Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο CNN πριν λίγο ότι “Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εντοπίσει τρία ρωσικά αποβατικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, που μπορεί να μεταφέρουν οπλικά συστήματα για τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, ενώ δεν αποκλείεται να μεταφέρουν S-300PMU2”.
Μόνο ως προσπάθεια κλιμάκωσης από πλευράς ΗΠΑ, μπορεί να θεωρηθεί το όλο σκηνικό, καθώς τα ρωσικά αποβατικά πλέουν στην Α.Μεσόγειο από τον περασμένο Νοέμβριο και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως “ανακάλυψη” το ότι πλέουν στην Α.Μεσόγειο “αποβατικά” με S-300 και πολεμικό υλικό για την Συρία.
Άρα το ότι τίθεται θέμα από τις ΗΠΑ για μεταφορά όπλων από ρωσικά αποβατικά που κυκλοφορούν στην Α.Μεσόγειο εδώ και οκτώ μήνες τουλάχιστον, είναι τουλάχιστον περίεργο.
Πάντως, το “μακελειό” της Συρίας χτυπά και την πόρτα του Ισραήλ αφού σφοδρές συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην συνοριακή συριακή πόλη Κουνέιτρα στα υψώματα του Γκολάν, την οποία κατέλαβαν οι ισλαμιστές αντάρτες, με τα κυβερνητικά στρατεύματα να την ανακαταλαμβάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως αναφέρει ο Ισραηλινός Στρατός (IDF).
Η πόλη της Κουνέιτρα είναι το μόνο συνοριακό πέρασμα από το Γκολάν στο Ισραήλ. όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί σήμερα Πέμπτη οι ισλαμιστές κατέλαβαν την πόλη πέρασμα της Κουνέιτρα, για να την χάσουν μέσα σε λίγες…ώρες. Κατά τη διάρκεια των μαχών είχε απαγορευτεί στους αγρότες να πάνε στα χωράφια τους, κοντά στο συνοριακό φράχτη. Οι Ισραηλινοί παραδέχτηκαν ότι άνοιξαν τα σύνορα στους ισλαμιστές αντάρτες που είχαν τραυματιστεί και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.
Οβίδες από την Συρία έπεσαν στο στρατόπεδο του ΟΗΕ στην συρoισραηλινή διαχωριστική ζώνη του Γκολάν, ενώ την προηγούμενη μέρα άλλες δύο οβίδες έπεσαν πολύ κοντά σε ισραηλινό φυλάκιο.
Η πόλη της Κουνέιτρα είχε καταστραφεί στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973 και ποτέ δεν ξαναχτίστηκε. Χρησιμοποιείται μόνο σαν εμπορικός κόμβος, και σαν συνοριακό πέρασμα.
Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι ο Μπασάρ Άσαντ κερδίζει τον πόλεμο χάρις στην συμμαχία του με την Ρωσία, το Ιράν, και την Χεζμπολάχ, η οποία αποδείχτηκε στέρεα και αποφασιστική.
Πολλοί αναλυτές όμως ξεχνούν ένα σημαντικό παράγοντα, που έπαιξε τον μέγιστο ρόλο ώστε να στριμωχτεί η Δύση σε τέτοιο βαθμό. Αυτός είναι το σιιτικό Ιράκ. Με 60% του πληθυσμού σιιτες, δεν ήταν δύσκολο το Ιράκ να αποκτήσει σιιτική κυβέρνηση, και έτσι το Ιράν είχε έναν έτοιμο “διάδρομο”, για να περάσει στην Χεζμπολάχ, και στον στρατό του Άσαντ, εφόδια, όπλα, αλλά και …Φρουρούς της Επανάστασης.
Μάλλιστα η κυβέρνηση του Ιράκ ανέπτυξε 20000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, για να εμποδίζουν τον ανεφοδιασμό της Αλ Νούσρα του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα που πολεμά για την “ελευθερία” και την”δημοκρατία” ενάντια στον Άσαντ.
Πρόκειται για ένα ακόμα λάθος των Αμερικανών, που διέλυσαν το μπααθικό καθεστώς του Ιράκ στην μετά-Χουσείν εποχή, με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια του σιιτικού Ιράν, αντί να το συντηρήσουν και να το ελέγχουν μέσω δικών τους ανθρώπων.
Η δημιουργία του σιιτικού τόξου που τόσο ενοχλεί τους Αμερικανούς οφείλεται στους ίδιους, τόσα χρόνια, τόσοι νεκροί, και τρισεκατομμύρια δολάρια ξοδευμένα (που προστέθηκαν στο χρέος-μαμούθ των ΗΠΑ), όλα πεταμένα από το παράθυρο.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice