Όπως βλέπουμε η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας και τα προβλήματα συνεχίζονται, υποφέρουν οι πραγματικά εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι μικροσυνταξιούχοι και η ανεργία δεν υποχωρεί. Η Ελλάδα είναι χειρότερα, γιατί έχει την τρόικα και την δουλοπρέπεια κάποιων.
Προτείνεται με την πρωτοβουλία κάποιων από τις αναφερόμενες χώρες (ίσως από την Ελλάδα) να δημιουργηθεί μια ένωση
αλληλεγγύης των χωρών αυτών. Πόσες φορές η Γερμανία με τη Γαλλία συζητούσαν μονομερώς και η Βρετανία αποφάσιζε μόνη της; Γιατί να μην συνεννοηθούν και οι νότιες χώρες σε κάτι;
Τι μπορούν να κάνουν λοιπόν οι 4 αυτές νότιες χώρες.
- Πρώτον μπορούν να συνεννοηθούν σε ένα αμοιβαίο εμπόριο αλληλοβοήθειας.
Η κάθε χώρα εισάγει κατά προτίμηση από τις άλλες τρεις. Για τα κοινά προϊόντα να υπάρχει συνεννόηση και προγραμματισμός. Μειώνουμε οπωσδήποτε τις εισαγωγές από άλλες χώρες.
– Κοινή ρύθμιση των κρατικών χρεών. Εκτύπωση Ευρώ, όχι άλλο δανεισμό.
Αρχικά γίνεται μια προσπάθεια να συμψηφισθούν κάποια χρέη μέσω της κεντρική ευρωπαϊκής τράπεζας ή άλλης τράπεζας. Όσα μπορούν να συμψηφισθούν λοιπόν εξαφανίζονται. Όσα απομένουν, είτε διαγράφονται, είτε γίνονται ένα είδος νομίσματος ή ομολόγου και διαγράφονται από τα κράτη. Με αυτό το νόμισμα ή ομολόγου εξοφλούνται όλα τα κρατικά εξωτερικά χρέη. Τα χρέη των τεσσάρων κρατών συγκεντρώνονται σε μια νέα τράπεζα της νότιας Ευρώπης που ιδρύουν τα 4 κράτη. Τα τρισεκατομμύρια των χρεών γίνονται βεβαιώσεις ή ομόλογα που μεταβιβάζονται. Αυτά θα είναι και τα κεφάλαιά της. Η νέα τράπεζα τους δίνει αξία. Όποιος παίρνει αρχικά αυτές τις βεβαιώσεις ή ομόλογα, μπορεί να πληρώνει παραγωγικές επενδύσεις στις 4 αυτές χώρες και μετά οι βεβαιώσεις αυτές να κυκλοφορούν μέσω τραπεζών για οτιδήποτε πληρωμές κατά 20% ή παραπάνω, το υπόλοιπο θα πληρώνεται με κανονικό Ευρώ εκτός αν συμφωνηθεί διαφορετικά.
Η Ελλάδα βέβαια πρέπει να ακυρώσει τις δανειακές συμβάσεις, μνημόνια κλπ. ως αντισυνταγματικά και να διώξει την τρόικα ως ανεπιθύμητα πρόσωπα. Να εκλογικεύσει την φορολογία. Τα 4 κράτη να συμφωνήσουν σε ενιαία δίκαιη φορολογία που να ευνοεί την ανάπτυξη και να μειώνει την ανεργία. Αυτό να προχωρά ελεγχόμενα και ομοιόμορφα και στα 4 κράτη. Αν σε κάποιο από τα 4 παρατηρείται υστέρηση, να εξετάζεται και να λαμβάνονται μέτρα εξισορρόπησης.
Οι προτάσεις αυτές πρέπει να μελετηθούν, να βελτιωθούν και να γίνουν πιο συγκεκριμένες. Οπωσδήποτε οι 4 χώρες θα έχουν άξια μυαλά που θα βρουν τρόπους να γίνουν πράξη. Ίσως όχι όπως απλά και χοντρικά διατυπώνονται εδώ αλλά κάτι πρέπει να γίνει διαφορετικό από τα μέχρι σήμερα. Δεν είναι δυνατόν να υποφέρουν ολόκληροι λαοί, γιατί το απαιτούν οι λεγόμενες «αγορές». Σκεφθείτε πόσοι κατοικούν στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα μαζί. Είναι μια αξιόλογη δύναμη, γιατί να καταδυναστεύονται ολόκληροι λαοί από αυτό που θέλουν κάποιοι πιστά να υπηρετούν. Είμαστε κι εμείς εδώ, οι απλοί άνθρωποι που δεν καρπωνόμαστε τους φόρους, τα δάνεια των δανείων, δεν έχουμε κανένα όφελος από τις διάφορες προμήθειες κλπ. Σήμερα η τεχνολογία και γενικά οι ανθρώπινες γνώσεις έχουν προχωρήσει τόσο που είναι δυνατόν να παράγονται αρκετά αγαθά άριστης ποιότητας για όλους μας. Γιατί να υπηρετούμε ένα άρρωστο οικονομικό σύστημα με θεό της λεγόμενες «αγορές», ένα εμπόριο χρήματος με άνευ προηγουμένου κέρδη εις βάρος της πραγματικής οικονομίας και των απλών ανθρώπων; Λαοί αγανακτήστε. Απαιτείστε δικαιοσύνη και ευημερία για όλους. Ξεκολλήστε από υποταγή.
Γαβριήλ Πανάγος (συγγραφέας) Χαλάνδρι Ιούλιος 2012 τηλ. 210 – 68 27 083
….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice