Διαφημίσεις

Αυτή η σήραγγα μπορεί να συνδέσει την τοπική φυσαλίδα του Γαλαξία μας με γειτονικές υπερφυσαλίδες, σχηματίζοντας ένα τεράστιο δίκτυο θερμού αερίου.
Το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται μέσα σε μια φυσαλίδα υπερθερμασμένου αερίου γνωστή ως Τοπική Καυτή Φούσκα (LHB). Οι επιστήμονες έχουν από καιρό αναλογιστεί την προέλευσή του.

Για να μελετήσουν καλύτερα αυτήν την περιοχή, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck για Εξωγήινη Φυσική (MPE) χρησιμοποίησαν δεδομένα από την έρευνα eROSITA All-Sky Survey.

Και εντόπισαν ένα συναρπαστικό χαρακτηριστικό μέσα στο LHB: μια διαστρική σήραγγα προς τον αστερισμό του Κενταύρου. Αυτή η σήραγγα μπορεί να συνδέσει την τοπική μας φυσαλίδα με γειτονικές υπερφυσαλίδες, σχηματίζοντας ένα τεράστιο δίκτυο θερμού αερίου.

«Το αποκορύφωμα αυτής της δουλειάς είναι η ανακάλυψη μιας νέας διαστρικής σήραγγας προς τον αστερισμό του Κενταύρου, που ενδεχομένως ενώνει το LHB μας με μια γειτονική υπερφυσαλίδα», σημείωσαν οι συγγραφείς στο δελτίο τύπου.

Ρόλος έκρηξης σουπερνόβα

Το ηλιακό μας σύστημα βρίσκεται μέσα σε μια τεράστια κοιλότητα πλάτους 1.000 ετών φωτός, το Local Hot Bubble. Αυτή η ιδέα πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 50 χρόνια.

Οι αστρονόμοι ανέλυσαν δεδομένα από το τηλεσκόπιο ακτίνων Χ eROSITA για να χαρτογραφήσουν τη δομή και τις ιδιότητες του LHB με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου , τα δεδομένα eROSITA αποκάλυψαν μια μεγάλης κλίμακας διαφορά θερμοκρασίας μέσα στη φούσκα. Αυτό υποδηλώνει ότι το LHB δημιουργήθηκε από μια σειρά σουπερνόβα που εκρήγνυνταν πριν από περίπου 14,4 εκατομμύρια χρόνια.

«Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν η ύπαρξη μιας διαστρικής σήραγγας προς τον Κένταυρο», δήλωσε ο Michael Freyberg, ο συγγραφέας της μελέτης, ο οποίος ήταν μέλος του ROSAT.

Μελέτη εκπομπής ακτίνων Χ

Ενώ το LHB είναι πράγματι απίστευτα ζεστό, φθάνοντας σε θερμοκρασίες περίπου ενός εκατομμυρίου Kelvin, η χαμηλή του πυκνότητα το εμποδίζει να θερμαίνει σημαντικά τα αντικείμενα μέσα του.

Παρά τη χαμηλή του πυκνότητα, η ακραία θερμοκρασία του αερίου το κάνει να εκπέμπει ακτίνες Χ.

Σύμφωνα με το Science Alert , αυτή η εκπομπή ακτίνων Χ είναι αυτό που ανίχνευσαν οι αστρονόμοι, οδηγώντας στην ανακάλυψη του LHB πριν από δεκαετίες.

Το eROSITA βρίσκεται 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Από αυτή τη θέση, το τηλεσκόπιο μπορεί να παρέχει μια πιο καθαρή, ακριβέστερη άποψη του LHB και άλλων ουράνιων πηγών ακτίνων Χ. Περαιτέρω παρατηρήσεις μπορεί να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για το LHB.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek