Διαφημίσεις

Στραμμένα είναι όλα τα βλέμματα των σεισμολόγων τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού, πάνω από το φονικό ρήγμα της Ανατολίας, που εκτείνεται από τα βάθη της Τουρκίας ως και την Εύβοια.

Καθώς εισβάλλει το ρήγμα στη χώρα μας, σπάει σε 3 τμήματα στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Είναι ένα ρήγμα, που οι ίδιοι οι σεισμολόγοι το χαρακτηρίζουν φονικό, καθώς στο παρελθόν έχει δώσει φονικούς σεισμούς άνω των 7,0R με πολλά θύματα και καταρρεύσεις ειδικά στη Τουρκία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ισχυρός σεισμός των 7,4R το 1999, που έγινε στο Ιζμίτ της Τουρκίας, στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Γιατί ανησυχούν όλοι οι σεισμολόγοι και λένε ότι ξύπνησε το ρήγμα της Ανατολίας ;;

Ο σεισμός της περασμένης Τρίτης 30 Ιουλίου, που έγινε μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου, είχε μέγεθος 4,4R, ωστόσο έγινε πολύ αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της βόρειας Ελλάδας και της βορειοδυτικής Τουρκίας. Ο λόγος της έντονης ανησυχίας των σεισμολόγων, είναι ότι ο συγκεκριμένος σεισμός, σημειώθηκε πάνω ακριβώς στο ρήγμα της Ανατολίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Espresso”, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξήγησε ότι η δόνηση έγινε σε μια περιοχή με υψηλή σεισμικότητα. Σημειώθηκε στο βόρειο κλάδο του μεγάλου ρήγματος της Ανατολίας, το οποίο σπάει στα 3 και μπαίνει μέσα στο Αιγαίο. Η σεισμική δραστηριότητα όπως δήλωσε, παρακολουθείται συνεχώς. Ο κύριος Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε και αυτός με τη σειρά του στην εφημερίδα “Espresso”, πως αν γίνει κάποια στιγμή ένας μεγάλος σεισμός από αυτό το ρήγμα, πολύ δύσκολα θα προκληθούν ζημιές και θα υπάρξουν θύματα, μιας και ο σεισμός σίγουρα θα γίνει και θα εκτονωθεί μέσα στο Αιγαίο.

Ανήσυχος από τον Ιούνιο Γερμανός επιστήμονας δήλωσε:

“Το δραστήριο ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο βρίσκεται στα πόδια της Κωνσταντινούπολης κάτω από τη θάλασσα του Μαρμαρά, εγκυμονεί ένα δυνητικό κίνδυνο για την εκδήλωση ενός καταστροφικού σεισμού».” Τα στοιχεία της μελέτης που παρουσίασαν ο επιστήμονας του Γερμανικού Κέντρου για τις Γεωεπιστήμες του Πότσνταμ και η ομάδα του, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον, καθώς ένα τμήμα του ενεργού ρήγματος, το οποίο εισέρχεται βαθιά στον ελλαδικό χώρο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει και να δώσει έναν πολύ ισχυρό σεισμό με τη κίνηση αυτή. O συγκεκριμένος επιστήμονας, παρακολουθεί στενά εδώ και αρκετά χρόνια το ρήγμα.

Ας ελπίσουμε, ο σεισμός να γίνει μέσα στη θάλασσα και απλά εμείς να νιώσουμε το κούνημα του και να μην έχουμε ζημιές ή θύματα. Οι σεισμολόγοι ανησυχούν όπως διαβάσατε, πιο πολύ για το φαινόμενο και μας καθησυχάζουν λέγοντας πως πέρα από το κούνημα του εγκέλαδου από το ρήγμα της Ανατολίας, δεν θα έχουμε ζημιές ή θύματα. Στη Τουρκία είχαν ζημιές και θύματα το 1999, λόγω του ότι ο σεισμός έλαβε χώρα σε μικρό θαλάσσιο χώρο όπως είναι η θάλασσα του Μαρμαρά αλλά και σε μικρό βάθος, πράγμα που έκανε την ενέργεια να εκτονωθεί και τις ακτές της Τουρκίας.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Ξυπνάει το φονικό ρήγμα της Ανατολίας; – Τι λένε οι ειδικοί;”
  1. Οι σεισμολόγοι ΠΑΝΤΑ ανησυχούσαν για την ετήσια χρηματοδότηση απο το κράτος την οποία πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΜΕΙΣ ! Για να μας λένε οτι μπορεί να γίνει σεισμός ,αλλά μπορεί και να ΜΗ γίνει ! Και ΑΝ γίνει μπορεί να είναι μικρός ,αλλά μπορεί να ειναι και μεγάλος ! Τόσο …επιστημονική ενημέρωση έχουμε ,εδώ και δεκαετίες απο τα γαμημένα λαμόγια τούς σεισμολόγους ,που ούτε πόσα ρίχτερ είναι κάθε σεισμός δεν μπορούν να μετρήσουν ! Ο κάθε μουνόπανος λαμόγιος λέει τα δικά του ρίχτερ ,και τελικά ενημερωνόμαστε απο τους Ευρωπαίους η τους Αμερικανούς ! Όσο για σένα ρε αρθρογράφε ,έχεις πρόβλημα σεισμολαγνείας ! …Πρέπει να το κοιτάξεις …!—Λεωνίδας—

  2. Μεταξύ Σαμοθράκης και Τενέδου βρίσκεται …η Ίμβρος. Ο σεισμός έγινε μεταξύ Σαμοθράκης *και Ίμβρου*. Γράφηκε λάθος στην αρχή από κάποιους, μετά τα μισά ειδησεογραφικά το αναπαρήγαγαν λάθος.

  3. Ελα STRANGER το φαι σου τικ τακ τικ τακ τικ τακ πανω κατω πανω κατω πανω κατω………Βαλε και κανενα περα δωθε ετσι για ξεκαρφωμα!!!!

  4. Η σεισμολογία είναι σαν τη στατιστική ή σαν την ιατρική και πολλές άλλες επιστήμες. Βασίζονται στην παρατήρηση, καταμέτρηση για εξαγωγή συμπερασμάτων. Αν π.χ. ρωτήσουμε έναν σεισμολόγο αν θα γίνει σεισμός σε περιοχή που δεν έχει καταγραφεί τίποτα, τότε θα μας αποκλείσει το ενδεχόμενο σεισμού. Αν τον ρωτήσουμε για περιοχή που έχει γίνει καταγραφή θα αρχίσει τα γνωστά παραμυθάκια… μπορεί, ίσως, και ναι και όχι…. Το καλό με αυτή την επιστήμη σε σχέση με τις άλλες είναι ότι επειδή δεν σχετίζεται με λήψη δαπανηρών μέτρων ή θεραπειών είναι σχετικά αγνή.
    Αντίθετα στην ιατρική απλά εκτελούν τις διαταγές των μεγάλων φαρμακευτικών και κλινικών…
    Επομένως ας αφήσουμε τους σεισμολόγους ήσυχους και ας ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα λαμόγια που μας κοροιδεύουν καθημερινά και μας στέλνουν στον τάφο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek