Ο José Manuel Barroso, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε από τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, να «προφέρουν με ευκρίνεια το όραμα για το που η Ευρώπη πρέπει να πάει» σε μια σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω τροποποιήσεις της συνθήκης και, τελικά σε μια Ένωση δύο ταχυτήτων. Το EurActiv αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες των προτάσεων που θα διανεμηθούν μεταξύ των ηγετών της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.
«Είμαστε τώρα, όπως έχω ήδη πει εδώ και αρκετό καιρό, σε μια καθοριστική στιγμή για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», είπε Μπαρόζο μια δημόσια εκδήλωση, την Τρίτη (26 Ιουνίου) που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής (EPC), ένα think tank που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
“Πρέπει να προφέρουμε με ευκρίνεια (να αρθρώσουμε) το όραμα για το που η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει, και για την συγκεκριμένη πορεία για το πώς να πάει προς τα εκεί,” είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, απηχώντας τις κλήσεις της Γερμανίας για μια «δημοσιονομική ένωση» και μια “πολιτική ένωση” για τον σχεδιασμό μιας λύσης εν μέσω της κρίσης του χρέους στην ευρωζώνη.
Στη σύνοδο κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ θα εξετάσουν μια έκθεση που εκπονήθηκε από τον Μπαρόζο σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Mario Draghi.
Το EurActiv, αναφέρει ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία προς μια βαθύτερη ένταξη (ενσωμάτωση) στην ΕΕ και προσδιορίζονται τα κύρια δομικά της στοιχεία – μια ένωση τραπεζών, μια δημοσιονομική ένωση και περαιτέρω βήματα προς μια πολιτική ένωση.
“Ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός χρειάζεται τώρα,” τόνισε ο Μπαρόζο, παραδεχόμενος ότι το έργο «δεν μπορεί να είναι απλό», καθώς θα απαιτεί από τις χώρες να παραιτηθούν από μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας στα οικονομικά και στα φορολογικά θέματα – ένα άλμα ομοσπονδιοποίησης που η Γαλλία διστάζει να κάνει.
Ο Μαοϊστής κ. Μπαρόζο
Είναι άραγε ο κ. José Manuel Durão Barroso το κατάλληλο άτομο να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Ο José Manuel Durão Barroso, είναι γνωστό ότι διατείνεται με κομπορρημοσύνη ότι είναι προσωπικός φίλος του ηγέτη του MPLA και δικτάτορα της Ανγκόλας, Χοσέ Εντουάρντο ντος Σάντος, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από τις 10 Σεπτεμβρίου 1979.
Ο José Manuel Durão Barroso, πήγε από το Μαοϊκό Επαναστατικό Κόμμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα και από εκεί στην Προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν μαρξιστικό. Το πρόγραμμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ήταν επίσης μαρξιστικό. Εκείνη την εποχή (της ίδρυσης του Σοσιαλιστικούς Κόμματος της Πορτογαλίας) όλοι ήταν μαρξιστές …». Είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, στην εκπομπή “Memórias de Portugal do futuro”, του καναλιού RTP i, στις 15 Φεβρουαρίου 2012.
Ο José Manuel Durão Barroso, πρόεδρος σήμερα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγινε πολιτικά ενεργός μετά την Πορτογαλική Επανάσταση των Γαρυφάλλων του 1974, με τη Μαρξιστική-Λενινιστική Ομοσπονδία Φοιτητών, την πτέρυγα νεολαίας του PCTP / MRPP (Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας Κίνηση Εργαζομένων / Αναδιοργάνωση του Προλεταριάτου), ένα μαοϊκό Επαναστατικό Κίνημα της Πορτογαλίας με συνδέσμους με την τρομοκρατία.
Ο Πρόεδρός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας José Manuel Durão Barroso, ήταν πασίγνωστος για τα αντι-καπιταλιστικά συνθήματα που έγραφε στους τοίχους και την κατάσχεση των επίπλων της νομικής σχολής του και ανέβηκε γρήγορα ψηλά στην ιεραρχία της Μαοϊκής νεολαίας.
Καθώς η άκρα αριστερά δεν κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, ο κ. José Manuel Durão Barroso, αποφάσισε να πάει για σπουδές στο εξωτερικό.
Μετά την επιστροφή του στη χώρα θα διεισδύσει στη μεγάλη ανεξάρτητη κίνηση της Δεξιάς, το κόμμα PPD-PSD, όπου και πάλι καταφέρνει να αναρριχηθεί ψηλά στην σκάλα της ιεραρχίας, κάτι που οφείλεται κυρίως σε ορισμένα εσωκομματικά πραξικοπήματα. Αργότερα, καθώς ο κύριος εσωκομματικός του αντίπαλος πέφτει σε δυσμένεια μεταξύ των ψηφοφόρων, ο κ. Μπαρόζο βρίσκει την ευκαιρία να εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας. Στην συνέχεια , κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα ζητούσε πρόεδρο, και ο José Manuel Durão Barroso, άρπαξε την ευκαιρία.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του σε βίντεο από το 1976, μπορεί κανείς να δει τον νεαρό μαοϊκό Ζοζέ Μπαρόζο, σε μια πολύ συγκεχυμένη δήλωση, να προτρέπει τους μαθητές να «αγωνιστούν», επικρίνοντας το αστικό εκπαιδευτικό σύστημα ότι «στρέφει τους φοιτητές εναντίον των εργαζομένων και τους εργαζόμενους εναντίον των φοιτητών».
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.