Αυτά τα αρχαία Ντόλμεν είναι ένα ακόμη μεγάλο παράδειγμα μίας αρχαίας κοινής παγκόσμιας σκέψης και τεχνολογίας. Ενός παγκόσμιου πολιτισμού.
Είναι προφανές ότι τα αρχαία έθιμα ήταν η ίδια, παρά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει αυτές τις τοποθεσίες.
Σύμφωνα με την επίσημη αρχαιολογία, οι κατασκευαστές των Ντόλμεν ήταν άσχετοι μεταξύ τους. Ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι; Αλλά ήταν; Πώς γίνεται να παρουσιάζουν την ίδια αρχιτεκτονική με πολλά κοινά σημεία στον τρόπο σκέψης, μεταφοράς, ανύψωσης αλλά και τελικού σκοπού τους;
Τα dolmen, είναι ένα είδος μεγαλιθικού κτίσματος που αποτελείται από δύο ή περισσότερες όρθιες πέτρες για να υποστηρίξουν ένα μεγάλο επίπεδο οριζόντια επιστέγασμα (σαν επιφάνεια τραπεζιού με πόδια), αν και υπάρχουν και πιο πολύπλοκες παραλλαγές. Μερικά από τα ονομά τους κρύβουν έννοιες όπως τύμβος-πυλη, πύλη-τάφος.
Παραμένει ασαφές πότε, γιατί και από ποιον έγιναν τα πρώτα ντόλμεν.
Τα παλαιότερες γνωστά Ντόλμεν βρίσκονται στην Δυτική Ευρώπη, όπου υπολογίζεται να είχαν ανεγερθεί περίπου 7000 χρόνια πριν.
Ο σκοπός και η λειτουργία τους, μοιάζει άγνωστος, παρά τις διάφορες θεωρίες. Ωστόσο ο τρόπος και η δομή τους, αποπνέει έναν κοινό αρχιτέκτονα σε όλη την έκταση του πλανήτη, όπου έχουν βρεθεί. Διάφορα ευρήματα και στοιχεία, όπως μία κοινή κουλτούρα και μία κοινή γλώσσα, δείχνουν έναν αρχαίο παγκόσμιο πολιτισμό στον πλανήτη, τον Ελληνικό. Θα ήταν μεγάλο ρίσκο να τοποθετήσουμε την σκέψη πως ανάμεσα σε όλα τα άλλα, Έλληνες έφτιαξαν αυτά τα ντολμέν;
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ο φερναλ νιελ στο εργο του τα μυστηρια του στοουνχετζ κ ο καθηγητης Νόρμαν Λοκνερ υποστηριξαν οτι το στοουνχεντζ χρονολογειται μεταξυ του 2600 και 1600 πχ εχει κτισθει απο αρχαιους ελληνες. Στους λιθους της υπαρχουν εγχαρακτοι μινωικοι διπλοι πελεκεις κ μυκηναικο ξιφιδιο , Ο προσανατολισμος κ οι αναλογιες του ειναι ακριβως οπως των αρχαιων ελληνικων ναων. Τα δε μενιρ ειναι ομονηρης λιθος των αρχαιων ελληνων πελασγων. Ο μονος λιθος που ανεγειρετο προς τιμην του Απόλλωνα του φωτοδοτη.