Διαφημίσεις

Όπως σε σχεδόν κάθε οικογένεια, καταναλώνουμε και μεις φρέσκο γάλα. Μετά λοιπόν την κατανάλωση μιας τέτοιας συσκευασίας, ο γιος μου παίζοντας αφαίρεσε την…

ετικέτα που είχε τα στοιχεία του γάλακτος. Πρόκειται λοιπόν για μια γνωστή μάρκα (ΔΕΛΤΑ), με πολλές πωλήσεις.

Τα αναγραφόμενα στοιχεία έδιναν την γρήγορη εντύπωση ότι πρόκειται για Ελληνικό προϊόν. Έτσι όπως βλέπετε στη φωτογραφία, δεν αναφέρει ότι είναι Ελληνικό προϊόν, υπάρχει η έδρα της εταιρίας στην Ελλάδα, υπάρχει το bar-code με αρχικό αριθμό 520, αλλά πάνω στη συσκευασία αναφέρει ότι το περιεχόμενο είναι 100% γάλα Ουγγαρίας. Βέβαια η εταιρία και η νομοθεσία θα βρουν να αντιπροτείνουν τα γνωστά επιχειρήματα περί νομιμότητας κλπ, κλπ.

Με την παρούσα ενημέρωση θα ήθελα να καταξείξω ότι τα Ελληνικά προϊόντα που υποστηρίζουμε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν επιθυμώ να θίξω κανέναν, αλλά να επισημάνω την κατάσταση αυτή σε μας τους καταναλωτές, για να γνωρίζουμε τι παίρνουμε, τι προέλευση έχει και που πάει μερίδιο από τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε πλέον για ψώνια. Ας ξυπνήσουμε και ας ψαχτούμε λίγο….

Αναγνώστης

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

27 σχόλια στο “Δείτε τι γίνετε με το γάλα – “Ας ξυπνήσουμε και ας ψαχτούμε λίγο…”
  1. Σε βρίσκω απόλυτα σωστό! Πλέον πρέπει να υποστηρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τους Έλληνες και να σταματήσουμε να δίνουμε λεφτά σε ξένες εταιρείες (οι οποίες τα έχουν οικονομήσει για τα καλά τα τελευταία χρόνια).

  2. Και οι Ελληνες παραγωγοι κτηνοτροφοι .. ψωμολυσανε της πεινας με το 0,5ευρω/λιτρο που τους πληρωνει η καθε εταιρεια..,μετα απο καθε 5μηνο !!!

  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ? ΣΕΡΓΑΛ ? ΡΟΔΟΠΗ ? …. ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ !!! ….. ΨΑΓΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ……

    1. Ο Ολυμπος και το ξέρω απο πηγές από μέσα είναι εισαγωγή από σκόνη από Ρουμανία το μεγαλύτερο ποσοστό του.
      Επιβεβαιωμένο από τα τιμολογια που πάνε στην Εθνική.

  4. Yπάρχει και άλλη λύση!
    Σταματήστε να πίνετε γάλα,είναι ανθυγειινό.
    Ο οργανισμός το έχει ανάγκη για τους πρώτους μήνες,μετά όχι μόνο είναι άχρηστο διατροφικά,αλλά και βλαβερό.
    Δείτε απλά, στις χώρες που καταναλώνεται γάλα υπάρχει και οστεοπόρωση.
    Στις άλλες (Κίνα και γενικά στην Ασία) δεν υπάρχει αυτή η ασθένεια.
    Άρα το γάλα είναι και αυτό ένα διατροφικό όπλο κατά τις ανθρωπότητας όπως το φθοριωμένο νερό,η ασπαρτάμη στα τρόφιμα και τόσα άλλα.
    Υπάρχουν πολλές μελέτες για το θέμα. Καλύτερα να ψάχνουμε για το τί δηλητήριο βάζουμε μέσα μας , παρά για το ποιά εταιρία θα έπρεπε να το διανέμει

  5. Αλήθειες και ψέματα για το γάλα

    Είναι ελληνικά το γάλα, τα γιαούρτια, τα τυριά που καταναλώνουμε;

    Το φρέσκο γάλα των πέντε ημερών υποτίθεται πως προέρχεται από ελληνικές μονάδες – οι ετησίως παραγόμενες ποσότητες επαρκούν τυπικά για να καλύψουν την ετήσια κατανάλωση. Ομως δεν υπάρχει δημόσια αρχή που να καταγράφει τις ποσότητες που εισάγονται ή μετακινούνται εντός της Ε.Ε. Στον ΕΛΟΓΑΚ οι βιομηχανίες δηλώνουν την ποσότητα που προμηθεύονται από ελληνικές μονάδες και τις ποσότητες προϊόντων που παράγουν. Τυπικά, λοιπόν, δίνουν λογαριασμό για το πού πάει το γάλα. Ομως, τα μόνα σίγουρα στοιχεία είναι τα εξής: Στην Ελλάδα τη γαλακτοκομική χρονιά του 2013 παρήχθησαν συνολικά 627.481 τόνοι γάλακτος. Η ετήσια κατανάλωση αγελαδινού σε διάφορες μορφές (δηλαδή γιαούρτια, τυριά, επιδόρπια κ.λπ.) είναι περίπου 1,2 εκατ. τόνοι. Εξ αυτών οι 400.000 – 500.000 τόνοι είναι νωπό – εν ολίγοις, οι παραγόμενες ποσότητες τυπικά επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση γι’ αυτό. Παράγουμε 627 χιλιάδες τόνους γάλα και καταναλώνουμε 1,2 εκατ. τόνους (νωπό και γαλακτοκομικά). Μένουν λοιπόν περίπου 600.000 τόνοι προϊόντων που είναι αδύνατον να είναι φτιαγμένα από ελληνικό γάλα, γιατί αυτό απλώς… δεν φτάνει!

    Γιατί μειώνεται η ελληνική παραγωγή;

    Επειδή μειώνονται συνεχώς οι παραγωγοί -το 2004 ήταν 8.640, σήμερα δεν ξεπερνούν τους 3.686- αλλά και γιατί έχει πέσει η αποδοτικότητα των μονάδων. Η φθηνότερη ή λιγότερη τροφή που δίνουν οι παραγωγοί στα ζώα, λόγω κρίσης, δεν αποφέρει το καλύτερο δυνατό στο άρμεγμα. Οι περισσότεροι αγελαδοτρόφοι, επίσης, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Τζίμα, αγελαδοτρόφο στα Ιωάννινα, το κόστος της επένδυσης και των ζωοτροφών είναι πολύ μεγάλο. Για να κατασκευάσει κανείς μια μονάδα 100 αγελάδων, χρειάζεται περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ – τα αναπτυξιακά προγράμματα χρηματοδοτούν το 40%. Κτηνοτροφικά δάνεια δεν κινούνται πλέον λόγω υψηλών επιτοκίων. Συχνά ρόλο δανειοδότη παίζουν οι εταιρείες εξοπλισμού που παρέχουν τα απαραίτητα με δυνατότητα αποπληρωμής σε τρία χρόνια (συχνά γίνονται πέντε ή έξι). Στο εξωτερικό τα χρήματα που δόθηκαν για την κτηνοτροφία πήγαν σε… καλή μεριά. Στην Ελλάδα, αντίθετα, διατίθενται πλέον ελάχιστα χρήματα, αλλά και όταν υπήρχαν δίνονταν ανεξέλεγκτα. «Από το 1984 έως το 2009 όλες οι επιδοτήσεις εγκρίνονταν από μια επιτροπή στο υπουργείο Γεωργίας με γεωπόνους που δεν είχαν βγει ποτέ από το γραφείο», λέει στο «Κ» πηγή από το χώρο της γαλακτοπαραγωγής που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της. «Τα λεφτά ήταν άφθονα, υπέγραφαν και κανείς δεν σε ήλεγχε αν ήσουν βιώσιμος, αν τα λεφτά έπιασαν τόπο. Αυτό είναι το μερίδιο ευθύνης του κράτους. Από την άλλη, μεγάλος αριθμός παραγωγών δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει μια επιχείρηση βιώσιμη και επικερδή. Ελάχιστοι ήταν επαγγελματίες. Κινούνταν με γνώμονα τις επιδοτήσεις και τις προκαταβολές από τη γαλακτοβιομηχανία και έτσι ήταν πλήρως εξαρτημένοι από εξωγενείς παράγοντες».

    http://www.kathimerini.gr/759497/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/alh8eies-kai-yemata-gia-to-gala

  6. Σε παρομοιο σχολιο που εκανα σε αλλο μπλογκ για γαλα εβαπορε της ιδιας εταιριας,επεσαν να με φανε,Τι παραπληροφορηση,τι εμπαθεια,τι αδιαβαστος,τι συκοφαντης,εγω(και αυτοι που τα γραψανε)ξερω τι ακουσα.
    Και εγω μαζι σου παντως.Στροφη ΟΛΟΙ στις μικρες μοναδες-μαρκες.Και για να επιβιωσουν και για να πινουμε(οσο γινεται)γαλα και οχι υγρο με χρωμα και αρωμα γαλακτος.
    Παρεπιπτοντως,για τον Ολυμπο εχω γνωση εκ των εσω οτι πλεον φερνει και αυτος γαλα απο Βουλγαρια.100% σιγουρος δεν ειμαι,αλλα πλεον ολα ειναι πιθανα…..

  7. σταματηστε να πινετε γαλα!μαλιασε η γλωσσα μας.δεν δινει τιποτα σε οφελεια.ΜΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ!

  8. Οτι γάλα και να είναι , δεν πρέπει να πίνεται!!!!
    Το μονάδικό που πίνεται είναι το φυσικό, μητρικό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά γάλα της μανούλας μας.Ό,τι ήπιαμε ήπιαμε δηλαδη, γι'αυτο και είναι τόσο σημαντικός ο θηλασμός.
    Το γάλα αγελάδας προορίζεται για το παιδάκι της ,όχι για εμάς.
    Είμαστε φυτοφάγα και όχι σαρκοφάγα ζώα.
    Όσοι είσαστε πρόθυμοι ,δείτε το παρακάτω βίντεο..
    Κάνει μία πολύ εποικοδομητική,γεμάτες αποδείξεις διάλεξη ο Γκάρυ Γιουρόφσκι.

    ''Μια εξαιρετική ομιλία που καταρρίπτει όλους τους μύθους υπέρ της χρήσης ζωικών προϊόντων. Ο Gary θα γεμίσει το μυάλο σας με ενδιαφέρον στοιχεία, και θα σας βοηθήσει να κάνετε ηθικές επιλογές για μια υγιείς καρδιά και ψυχή.-Απαραίτητη θέαση για όσους νοιάζονται για τα ζώα ή επιθυμούν να κάνουν τον κόσμο έναν καλύτερο τόπο.''

    Η Πιο Συγκλονιστική Ομιλία Που Θα Ακούσετε Ποτέ, G Yourofsky-

    http://www.youtube.com/watch?v=37GRXaIgVwY

  9. Μια συμβουλή παιδιά,γενικά το γάλα απο τα ζώα είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο και αυτό γιατί προορίζεται για τα ζώα και όχι για εμάς. Αντικαταστήστε το με γάλα σόγιας,αμυγδάλου,ή ότι άλλο γάλα θέλετε,αρκεί όμως να προέρχεται απο καρπούς. Θα δείτε μεγάλες αλλαγές στην υγεία σας.

  10. Άντε πάλι με τις μπούρδες για το γάλα. Μερικά στοιχεία από τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος:

    Με στοιχεία 2013:

    Παράγουμε 627.000 τόνους γάλα και καταναλώνουμε 1,2 εκατ. τόνους (νωπό και γαλακτοκομικά). Μένουν λοιπόν περίπου 600.000 τόνοι προϊόντων που είναι αδύνατον να είναι φτιαγμένα από ελληνικό γάλα, γιατί αυτό απλώς… δεν φτάνει!

    Όσο για την ποσόστωση, αυτή για το 2013 ήταν 870.000. Δηλαδή ούτε όσο προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παράγεται στην Ελλάδα.

  11. Ο κωδικός 520 δεν αφορά κατ' ανάγκην ελληνικά προϊόντα, αλλά προϊόντα των οποίων η κυκλοφορία αδειοδοτήθηκε στην Ελλάδα! Κατά συνέπεια δε μας κοροϊδεύει κανείς…

  12. να προτηματε μικρα μαγαζια που προμηθευοντε απο μικρες φαρμες ελληνικες σιγουρα και δεν εχουν πολλες παστεριωσεις, κατω απο το μπουκαλι γραφει ποσες παστεριωσεις εχει υποστει.

    1. κατω απο το μπουκαλι δεν γραφει ποσες φορες εχει παστεριωθει ενα γαλα αλλα τον κωδικο τ καθε μπουκαλιου..

  13. Πρώτα από όλα ή δέλτα καί ή φάγε δέν είναι Ελληνικές εταιρείες κι αυτό είναι πασίγνωστο τά τελευταία χρόνια. Δεύτερον, δέν είναι κάν γάλα αυτό πού τό αποκαλούν γάλα μέ τόσες ορμόνες καί αντιβιωτικά. Δέν ωφελεί τό ρημάδι, περισσότερο βλαβερό είναι γιά τήν υγεία.

    1. Είσαι ειδικός στο γάλα και στην κτηνοτροφία; Για πες μας τι έρευνες έχεις κάνει, τι μετρήσεις, σε ποια εργαστήρια, τι σπουδές έχεις κάνει τέλος πάντων για να δούμε πόσο έγκυρα είναι αυτά που γράφεις;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek