Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές για τυχόν κρούσμα Εμπολα
Επαρκής αριθμός απομονωμένων κλινών σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής έχει ήδη διασφαλιστεί και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ειδική ιατρονοσηλευτική ομάδα προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικό μόλυνσης με τον ιό Εμπολα. Επίσης, έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την προστασία προσωπικού και νοσηλευομένων.
Αυτό έγινε γνωστό μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υγειονομικών φορέων, εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ, του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακών παραγόντων, με στόχο να ενισχυθεί ο συντονισμός και να εκτιμηθεί ο βαθμός ετοιμότητας των ελληνικών υγειονομικών αρχών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έχει επίσης ολοκληρωθεί η προετοιμασία για ενδεχόμενη αεροδιακομιδή ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος από τρίτη χώρα ή και από απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, ενώ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επαρκής ενημέρωση στις πύλες εισόδου της χώρας μέσω κυρίως των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υλικό ενημέρωσης, το οποίο συνεχώς επικαιροποιείται.
Επίσης, έγινε σαφές ότι οι ελληνικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα ενημερώνουν κατάλληλα το κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη. Οι ελληνικές αρχές είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού με βάση τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οδηγίες, ενώ συμβάλλουν και στην ολοκλήρωση και την επικαιροποίηση αυτών των οδηγιών, όπως διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη.
Με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, και παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε μια νέα εστία επιδημίας του ιού της ομάδας Εμπολα και στην Κ. Αφρική (Κονγκό), οι εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών αρχών συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης κρουσμάτων στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλός.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 3.069 κρούσματα του Εμπολα και έχουν πεθάνει σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς, συνολικά 1.552.
kathimerini.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
…σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 3.069 κρούσματα του Εμπολα και έχουν πεθάνει σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς, συνολικά 1.552.
Για να έχετε κάποιο μέτρο σύγκρισης:
Κάθε μέρα σχεδόν 16 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από λόγους που έχουν να κάνουν με την ασιτία. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα θάνατο παιδιού κάθε 5 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι από όταν ξεκίνησες να διαβάζεις την απάντησή μου μέχρι και αυτή την στιγμή πέθαναν άλλα 3 παιδιά. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια…
… ….
Κάθε μέρα μπαίνουν από τη θάλασσα στην Ελλάδα περίπου 400 ίσως και περισσότεροι λαθρομετανάστες από χώρες ύποπτες για τον ιό. Εσείς θεωρείτε οτι ετσι που λειτουργεί το μπάχαλο στην Ελλάδα τους κάνουν εξετάσεις? Ενας συνοριοφύλακας ή από το λιμενικό σε ένα ακριτικό νησί είπε οτι δεν έχουν τα μέσα για να τους κάνουν εξετάσεις. Εγώ ρωτώ. Πως ξέρουμε οτι κάποιος από όλους αυτούς δεν έχει τον ιό? Μην μας λένε μπούρδες επομένως οτι είναι προετοιμασμένη η Ελλάδα. Εκεί πρέπει να εστιάσουν στα θαλάσσια σύνορα για να υπάρχουν υγειονομικές μονάδες. Να μου το θυμάστε ότι θα "φροντίσουν"να τον στείλουν κι από δω μερικά. Αυτό είναι σίγουρο.
Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές αρχές,εχουν ετοιμες ειδικες μοναδες με ειδικους επιστημονες-γιατρους που περιμενουν ολο το 24ωρο.δεν κοιμουνται,δεν τρωνε,δεν πινουν,μονο περιμενουν……. Εχετε παει να δειτε τι γινεται στα εφημερευοντα νοσοκομεια για απλο κολικο νεφρου; ( Ποναω,εχω διπλωσει ρε παιδια….να περιμενεις την σειρα σου, πριν απο σενα ειναι αλλοι εφτα…..)