ για το 2016-17. τα χρήματα που σχετίζονται με δωρητές αντιπροσώπευαν το 77,4%.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άρχισε να διοικείται όχι από όλα τα κράτη που είναι επίσημα μέλη του ΠΟΥ, αλλά μόνο ορισμένα ιδιαίτερα «γενναιόδωρα» κράτη, καθώς και ένα σωρό άλλους δωρητές, που δεν είναι κράτη.
Ακολουθεί ανάλυση των κύριων τύπων δωρητών του ΠΟΥ (μερίδιο στην πλευρά των εσόδων του προϋπολογισμού 2016-17,%): Κράτη μέλη – 51 · φιλανθρωπικά ιδρύματα – 17 · ΟΗΕ, διακυβερνητικοί οργανισμοί και αναπτυξιακές τράπεζες – 15 · συνεργασίες – 7; μη κυβερνητικές οργανώσεις – 7; οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα – 3.
Εκ των πραγμάτων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διοικείται από τους κύριους δωρητές των χορηγιών του. Ακολουθεί η κατάταξή τους ανάλογα με το μέγεθος των “δεμένων” εισφορών:
1) ΗΠΑ;
2) Foundationδρυμα Bill & Melinda Gates.
3) Μεγάλη Βρετανία.
4) GAVI (Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποίηση).
5) Παγκόσμια Τράπεζα.
6) Γερμανία
7) Ιαπωνία.
8) Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
9) Rotary International.
10) National Philantropic Trust.
11) Κεντρικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης (ΟΗΕ).
12) Καναδάς
13) Γραφείο του ΟΗΕ για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων.
14) Νορβηγία
15) Αυστραλία.
Στην επόμενη διετία (2018-19), η δομή των πηγών χρηματοδότησης του ΠΟΥ δεν άλλαξε σημαντικά. Αλλά η τρέχουσα διετία (2020-21) χαρακτηρίζεται από πολλές καινοτομίες στον προϋπολογισμό του ΠΟΥ. Αυτές οι καινοτομίες οφείλονται σε παράγοντες όπως η «πανδημία COVID-19».
Αρχικός προϋπολογισμός ΠΟΥ 2020-21 αναθεωρήθηκε επειγόντως. Πρώτα απ ‘όλα, στο κομμάτι των δαπανών (τα έξοδα για προγράμματα για την καταπολέμηση των ιογενών λοιμώξεων, προγράμματα δοκιμών PCR, εμβολιασμοί κλπ. Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα). Προέκυψε ένα ασυνήθιστο δημοσιονομικό έλλειμμα του ΠΟΥ. Το έλλειμμα έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον ΠΟΥ για αμέλεια και έλλειψη επαγγελματισμού, αδυναμία να προσδιορίσει προληπτικά την απειλή της πανδημίας του COVID-19.
Ο Τραμπ επιδείνωσε την κατάσταση στα άκρα, είπε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον οργανισμό. Στις 8 Απριλίου 2020, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ο ΠΟΥ έκανε κάτι ηλίθιο. Για άγνωστους λόγους, η οργάνωση, η οποία χρηματοδοτείται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει εστιάσει όλη την προσοχή της στην Κίνα. Θα μελετήσουμε προσεκτικά αυτό το ζήτημα ». Και στα τέλη Μαΐου, έδωσε την εντολή να σταματήσει προσωρινά η χρηματοδότηση του ΠΟΥ.
Υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξανάρχισαν τη χρηματοδότηση για τον ΠΟΥ, αλλά δεν είναι πλέον ο κύριος δωρητής του οργανισμού. Στον προσαρμοσμένο προϋπολογισμό του ΠΟΥ για το 2020-21. το μερίδιο των ΗΠΑ είναι μέτριο 7,12%. Στον προηγούμενο προϋπολογισμό (για το 2018-2019), το μερίδιό τους ήταν 15,9%.
Όμως, μεταξύ των κρατών μελών, η Γερμανία βγήκε στην πρώτη θέση όσον αφορά τη στήριξη των χορηγών με μερίδιο 13,85% (στον προηγούμενο προϋπολογισμό, το μερίδιό της ήταν 5,2%). Οι θέσεις της Μεγάλης Βρετανίας (5,76% έναντι 7,7%), της Ιαπωνίας (2,14% έναντι 3,2%) φαίνονται κάπως πιο μέτριες σε σύγκριση με τον προηγούμενο προϋπολογισμό. Συνολικά, το συνδυασμένο μερίδιο των κρατών μελών του ΠΟΥ μειώθηκε κάτω από το 50% για πρώτη φορά. Περισσότερες από τις μισές κρατικές συνεισφορές είναι «εθελοντικές» και «δεμένες».
Και εδώ είναι οι θέσεις «άλλων δωρητών» στον προσαρμοσμένο προϋπολογισμό του ΠΟΥ (%): FoundationΓκέιτς – 10,47; Συμμαχία GAVI – 5,76 Παγκόσμια Τράπεζα – 2,57; Ταμείο Αλληλεγγύης COVID -19 – 1,67. Rotary International – 2,42. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η συμμαχία GAVI είναι πνευματικό παιδί του Μπιλ Γκέιτς. Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε από τον Bill Gates ταυτόχρονα με το Foundation Gates το 2000 και έλαβε αμέσως οικονομική υποστήριξη από
Έτσι, το Foundation Gates και το GAVI είναι ένα σύνολο. Αυτό το αναπόσπαστο μπλοκ δύο δωρητών αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 16% του συνόλου των ταμειακών εισροών στον ΠΟΥ. Η φωνή αυτού του δίκεφαλου δωρητή είναι καθοριστική για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων για το έργο του ΠΟΥ. Ωστόσο, ο δότης δεν είναι δικέφαλος, αλλά πολυκέφαλος, αφού το Foundation Gates και το GAVI έχουν στενές άτυπες σχέσεις με άλλους δωρητές. Για παράδειγμα, με το Bloomberg Family Foundation (0,38%), το Rockefeller Foundation (0,10%) κ.λπ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας νεοεισερχόμενος εμφανίστηκε μεταξύ μη κρατικών δωρητών-το Ταμείο Αλληλεγγύης COVID-19-SRF (COVID-19 Solidarity Response Fund). Καθιερώθηκε επειγόντως πέρυσι για να παρέχει οικονομική υποστήριξη στον ΠΟΥ και άλλους οργανισμούς στον αγώνα κατά της πανδημίας του COVID-19. Επικεντρωμένο στη συλλογή μικρών δωρεών από εκατομμύρια επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο.
Η συγκέντρωση χρημάτων πραγματοποιείται με τα συνθήματα: «βοηθήστε τους άλλους», «αγοράστε ένα εμβόλιο για τους φτωχούς», «σώστε τους ασθενείς με covid» κ.λπ. Φυσικά, το SRF προορίζεται πρωτίστως για να κλείσει τουλάχιστον εν μέρει το δημοσιονομικό έλλειμμα του ΠΟΥ που προέκυψε. Από τις 7 Σεπτεμβρίου, η SRF είχε συγκεντρώσει 254,2 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 169 εκατομμύρια δολάρια (2/3) δόθηκαν στον ΠΟΥ. Τα υπόλοιπα χρήματα του SRF διανεμήθηκαν σε άλλους οργανισμούς, αλλά για δραστηριότητες που ταιριάζουν στις προτεραιότητες του ΠΟΥ.
Το SRF διαχειρίζεται το WHO Foundation, ένα άλλο νέο ίδρυμα που ιδρύθηκε πέρυσι. Το Foundation ΠΟΥ είναι νομικά ανεξάρτητο από τον ΠΟΥ. Αλλά ο κύριος σκοπός του Ιδρύματος ΠΟΥ είναι να συγκεντρώσει κεφάλαια σε όλο τον κόσμο και να τα χορηγήσει με τη μορφή επιχορηγήσεων, είτε στον ΠΟΥ είτε σε άλλους οργανισμούς που ενεργούν σύμφωνα με τις προτεραιότητες του ΠΟΥ, σε συνδυασμό με τον ΠΟΥ. Το Foundationδρυμα ΠΟΥ έχει καθήκον να συγκεντρώσει κεφάλαια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα σε τρία χρόνια από την έναρξή του.
Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό ποια είναι τα πρώτα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος ΠΟΥ. Είναι μόνο γνωστό ότι αυτό το Ταμείο είναι έτοιμο να λάβει κεφάλαια από εταιρείες σε διάφορους τομείς της οικονομίας – με εξαίρεση τις εταιρείες που παράγουν όπλα και προϊόντα καπνού. Το FoundationΠΟΥ δεν κρύβει ότι είναι έτοιμο να συνεργαστεί με εταιρείες Big Pharma.
Φυσικά, όπως λένε οι επικεφαλής του Ιδρύματος ΠΟΥ, θα ελέγξουν τους δωρητές που προσφέρουν δωρεές για να διασφαλίσουν ότι είναι ενημερωμένοι με ηθικά πρότυπα. Υπάρχουν όμως ήδη τα πρώτα παραδείγματα ότι το Foundation ΠΟΥ είναι «παμφάγο», δεν αρνείται δωρεές πολύ αμφίβολων δωρητών. Το Foundation έλαβε δωρεά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων από τη διεθνή εταιρεία τροφίμων Nestlé. Και η φήμη του είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι παράγει ορισμένα προϊόντα που είναι επικίνδυνα για την υγεία.
Παρεμπιπτόντως, ο χάρτης του Ιδρύματος ΠΟΥ επιτρέπει στους “φιλάνθρωπους” να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, το Foundationμπορεί να γίνει μια “γκρίζα” δομή, ένας βολικός ενδιάμεσος μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων και του ΠΟΥ. Παρεμπιπτόντως, από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, το FoundationWHO έχει επικεφαλής τον Anil Soni. Παρεμπιπτόντως, πριν από αυτό το ραντεβού, ήταν ο επικεφαλής της παγκόσμιας φαρμακευτικής εταιρείας Viatris.
Θα συνοψίσω τα παραπάνω. Βλέπουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής του ΠΟΥ από διακυβερνητικό οργανισμό σε οργανισμό που «χειραφετήθηκε» από τις ιδρυτικές χώρες. Σήμερα, οι προτεραιότητες και οι προγραμματικές δραστηριότητες του ΠΟΥ καθορίζονται από πολύ λίγα κράτη (ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία), καθώς και μη κρατικές δομές – ιδρύματα, εταιρείες, συνεργασίες. Παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για τον ΠΟΥ. Μπορούν να ονομαστούν «άτυποι μέτοχοι πλειοψηφίας» του ΠΟΥ. …
Περισσότερα από 190 κράτη που είναι μέλη του ΠΟΥ μπορούν να εκληφθούν ως «μέτοχοι μειοψηφίας». Όχι μόνο αυτοί οι «μέτοχοι» δεν «διαμορφώνουν το κλίμα» στον ΠΟΥ για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναγκάζονται να υπακούσουν στις αποφάσεις των «πλειοψηφικών μετόχων». Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία πρέπει επίσης να αναφέρεται ως “μέτοχος μειοψηφίας”, των οποίων το μερίδιο στο εισόδημα του προϋπολογισμού του ΠΟΥ είναι σήμερα μόνο 0,62%.
Για σύγκριση: ακόμη και στο ΔΝΤ, το μερίδιο της Ρωσίας στο κεφάλαιο του Ταμείου είναι 2,7%. η επιρροή της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε αυτόν τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά εξακολουθεί να είναι αισθητά μεγαλύτερη από ό, τι στον ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ έχει μετατραπεί σε οργανισμό ανεξάρτητο από τα ιδρυτικά κράτη. Επιπλέον, μετά την έναρξη της τρέχουσας αποκαλούμενης “πανδημίας COVID-19”, έγινε προφανές και σαφές ότι αυτά τα κράτη ήταν υπό τον έλεγχο του “χειραφετημένου” ΠΟΥ.russtrat 18/10/21
Πηγές χρηματοδότησης του ΠΟΥ: open.who.int
Γερμανία – 13,85%
Gates Foundation – 10,47%
Συμμαχία GAVI – 5,76%
ΗΠΑ – 7.12
Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας 5,76%
Παγκόσμια Τράπεζα 2,57%
Rotary International 2,42%
Ιαπωνία – 2,14
Σαουδική Αραβία – 1,87
Ταμείο Αλληλεγγύης COVID-19 1,67%
Κίνα – 0,66
RF – 0,62
Οικογενειακό Foundationδρυμα Bloomberg 0,38%
Ισπανία – 0,20
Rockefeller Foundation 0,10%
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice