Το να έχει κάποιος την ευκαιρία να δει από κοντά έναν ανεμοστρόβιλο θεωρείται εμπειρία ζωής, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέσσερις μαζί! Ένας τυχερός επιβάτης πλοίου κατάφερε να απαθανατίσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο πάνω από την ελληνική θάλασσα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός Roberto Giudici να τράβηξε κάποιες «μαγικές» φωτογραφίες, την ώρα που ταξίδευε στο Ιόνιο πέλαγος ανοιχτά του νησιού Οθωνοί, που βρίσκεται κοντά στην Κέρκυρα, όταν ξεκίνησε μια τεράστια καταιγίδα μέσα στη νύχτα.
Στο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε η ομορφιά της φύσης και το παιχνίδισμα που έκαναν στον ουρανό οι τέσσερις ανεμοστρόβιλοι, που όμως δεν ήταν μεγάλης έντασης.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1999, αλλά ήρθαν τώρα στο φως της δημοσιότητας, μετά τη δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα της NASA.
Ο κ. Giudici, ο οποίος τώρα ζει στη Rennes της Γαλλίας, δήλωσε: «Ήμασταν περίπου ένα μίλι μακριά από τον πλησιέστερο, ρώτησα τον καπετάνιο αν κινδυνεύαμε, καθώς κινούμασταν προς το μέρος τους. Με κοίταξε και έκανε μια χειρονομία, αλλά φάνηκε αισιόδοξος. Παρατήρησα αυτό το θέαμα στο ταξίδι προς το Brindisi της Ιταλίας. Την ώρα που ξεκίνησε το ταξίδι, ο καιρός ήταν πολύ καλοκαιρινός, είχε υγρασία, ζέστη και ήλιο. Πυκνά σύννεφα δημιουργήθηκαν στον ουρανό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, αλλά ο καιρός δεν φάνηκε απειλητικός. Στην πραγματικότητα, η ατμοσφαιρική πίεση ήταν σταθερή στα 1024 millibars.
«Ξαφνικά, είδαμε μια σειρά από ανεμοστρόβιλους ευθεία μπροστά από το σκάφος μας. Η φωτογραφία δείχνει τους ανεμοστρόβιλους που είχαμε μπροστά μας. Αυτός που βρίσκεται στο βάθος εξαφανίστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».
Αλλά δεν ήταν οι μόνο που είδε όσο βρισκόταν στο σκάφος.
«Μέτρησα τουλάχιστον 10 γύρω μας με τον καθένα να διαρκεί περίπου τέσσερα λεπτά. Η φωτογραφία δείχνει στην πραγματικότητα τον πρώτο ανεμοστρόβιλο, που ήταν και ο πιο πρόσφατα σχηματισμένος, ενώ ο τελευταίος είναι έτοιμος να εξαφανιστεί. Το πλοίο μας ουσιαστικά πέρασε μέσα τους. Τα στόμια τους απέχουν περίπου το ένα τρίτο από ένα ναυτικό μίλι το ένα από το άλλο. Πρόκειται για μια παλιά φωτογραφία και δεν είναι καν ψηφιακή. Πρόσφατα ρωτήθηκα αν είναι ψεύτικη, αλλά δεν είναι και τώρα χρησιμοποιήθηκε από την ιστοσελίδα Earth Science, που αποτελεί κομμάτι της Earth Science Division της NASA.»
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice