Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία, μοιράστηκε στα μέλη της εξεταστικής της «Siemens» ενημερωτικό σημείωμα που εκτός του ιστορικού της υπόθεσης κατέγραφε και συγκεκριμένα αδικήματα για συγκεκριμένες πράξεις.
Το ιστορικό ξεκινά από το 1989, ενώ οι καταγγελλόμενες πράξεις πρώην υπουργών αφορούν στην περίοδο 1998-2007. Οι βουλευτές λοιπόν που μετέχουν στην επιτροπή εισηγήθηκαν να γίνουν αρκετές διορθώσεις, ενώ ζήτησαν την απαλοιφή πολλών κατηγοριών.
Το σκεπτικό τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» μέλος της επιτροπής, είναι ότι «η εξέλιξη της υπόθεσης του Βατοπεδίου μας δείχνει ότι το κόμμα μπορεί να μας αφήσει εκτεθειμένους. Δηλαδή, από τη μια μας ζητά να δέσουμε τα κατηγορητήρια και να ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και από την άλλη μεθοδεύει την αθώωση των πρωταγωνιστών των σκανδάλων». Στην ουσία, τα μέλη της εξεταστικής της Siemens δεν επιθυμούν να βρεθούν στη θέση των συναδέλφων τους που μετείχαν στην επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Η οργή των βουλευτών
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και ερευνούσαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εκφράζουν πλέον ανοιχτά την οργή τους, δηλώνοντας πεπεισμένοι πως συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών του κόμματος πήρε εντολή να καταψηφίσει το πόρισμα και να απαλλάξει τους κυρίους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη. «Φωτογραφίζουν» κυρίως αυτούς που το τελευταίο διάστημα τοποθετούνται κατά των εξεταστικών επιτροπών και θέτουν θέμα παραγραφής των αδικημάτων. Ο λόγος που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρξε συντονισμός καταψήφισης του πορίσματος είναι η ομοιόμορφη κατανομή των ψήφων.
Αναλύοντας το αποτέλεσμα διαπιστώνουν ότι 20 περίπου βουλευτές ψήφισαν «Οχι» στα περισσότερα αδικήματα. Προσθέτουν μάλιστα πως την πρόθεση των συγκεκριμένων βουλευτών τη γνώριζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής ζήτησε να μην προσμετρηθούν οι πέντε επιστολικές ψήφοι υπουργών του ΠΑΣΟΚ που έλειπαν στο εξωτερικό. Γνώριζαν πως, αν το αίτημά τους γινόταν δεκτό, τότε θα απαλλασσόταν ο κ. Αλέκος Κοντός (παραπέμφθηκε με 155 ψήφους) και υπήρχαν ελπίδες να συμβεί το ίδιο και για τον κ. Πέτρο Δούκα (παραπέμφθηκε με 156 ψήφους).
Να σημειωθεί ότι η επίσημη γραμμή του κόμματος ήταν «ψήφος κατά συνείδηση» ώστε να μη δοθεί δικαίωμα στη Ν.Δ. να τους κατηγορήσει για πολιτική δίωξη.
Γι’ αυτό και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι υπήρχε κεντρικός συντονισμός «κάθαρσης» των εμπλεκομένων και χρεώνουν την «ανταρσία» σε παράκεντρο του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν όμως και αυτοί που υποπτεύονται το Μέγαρο Μαξίμου, κυρίως από την παρουσία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εκείνων των στελεχών του κόμματος που συνήθως «περιφρουρούν» τους βουλευτές για να αποφευχθούν οι εκπλήξεις. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικά τα λόγια μέλους της επιτροπής που λέει: «Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι κάτι μαγειρεύεται όταν είδαμε τους σταβλάρχες και τους τοποτηρητές να ζυμώνουν βουλευτές».
Πάντως, οι περισσότεροι «δείχνουν» ως «παρεκκλίνοντες» της γραμμής πορίσματος μέλη της κυβέρνησης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο περιθώριο Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα και η πλειοψηφία κατέληξε στο συμπέρασμα πως το κατηγορητήριο για τους κυρίους Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη δεν είναι αρκετά δεμένο!
Αρνητικό κλίμα για εξεταστικές από τους βουλευτές
Φαίνεται όμως πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την υπόθεση του Βατοπεδίου προκάλεσε δυσάρεστα την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την τακτική των Εξεταστικών και κυρίως την αναγγελθείσα έρευνα για την οικονομία. Θεωρούν πως τα πενιχρά έως σήμερα αποτελέσματα από τις επιτροπές της Βουλής μετατρέπουν σε μπούμερανγκ την υπόσχεση της κυβέρνησης για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών. Κυρίως όμως -αναφέρουν- η απαλλαγή όλων όσων η κοινή γνώμη θεωρεί υπαίτιους για τις «ανίερες» ανταλλαγές του Δημοσίου με την Ι.Μ. Βατοπεδίου, αλλά και η τακτική να μην «ακουμπούν» εκείνους τους μάρτυρες που θα μπορούσαν να μιλήσουν για τις «χορηγίες» στα κομματικά ταμεία από τη «Siemens» προκαλούν την κοινή γνώμη. Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος που οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάσχιζαν για να γίνουν μέλη μιας εξεταστικής επιτροπής, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο κερδίζουν πόντους στον αγώνα για υπουργοποίηση ενώ οι περισσότεροι λένε πως θα αρνηθούν μια ενδεχόμενη πρόταση.
PROTO THEMA στην αναγγελθείσα έρευνα για την οικονομία προκαλεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσονται οι κύριοι Θόδωρος Ρουσόπουλος και Γιώργος Βουλγαράκης για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice