Ο Bill Gates θέλει οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης να λογοκρίνουν την «παραπληροφόρηση» των εμβολίων σε πραγματικό χρόνο
Ο συνιδρυτής της Microsoft, υπέρμαχος της ευγονικής και παρακμάζων ρυτιδοφάγος Μπιλ Γκέιτς θέλει να συγχωνεύσει την εμμονή του με τα εμβόλια με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να ελέγχει τι λέγεται στο διαδίκτυο.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο Gates εξήγησε ότι ενώ είναι απόλυτος υποστηρικτής των εμβολίων, αισθάνεται πολύ διαφορετικά για την ελευθερία του λόγου και την Πρώτη Τροπολογία, την οποία θέλει να δει να περιορίζεται με κάθε δυνατό μέσο.
Ο Γκέιτς αισθάνεται ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ και η προστασία της ελευθερίας του λόγου δεν ισχύουν πλέον και ότι χρειάζονται «όρια» και «κανόνες» για να σταματήσει η εξάπλωση της «παραπληροφόρησης» στο διαδίκτυο και αλλού.
Ο καλύτερος τρόπος για να περιοριστεί το τι επιτρέπεται να λένε οι άνθρωποι είναι να αναπτυχθεί ένας στρατός από ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που θα εντοπίζουν αμέσως και σε πραγματικό χρόνο και θα αφαιρούν από το διαδίκτυο όλα όσα ο Γκέιτς και οι φίλοι του θεωρούν ότι αποτελούν «ψευδείς ειδήσεις» ή «λανθασμένες πληροφορίες».
«Θα πρέπει να έχουμε ελευθερία λόγου, αλλά αν υποκινείς τη βία, αν προκαλείς ανθρώπους να μην κάνουν εμβόλια, πού είναι αυτά τα όρια που ακόμη και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν κανόνες;» φλυαρούσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Και μετά, αν έχετε κανόνες, ποιοι είναι αυτοί;»
(Σχετικά: Γνωρίζατε ότι ο Μπιλ Γκέιτς αδημονεί να εξαπολύσει κλιματικά «εμβόλια» στην ανθρωπότητα;)
Ποιος νομίζει ότι είναι ο Μπιλ Γκέιτς;
Όταν πιέστηκε σχετικά με το ποιος θα πρέπει να έχει την εξουσία να ρυθμίζει τον λόγο, ο Gates ήταν λίγο πιο ασαφής, αν και φαίνεται να πιστεύει ότι ο ίδιος και οι άνθρωποι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο με αυτόν θα πρέπει να κρατούν τους μοχλούς της εξουσίας.
«Υπάρχει κάποια τεχνητή νοημοσύνη που κωδικοποιεί αυτούς τους κανόνες, επειδή έχετε δισεκατομμύρια δραστηριότητες [sic] και αν το πιάσετε μια μέρα αργότερα, η ζημιά έχει γίνει», σχολίασε ο Gates.
Ο Γκέιτς έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και τις δικές του απόψεις και γνώμες που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία Τύπου για την προώθηση μιας νέας «docuseries» του Netflix με τίτλο «What’s Next? The Future with Bill Gates» που όπως μας είπαν θα έχει τουλάχιστον πέντε μέρη. Ο τύπος προφανώς αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι κανείς δεν τον συμπαθεί ούτε ενδιαφέρεται για τη γνώμη του, αλλά πότε ένας δισεκατομμυριούχος είχε επαφή με την πραγματικότητα;
Ίσως οι Αμερικανοί θα ήταν καλό να σκεφτούν το «The past with Bill Gates» πριν αποφασίσουν να κάνουν μαζί του τη βουτιά σε κάποιο δυστοπικό μέλλον που θα κυβερνάται από ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης με πρωταρχική αποστολή την προγραμματισμένη λογοκρισία.
«Μπορούμε να δούμε τα Windows, για τα οποία τώρα λέει στο CNBC ότι φέρεται να ήταν αφελής και πίστευε ότι θα χρησιμοποιούνταν μόνο για «παραγωγικούς και υπεύθυνους σκοπούς», καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν έναν υπολογιστή στο σπίτι», γράφει ο Didi Rankovic για το Reclaim the Net.
«Αυτό που απέκτησαν με τα Windows, ωστόσο, είναι ένα πρόβλημα με τον δικό του τρόπο, – ενώ η Microsoft θεωρήθηκε από τους επικριτές ότι κυνηγούσε τον ανταγωνισμό ανοιχτού κώδικα σαν μονοπωλιακός, αντιανταγωνιστικός εταιρικός νταής. Όμως τώρα είναι εδώ ο Γκέιτς, για να μας πει πώς πρέπει να μοιάζει το μέλλον μας».
Πέρυσι, στο ιστολόγιό του, ο Γκέιτς δήλωσε ότι «Η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης έχει αρχίσει». Σε μια ανάρτηση έγραψε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη «θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους».
«Ολόκληρες βιομηχανίες θα αναπροσανατολιστούν γύρω από αυτήν», πρόσθεσε ο Γκέιτς. «Οι επιχειρήσεις θα διακρίνονται από το πόσο καλά τη χρησιμοποιούν».
Ο Γκέιτς πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν καλύτερη εκπαίδευση, ιδίως «τους μαύρους, τους λατινοαμερικάνους και τους μαθητές με χαμηλό εισόδημα».
«Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει να αντιστραφεί αυτή η τάση», υποστηρίζει ο Γκέιτς.
Ο μεγαλύτερος τομέας στον οποίο ο Γκέιτς θέλει η ΤΝ να αναλάβει τον έλεγχο είναι η κλιματική αλλαγή. Ο Γκέιτς πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη προγραμματισμένη να αντιμετωπίσει «την αδικία» της κλιματικής αλλαγής θα κάνει «τον κόσμο πιο δίκαιο».
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον του κόσμου (αφού όλη η πραγματική νοημοσύνη έχει προφανώς εγκαταλείψει το κτίριο εδώ και πολύ καιρό).
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
σε πραγματικό χρόνο λεει γιατι το λεει αυτο; Δεν ζουμε σε πραγματικο χρονο; Ενδιαφερον μηνημα περασε κι αυτο.