Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:42 - 25/03/2023

Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρει «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μόλις ξεκίνησε» και στοχάζεται στο ChatGPT

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρει «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης μόλις ξεκίνησε» και στοχάζεται στο ChatGPT

Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Bill Gates εξακολουθεί να είναι αληθινό σύμβολο της βιομηχανίας της τεχνολογίας και όλα όσα λέει εξακολουθούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο, παρόλο που δεν εργάζεται πλέον απευθείας στην εταιρεία που ίδρυσε, Microsoft.

στο blog σας Σημειώσεις Γκέιτς, η ιδιοφυΐα της τεχνολογίας δημοσίευσε μια σπουδαία επιστολή σχετικά με την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (Τεχνητή Νοημοσύνη) και πώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της ανισότητας. Την ίδια στιγμή που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη, όλα μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα, εάν οι κυβερνήσεις δεν δώσουν τη δέουσα προσοχή. Έκανε μια προειδοποίηση και μάλιστα μια πρόβλεψη για το μέλλον.

Υποστήριξη στον αγώνα ή πρόβλημα για την ανισότητα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, όσο καινοτόμες κι αν είναι, οι νέες τεχνολογίες πρέπει να φτάσουν σε όλους, ώστε τα μεγάλα προβλήματα να επιλύονται σταδιακά. Με όλες τις προόδους που έχουν ήδη ξεκινήσει από την OpenAI, Microsoft και ακόμη και το Google, με τον Bard, Πύλες αναφέρει ότι ναι, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που προηγουμένως είχαν πρόσβαση μόνο οι πλουσιότεροι.

Ο κόσμος πρέπει να διασφαλίσει ότι όλοι –όχι μόνο οι πλούσιοι– επωφελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι κυβερνήσεις και η φιλανθρωπία θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για να διασφαλίσουν ότι θα μειώσουν την ανισότητα και δεν θα συμβάλουν σε αυτήν. Αυτή είναι η προτεραιότητα της δικής μου δουλειάς που σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Υπενθυμίζει επίσης ότι δύο βασικά φάσματα χρειάζονται προσοχή: η εκπαίδευση και η υγεία. Σήμερα, είναι ήδη δυνατό να δούμε περιπτώσεις όπου το Συνομιλία GPT χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία νέων εννοιών, αλλά είναι σημαντικό όλοι, ακόμη και οι πιο φτωχοί, να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους.

Στις αρχές του 2023, το showmetech δημοσίευσε ένα άρθρο αναφέροντας αυτό η εφεύρεση του OpenAI κατάφερε να περάσει τα τεστ αμερικανών δικηγόρων και γιατρών, τότε η γνώση είναι κάτι που πραγματικά δεν λείπει. Φυσικά, μπορεί να συμβούν λάθη, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην χρησιμοποιείτε τα εργαλεία σε καθημερινή βάση.

Οποιαδήποτε νέα τεχνολογία τόσο ενοχλητική είναι βέβαιο ότι θα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα, και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια με την τεχνητή νοημοσύνη. Καταλαβαίνω γιατί – εγείρει δύσκολα ερωτήματα σχετικά με το εργατικό δυναμικό, το νομικό σύστημα, το απόρρητο, τις προκαταλήψεις και πολλά άλλα. Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει επίσης πραγματικά λάθη και βιώνει παραισθήσεις.

Τα Health AI πρέπει να προσαρμοστούν

Μια άλλη λεπτομέρεια που επισήμανε Πύλες στην επιστολή του για την ηλικία της ΑΙ και τη χρήση της Συνομιλία GPT είναι ότι η ιατρική τείνει να υποστεί μια μεγάλη αλλαγή. Οι γιατροί θα μπορούν να δουν περισσότερα άτομα σε σχέση με τον μέσο χρόνο ενός ραντεβού που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά Bill Gates να θυμάστε ότι αυτό θα πρέπει να είναι μόνο υποστήριξη και όχι υποκατάστατο. Αναφέρει ότι οι φτωχές χώρες θα ωφεληθούν περισσότερο από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης:

Πολλοί άνθρωποι σε αυτές τις χώρες δεν καταφέρνουν ποτέ να δουν έναν γιατρό και οι AI θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες υγείας που εξυπηρετούν να είναι πιο παραγωγικοί. (Η προσπάθεια να αναπτυχθούν μηχανές υπερήχων με τεχνητή νοημοσύνη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ελάχιστη εκπαίδευση είναι ένα καλό παράδειγμα.) Τα AI θα δώσουν ακόμη και στους ασθενείς τη δυνατότητα να κάνουν βασικούς ελέγχους, να λάβουν συμβουλές για το πώς να διαχειριστούν ζητήματα υγείας και να αποφασίσουν εάν πρέπει να αναζητήσουν θεραπεία.

Πύλες αναφέρει ότι η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται σε φτωχές χώρες θα χρειαστεί να λάβει διαφορετική εκπαίδευση από αυτή που χρησιμοποιείται στις πλούσιες χώρες για έναν προφανή λόγο: τα μέρη με λιγότερο εκτιμώμενο κοινό απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Όταν ασχολούνται με θέματα ανθρώπων, οι εταιρείες πρέπει να δίνουν προσοχή στην παροχή της πιο εξατομικευμένης εμπειρίας.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται σε φτωχές χώρες θα πρέπει να εκπαιδεύονται με διαφορετικά πρότυπα από ό,τι σε πλούσιες χώρες. Θα πρέπει να εργάζονται σε διαφορετικές γλώσσες και να λαμβάνουν υπόψη διαφορετικές προκλήσεις, όπως ασθενείς που ζουν πολύ μακριά από τις κλινικές ή δεν μπορούν να σταματήσουν την εργασία τους εάν αρρωστήσουν.

Πύλες αναφέρει ότι, για να εφαρμοστούν επιτυχώς οι τεχνητές νοημοσύνης για την υγεία, θα πρέπει να αποδειχθεί στον πληθυσμό ότι είναι αρκετά επωφελείς. Δεν θα ωφελήσει μόνο το να βάλεις ένα ρομπότ και να περιμένεις από τους ασθενείς να το εμπιστευτούν.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να δουν αποδείξεις ότι τα AI για την υγεία είναι γενικά ωφέλιμα, ακόμα κι αν δεν είναι τέλεια και κάνουν λάθη. Τα AI πρέπει να ελέγχονται πολύ προσεκτικά και να ρυθμίζονται σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υιοθετηθούν από ό,τι σε άλλους τομείς. Αλλά και πάλι, και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Και η έλλειψη πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη είναι επίσης ένα πρόβλημα.

Και τι γίνεται με την εκπαίδευση;

Ακριβώς όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην υγεία πρέπει να είναι μόνο ένα στήριγμα, το ίδιο ισχύει και για τη χρήση της στην εκπαίδευση. Πύλες λέει ότι ναι, τα προβλήματα της ανισότητας στην εκπαίδευση μπορούν να περιοριστούν και πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν. Όμως οι δάσκαλοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Είναι σαφές ότι οι AI θα χρειαστούν πολλή εκπαίδευση και ανάπτυξη προτού μπορέσουν να κάνουν πράγματα όπως να κατανοήσουν πώς ένας συγκεκριμένος μαθητής μαθαίνει καλύτερα ή τι τον παρακινεί. Ακόμη και με τη βελτίωση της τεχνολογίας, η μάθηση θα εξακολουθεί να εξαρτάται από μια καλή σχέση μεταξύ μαθητών και δασκάλων. Θα ενισχύσει –αλλά ποτέ δεν θα αντικαταστήσει– τη δουλειά που κάνουν μαθητές και δάσκαλοι μαζί στην τάξη.

Σήμερα, υπάρχουν εργαλεία που βασίζονται στο Συνομιλία GPT που απευθύνεται σε σχολεία με επίκεντρο τη διόρθωση της εργασίας και την υποστήριξη στη μάθηση. Αλλά η φιγούρα των παιδαγωγών δεν πρέπει να μείνει έξω σε καμία στιγμή.

Θα δημιουργηθούν νέα εργαλεία για σχολεία που μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα δημιουργηθούν και θα διατεθούν και σε σχολεία χαμηλού εισοδήματος στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Τα AI θα πρέπει να εκπαιδεύονται σε διαφορετικά σύνολα δεδομένων, ώστε να είναι αμερόληπτα και να αντικατοπτρίζουν τους διαφορετικούς πολιτισμούς στους οποίους θα χρησιμοποιηθούν. Και το ψηφιακό χάσμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, ώστε να μην μείνουν πίσω μαθητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Δηλαδή: Πύλες υποδεικνύει ότι όποιος φροντίζει για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών πρέπει να δώσει προσοχή, ώστε, εκτός από την εξατομικευμένη χρήση, όλοι οι μαθητές, ιδιαίτερα οι χαμηλού εισοδήματος, να μπορούν να χρησιμοποιούν τους πόρους που θα προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην καθημερινή τους ζωή.

Προσωπικός βοηθός ή αντικαταστάτης;

Πριν κλείσω το θέμα, Πύλες σχολίασε επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη υποστήριξη για να σταματήσουν οι άνθρωποι να κάνουν επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες. Αλλά η απαίτηση για ανθρώπους που βοηθούν άλλους ανθρώπους δεν πρέπει ποτέ να τελειώσει.

Όταν αυξάνεται η παραγωγικότητα, η κοινωνία επωφελείται επειδή οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν άλλα πράγματα, στη δουλειά και στο σπίτι. Φυσικά, υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το τι είδους υποστήριξη και επανεκπαίδευση θα χρειαστούν οι άνθρωποι.

Κατά την τρίτη εβδομάδα του 2023, η Microsoft παρουσίασε ένα εργαλείο για το πακέτο του Office που διαχειρίζεται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημιουργεί παρουσιάσεις, συνοψίζει δεδομένα υπολογιστικών φύλλων και πολλά άλλα. Αλλά οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να χρειάζονται σε πολλά σημεία της καθημερινότητάς μας. Bill Gates αναφέρει ότι, παρά όλες τις προόδους, οι AI θα πρέπει να κάνουν μόνο απλούστερες εργασίες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν περισσότερο χρόνο στην καθημερινή τους ζωή.

Οι κυβερνήσεις πρέπει να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να μεταβούν σε άλλους ρόλους. Αλλά η απαίτηση για ανθρώπους που βοηθούν άλλους ανθρώπους δεν θα τελειώσει ποτέ. Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης θα απελευθερώσει τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα που δεν θα κάνει ποτέ το λογισμικό – να διδάσκει, να φροντίζει ασθενείς και να υποστηρίζει τους ηλικιωμένους, για παράδειγμα.

Τι περιμένει ο Μπιλ Γκέιτς από το μέλλον;

Κλείνει λέγοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλές ανασφάλειες και αμφιβολίες που περιβάλλουν αυτό το φάσμα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε και το μέλλον μπορεί να είναι τρομακτικό καθώς όλα μεγαλώνουν.

Όταν ζητάτε από ένα AI να εφεύρει κάτι φανταστικό, μπορεί να το κάνει πολύ καλά. Αλλά όταν ζητάτε συμβουλές για ένα ταξίδι που θέλετε να κάνετε, ίσως προτείνετε ξενοδοχεία που δεν υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η τεχνητή νοημοσύνη δεν κατανοεί το πλαίσιο του αιτήματός σας για να μάθετε αν πρέπει να εφεύρετε ψεύτικα ξενοδοχεία ή απλώς να σας ενημερώσει για τα πραγματικά διαθέσιμα δωμάτια.

Αλλά ακόμα κι έτσι, τα οφέλη είναι μεγάλα και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό στην άκρη όταν η ζωή πολλών ανθρώπων μπορεί να αλλάξει.

Σε σύγκριση με έναν υπολογιστή, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί με ρυθμό σαλιγκαριού: ένα ηλεκτρικό σήμα στον εγκέφαλο κινείται με ταχύτητα 1/100.000 της ταχύτητας του σήματος σε ένα τσιπ πυριτίου! Μόλις οι προγραμματιστές μπορέσουν να γενικεύσουν έναν αλγόριθμο εκμάθησης και να τον εκτελέσουν με την ταχύτητα ενός υπολογιστή – ένα επίτευγμα που μπορεί να διαρκέσει μια δεκαετία ή έναν αιώνα – θα έχουμε απίστευτα ισχυρό AGI. Θα μπορεί να κάνει ό,τι μπορεί ένας ανθρώπινος εγκέφαλος, αλλά χωρίς κανένα πρακτικό περιορισμό στο μέγεθος της μνήμης του ή στην ταχύτητα με την οποία λειτουργεί. Αυτή θα είναι μια βαθιά αλλαγή.

Ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε επίσης για το θέμα σε α βίντεο πάνω από μία ώρα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της Microsoft στο YouTube, συνιστούμε να το παρακολουθήσετε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό.

Πώς πιστεύετε για τις προόδους της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή μας ζωή; Πες μας σχόλια!

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρης επιστολή από τον Bill Gates εδώ.

showmetech.com.br



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*