Διαφημίσεις

Αν και πολλοί γονείς πλέον εμπιστεύονται φθηνά παιχνίδια για τα παιδιά τους, τα οποία στην πλειοψηφία τους πωλούνται σε πολυκαταστήματα τύπου JUMBO, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκμετάλλευσης πίσω από τις χαμηλές τιμές που φαίνονται δελεαστικές. Πέρα από τις αμφιβόλου ποιότητας υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα παιχνίδια σε χώρες όπως η Κίνα, οι εργάτες στα εργοστάσια δεν αντιμετωπίζονται ως ανθρώπινα όντα.

Σύμφωνα και με στατιστικά, το 75% της παραγωγής παιχνιδιών κατασκευάζονται στην Κίνα, με τους εργαζόμενους-σκλάβους να μην παίρνουν μισθό πάνω από 250 δολάρια. Ο Γερμανός φωτογράφος Michael Wolf αποτύπωσε με τον φακό του στο project «The Real Toy Story» την ζωή των ατόμων στα εργοστάσια παιχνιδιών που επισκέφτηκε και δημοσίευσε τα όσα είδε στο Business Insider.

Πέρα από τους μισθούς πείνας, άθλιες είναι και οι συνθήκες διαβίωσης, αφού ζουν 5-6 άτομα μέσα σ’ έναν κοιτώνα, χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. Σχολεία στέλνουν μαθητές για “πρακτική”, αλλά στην ουσία γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης ως εργάτες. Διαλείμματα γίνονται ανά δύο ώρες, ενώ κατά την μισάωρη ανάπαυλα για μεσημεριανό δεν πληρώνονται. Τα ωράρια είναι βάρβαρα, με τις εργάσιμες μέρες να είναι 6 ή και 7, ενώ οι υπερωρίες είναι εξοντωτικές και φυσικά πέρα από το νόμιμο όριο. Πέρα τούτων, οι εργάτες έρχονται σ’ επαφή με ανθυγιεινές ουσίες, ενώ σπάνια δίνονται άδειες.

Οι κανονισμοί είναι αυστηρότατοι και δεν συγχωρείται ούτε μια πεντάλεπτη καθυστέρηση. Οι απολύσεις είναι συχνό φαινόμενο, ενώ ακόμα πιο συχνό είναι οι παραιτήσεις, λόγω της αφόρητης κατάστασης. Μάλιστα πολλοί εργάτες κοιμούνται μέσα στα εργοστάσια για να μην χάνουν χρόνο κατά την μετακίνηση και να μπουν γρήγορα στην γραμμή παραγωγής. Ακόμα και στα μέσα μεταφοράς τους διευκολύνουν οι υπόλοιποι επιβάτες για να μην αργήσουν.

Η μαζική παραγωγή είναι συνώνυμη με τις απάνθρωπες συνθήκες και οι ευαγγελιστές της ανάπτυξης ας λάβουν υπόψη υπό ποιους όρους επιτυγχάνεται αυτή και τι κόστος έχει για την κοινωνία.

Ρεπορτάζ σαν κι αυτό νομίζω πως αφήνουν όποιες αμφιβολίες στην άκρη για το αν πρέπει να στηρίζουμε δια της αγοράς των παιχνιδιών, τις βιομηχανίες που πατάνε στην άγρια εκμετάλλευση.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Η πραγματικότητα πίσω από τα φθηνά παιχνίδια”
  1. ο κοσμος κοιταει να αγορασει αυτο που συμφαιρει την τσεπη του.και πολυ καλα κανει.

  2. 27 Φεβρουαρίου 2014 – 9:47 π.μ.
    ti le re lakama-o pa kala? ti tsampounas?akou kei o kosmos na agorazei afto pou ton symferei.edw milame oti katapatontai anthropina dikaiomata. alla ksexasa oti milaw se zoo

  3. φιλαρακο 4:46,μπορει οι συνθηκες να ειναι ζορικες (μπορει ομως και οχι,μην τρως οτι σου πασαρουν σαν ειδηση)
    αλλα κανενας δεν τους αναγκαζει να δουλεψουν εκει.μονοι τους πανε.εσυ πηγενε να αγοραζεις τις μαρκες απο τις μεγαλοεταιριες σαν καλο κοροϊδο που εισαι.γιατι στα εργοστασια τα επωνυμα τους εργατες τους εχουν να δουλευουν στα πουπουλα..θα εχεις και τη σεινυδηση σου καθαρη 😉
    ε ρε κατι κουφια κεφαλια,εχουν και αποψη

  4. Ανώνυμε 27 Φεβρουαρίου 2014 – 9:47 π.μ.
    Ο κόσμος πάει κατά διαόλου διότι αποτελείται από συμφεροντολόγα δίποδα σαν εσένα που δρουν σαν τα καρκινικά κύτταρα πάνω στον πλανήτη. Το είδος σου πρέπει να αφανιστεί.

  5. τι εγινε ρε 8:30 ; σε επιασε και σενα ο πονος για τους εργατες της κινας;
    εκεινοι που δεν εχουν λεφτα και ζουν στην εξαθλιωση,και τα βγαζουν περα ισα ισα αγοραζοντας φθηνα προιοντα,ειναι συμφεροντολογα διποδα; αλλα βεβαια,οι βολεμενοι σαν εσενα ζουν σε αλλο κοσμο..μαλλον αυτος ο κοσμος ειναι που πρεπει να αφανιστει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek