Διαφημίσεις

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση θα επιτευχθεί μέσω της αναθεώρησης και του μετασχηματισμού του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών σε μια παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με βασικό εταίρο το WEF.

Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής, υπό την καθοδήγηση ενός «αξιόπιστου» θεού της τεχνητής νοημοσύνης. Η λεγόμενη «Κοινή Ατζέντα» συνδυάζει τους «ανθρωπιστικούς στόχους» των Ηνωμένων Εθνών για μια «ποικιλόμορφη, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη παγκόσμια κοινωνία» με την τεχνοκρατική και μετα-ανθρωπιστική (transhuman) Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στις 3 Ιουνίου 2020, ο Klaus Schwab, εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, κήρυξε τη “Μεγάλη Επανεκκίνηση”. Ακολούθησαν δηλώσεις από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres, τον πρίγκιπα Κάρολο (σήμερα Κάρολος Γ’) και εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Microsoft και της Mastercard.

Το βασικό μήνυμα ήταν ότι το παλιό σύστημα δεν ήταν πλέον κατάλληλο για τον 21ο αιώνα. Η κρίση του COVID-19 είχε, σύμφωνα με τον Klaus, δημιουργήσει μια ευκαιρία για αλλαγή:

Τώρα είναι η ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την καταπολέμηση του πραγματικού ιού, αλλά και για τη διαμόρφωση του συστήματος για τις ανάγκες της μετα-Κορόνα εποχής.

Ο Guterres δήλωσε ότι:

Πρέπει να οικοδομήσουμε πιο ισότιμες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες που θα είναι πιο ανθεκτικές απέναντι στις πανδημίες, την κλιματική αλλαγή και τις πολλές άλλες παγκόσμιες αλλαγές που αντιμετωπίζουμε.

Αυτό έγινε ένα χρόνο μετά την υπογραφή στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ του ΟΗΕ και του WEF με σκοπό την επιτάχυνση της εφαρμογής της Ατζέντας 2030 για τη “Βιώσιμη Ανάπτυξη”. Η ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών θα “συμμετάσχει και θα αξιοποιήσει τις διάφορες πλατφόρμες” που παρέχει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ “για να προωθήσει τον αντίκτυπο”.

Αυτό αποτελούσε μια κοινή μελλοντική ατζέντα μεταξύ των Ηνωμένων Εθνών και της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Θα έδινε ευκαιρίες στους κερδοσκόπους της κρίσης, καθώς και σε όσους επιδίωκαν τον κεντρικό έλεγχο. Η Μεγάλη Επανεκκίνηση θα επιτευχθεί μέσω της αναθεώρησης και του μετασχηματισμού του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών σε μια παγκόσμια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με βασικό εταίρο το WEF.

Μόλις μια εβδομάδα μετά τη διακήρυξη, παρουσιάστηκε έκθεση του ΟΗΕ με σχέδιο δράσης, βασισμένη στις συστάσεις της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για την Ψηφιακή Συνδεσιμότητα (με επικεφαλής τη Melinda Gates και τον Jack Ma, πρόεδρο της Alibaba και τότε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF). Σκοπός ήταν η υλοποίηση της ψηφιακής ατζέντας “ΣΥΝΔΕΣΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ όλων των ανθρώπων στην ψηφιακή εποχή”.

Στην έκθεση: The Sustainable Development Goals Report 2020 που δημοσιεύθηκε από τον ΟΗΕ στις 7 Ιουλίου 2020, ο António Guterres, υπό τον τίτλο “Ξεκινώντας τη δεκαετία δράσης σε περίοδο κρίσης”, σημείωσε ότι “[οι] 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) δεν απαιτούν τίποτα λιγότερο από τον μετασχηματισμό των χρηματοπιστωτικών, οικονομικών και πολιτικών συστημάτων που διέπουν τις κοινωνίες μας σήμερα, ώστε να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων”.

Η έκθεση ανέφερε ότι η πανδημία κατέδειξε τα οφέλη της ψηφιοποίησης -όπως οι ερευνητικές συνεργασίες για την ανάπτυξη εμβολίων, η εργασία από το σπίτι, η διαδικτυακή εκπαίδευση και το ηλεκτρονικό εμπόριο-, ενώ η πανδημία τόνισε επίσης το χάσμα μεταξύ εκείνων που είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και εκείνων που δεν είχαν. Αυτό έπρεπε τώρα να διορθωθεί. Ο στόχος ήταν, για άλλη μια φορά,̲ ν̲α̲ ̲σ̲υ̲μ̲π̲ε̲ρ̲ι̲λ̲η̲φ̲θ̲ε̲ί̲ ̲κ̲ά̲θ̲ε̲ ̲ά̲ν̲θ̲ρ̲ω̲π̲ο̲ς̲ στην ατζέντα της ψηφιοποίησης.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 75η επέτειο του ΟΗΕ, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα συστάσεις σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση και η κρίση της υγείας.

Η πανδημία COVID-19 μας υπενθύμισε με τον πιο ισχυρό τρόπο ότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι μεταξύ μας και μόνο τόσο δυνατοί όσο ο πιο αδύναμος κρίκος μας. Μόνο αν εργαστούμε από κοινού και αλληλέγγυα μπορούμε να τερματίσουμε την πανδημία και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις συνέπειές της. Μόνο μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα απέναντι σε μελλοντικές πανδημίες και άλλες παγκόσμιες προκλήσεις. Η πολυμέρεια δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα, καθώς οικοδομούμε καλύτερα για έναν πιο ισότιμο, πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο κόσμο. Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2021, δημοσιεύτηκε η έκθεση του Guterres”Η κοινή μας Ατζέντα“. Περιείχε δώδεκα συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα επιτευχθεί μια πολυμερής παγκόσμια τάξη με “μύες” που θα μπορούσε να εφαρμόσει αποτελεσματικά τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και να διαχειριστεί μελλοντικές κρίσεις.

Προτάθηκε επίσης ότι η μελλοντική κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών θα αποφασιζόταν σε μια “Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος”. Όλοι για να δημιουργήσουν “Το μέλλον που Θέλουν”.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για την Αποτελεσματική Πολυμερή (The High Level Advisory Board for Effective Multilateralism) ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 για να συμβουλεύει τα κράτη μέλη σε θέματα στα οποία “χρειάζονται περισσότερο βελτιώσεις στη διακυβέρνηση”. Καθώς ο Γκουτέρες ζήτησε, από την Ellen Johnson Sirleaf, τη συμπρόεδρο της Ανεξάρτητης Ομάδας για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας, να ηγηθεί του συμβουλίου, με τον Tharman Shanmugaratnam, συμπρόεδρο της Ανεξάρτητης Ομάδας Υψηλού Επιπέδου (HLIP) της G20 για τη χρηματοδότηση των παγκόσμιων κοινών για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας, ως ένα από τα μέλη του συμβουλίου, ήταν αρκετά προφανές τι είδους συμβουλές θα παρέχονταν. Το HLAB παρήγαγε την έκθεση A Breakthrough for People and Planet in 2023 (“Μια επανάσταση για τους ανθρώπους και τον πλανήτη το 2023”).

Η ατζέντα έχει έκτοτε αναπτυχθεί περαιτέρω σε έντεκα Δελτία Πολιτικής (που δημοσιεύθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου 2023). Αυτά αποτελούν τη βάση για το έγγραφο αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής “Το Σύμφωνο για το Μέλλον”.

-Διαφύλαξη του πλανήτη-Ο πλανήτης πρέπει να διαφυλαχθεί από ενέργειες που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μελλοντικές γενιές.
-Διαχείριση Παγκόσμιων Σοκ-Σε περίπτωση παγκόσμιας κρίσης συγκαλείται πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης που ενεργεί υπό τις εντολές προκαθορισμένων πρωτοκόλλων.
-Ουσιαστική Δέσμευση των Νέων – Οι νέοι θα είναι πυρπολητές για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και θα ασκούν πίεση για την αλλαγή του συστήματος.
-Μέτρηση της αξίας μας – Οι ενέργειές μας θα αποτιμώνται σε σχέση με την ευημερία του πλανήτη και θα εμφανίζονται σε πίνακες αποτελεσμάτων.
-Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο-Διεθνή συστήματα συλλογής δεδομένων για την προώθηση της παρακολούθησης και των δράσεων κατά των μη βιώσιμων πρακτικών.
-Μεταρρυθμίσεις στη διεθνή χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική-Το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αναδιαρθρωθεί σε ένα κορυφαίο όργανο για την παγκόσμια οικονομία.
-Διακυβέρνηση του διαστήματος-Οι διαστημικές τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση του γήινου συστήματος και τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων.
-Ακεραιότητα των πληροφοριών στις Ψηφιακές Πλατφόρμες-Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα επιτηρούνται για να αποτρέπεται η διάδοση επιβλαβών πληροφοριών.
-Μια Νέα Ατζέντα για την Ειρήνη-Η ειρήνη θα διατηρηθεί με έναν ισχυρότερο μηχανισμό συλλογικής ασφάλειας.
-Μετασχηματισμός της Εκπαίδευσης-Οι εκπαιδευτικοί θα μετατραπούν από παθητικοί εκπαιδευτές σε ενεργούς παράγοντες αλλαγής.
-ΟΗΕ 2.0-Τα Ηνωμένα Έθνη θα αναβαθμιστούν και θα χρησιμοποιήσουν τη “συγχώνευση δεδομένων, καινοτομίας, ψηφιακής τεχνολογίας, πρόβλεψης και εμπειρογνωμοσύνης της επιστήμης της συμπεριφοράς” για να επιταχύνουν την ατζέντα 2030.

Αυτή η “κοινή ατζέντα” είναι ένα σχέδιο για έναν ψηφιακό παγκόσμιο εγκέφαλο. Η Our Common Agenda (Κοινή μας Ατζέντα) έχει πολλές ομοιότητες με τα τεχνοκρατικά οράματα της φουτουριστικής οργάνωσης World Future Society από τη δεκαετία του 1970 και με την ιδέα ενός “παγκόσμιου εγκεφάλου” για την επιτήρηση και τη διαχείριση όλων των διαδικασιών στον πλανήτη (μια ιδέα που αρχικά είχε συλλάβει ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells). Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα είδος ψηφιακής κρυστάλλινης σφαίρας, όπου τα μελλοντικά γεγονότα μπορούν να προβλεφθούν με τη βοήθεια μαζικής συλλογής δεδομένων και η “αρνητική ανάπτυξη” μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση τεχνικών της επιστήμης της συμπεριφοράς (ψηφιακά ραβδιά και καρότα). Πρόκειται για μια κυβερνητική αντίληψη που στο μέλλον ανοίγει το δρόμο για τη συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής, υπό την καθοδήγηση ενός “αξιόπιστου” θεού της τεχνητής νοημοσύνης.

Η «Κοινή μας Ατζέντα» συνδυάζει τους «ανθρωπιστικούς στόχους» των Ηνωμένων Εθνών για μια «ποικιλόμορφη, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη παγκόσμια κοινωνία» με την τεχνοκρατική και μετα-ανθρωπιστική (transhuman) Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τοξικό κοκτέιλ που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία της ανθρωπότητας.

Πηγή: The Pharos Chronicles
Άρθρο του JACOB NORDANGÅRD
Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek