Πληροφορίες για την Ελληνική γλώσσα που θα πρέπει να μας κάνουν υπερήφανους
Βρήκαμε ένα άρθρο για την Ελληνική γλώσσα που σκεφθήκαμε ότι πρέπει να μοιρασθούμε μαζί σας και εσείς με όλους τους γνωστούς σας.
Είναι μία πλούσια, ανεπανάληπτη γλώσσα που θα πρέπει να μας κάνει υπερήφανους που την γνωρίζουμε, που την μιλάμε και που την μεταλαμπαδεύσαμε σε άλλους λαούς για να μιλούν και εκείνη τη δική τους γλώσσα αλλά με βάση τη δική μας. Διαβάστε τι έχει ειπωθεί…..
Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (Guinness Book of Records)
Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Bill Gates, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).
Η Ελληνική γλώσσα έχει λέξεις για έννοιες οι οποίες παραμένουν χωρίς απόδοση στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως άμιλλα, θαλπωρή και φιλότιμο. Μόνον η Ελληνική γλώσσα ξεχωρίζει τη ζωή από το βίο, την αγάπη από τον έρωτα. Μόνον αυτή διαχωρίζει, διατηρώντας το ίδιο ριζικό θέμα, το ατύχημα από το δυστύχημα, το συμφέρον από το ενδιαφέρον.
Το εκπληκτικό είναι ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα μας διδάσκει συνεχώς πώς να γράφουμε σωστά. Μέσω της ετυμολογίας, μπορούμε να καταλάβουμε ποιός είναι ο σωστός τρόπος γραφής ακόμα και λέξεων που ποτέ δεν έχουμε δει ή γράψει.
Το «πειρούνι» για παράδειγμα, για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις Αρχαίων Ελληνικών, είναι προφανές ότι γράφεται με «ει» και όχι με «ι» όπως πολύ άστοχα το γράφουμε σήμερα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, το «πειρούνι» προέρχεται από το ρήμα «πείρω» που σημαίνει τρυπώ-διαπερνώ, ακριβώς επειδή τρυπάμε με αυτό το φαγητό για να το πιάσουμε.
Επίσης η λέξη «συγκεκριμένος» φυσικά και δεν μπορεί να γραφτεί «συγκεκρυμμένος», καθώς προέρχεται από το «κριμένος» (αυτός που έχει δηλαδή κριθεί) και όχι βέβαια από το «κρυμμένος» (αυτός που έχει κρυφτεί). Άρα το να υπάρχουν πολλά γράμματα για τον ίδιο ήχο (π.χ. η, ι, υ, ει, οι κτλ) όχι μόνο δεν θα έπρεπε να μας δυσκολεύει, αλλά αντιθέτως να μας βοηθάει στο να γράφουμε πιο σωστά, εφόσον βέβαια έχουμε μια βασική κατανόηση της γλώσσας μας.
Επιπλέον η ορθογραφία με την σειρά της μας βοηθάει αντίστροφα στην ετυμολογία αλλά και στην ανίχνευση της ιστορική πορείας της κάθε μίας λέξης. Και αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την καθημερινή μας νεοελληνική γλώσσα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γνώση των Αρχαίων Ελληνικών.
Είναι πραγματικά συγκλονιστικό συναίσθημα να μιλάς και ταυτόχρονα να συνειδητοποιείς τι ακριβώς λές, ενώ μιλάς και εκστομίζεις την κάθε λέξη ταυτόχρονα να σκέφτεσαι την σημασία της.
Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να διδάσκονται τα Αρχαία με τέτοιο φρικτό τρόπο στο σχολείο ώστε να σε κάνουν να αντιπαθείς κάτι το τόσο όμορφο και συναρπαστικό.
Η ΣΟΦΙΑ
Στη γλώσσα έχουμε το σημαίνον (την λέξη) και το σημαινόμενο (την έννοια). Στην Ελληνική γλώσσα αυτά τα δύο έχουν πρωτογενή σχέση, καθώς αντίθετα με τις άλλες γλώσσες το σημαίνον δεν είναι μια τυχαία σειρά από γράμματα. Σε μια συνηθισμένη γλώσσα όπως τα Αγγλικά μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι να λέμε το σύννεφο car και το αυτοκίνητο cloud, και από την στιγμή που το συμφωνήσουμε να ισχύει. Στα Ελληνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί διαχωρίζουν τα Ελληνικά σαν «εννοιολογική» γλώσσα από τις υπόλοιπες «σημειολογικές» γλώσσες.
Μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος και μαθηματικός Βένερ Χάιζενμπεργκ είχε παρατηρήσει αυτή την σημαντική ιδιότητα για την οποία είχε πει «Η θητεία μου στην αρχαία Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκηση. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία ανάμεσα στην λέξη και στο εννοιολογικό της περιεχόμενο».
Όπως μας έλεγε και ο Αντισθένης, «Αρχή σοφίας, η των ονομάτων επίσκεψις». Για παράδειγμα ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρ=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. ( ΣημείωσηΒΜ από το αρ προέρχονται και αρουραίος καθώς άργυρος, άργιλος κτλ.)
Ο «βοηθός» σημαίνει αυτός που στο κάλεσμα τρέχει. Βοή=φωνή + θέω=τρέχω. Ο Αστήρ είναι το αστέρι, αλλά η ίδια η λέξη μας λέει ότι κινείται, δεν μένει ακίνητο στον ουρανό (α + στήρ από το ίστημι που σημαίνει στέκομαι).
Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι πολλές φορές η λέξη περιγράφει ιδιότητες της έννοιας την οποίαν εκφράζει, αλλά με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζει και δίνει τροφή για τη σκέψη.
Για παράδειγμα ο «φθόνος» ετυμολογείται από το ρήμα «φθίνω» που σημαίνει μειώνομαι. Και πραγματικά ο φθόνος σαν συναίσθημα, σιγά-σιγά μας φθίνει και μας καταστρέφει. Μας «φθίνει» – ελαττώνει ως ανθρώπους – και μας φθίνει μέχρι και την υγεία μας. Και, βέβαια, όταν αναφερόμαστε σε κάτι που είναι τόσο πολύ ώστε να μην τελειώνει, πως το λέμε; Μα, φυσικά, «άφθονο».
Έχουμε τη λέξη «ωραίος» που προέρχεται από την «ώρα». Διότι για να είναι κάτι ωραίο, πρέπει να έλθει και στην ώρα του. Ωραίο δεν είναι το φρούτο όταν είναι άγουρο ή σαπισμένο και ωραία γυναίκα δεν είναι κάποια ούτε στα 70 της άλλα ούτε φυσικά και στα 10 της. Ούτε το καλύτερο φαγητό είναι ωραίο όταν είμαστε χορτάτοι, επειδή, σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορούμε να το απολαύσουμε.
Ακόμα έχουμε την λέξη «ελευθερία» για την οποία το «Ετυμολογικόν Μέγα» διατείνεται «παρά το ελεύθειν όπου ερά» = το να πηγαίνει κανείς όπου αγαπά . Άρα βάσει της ίδιας της λέξης, ελεύθερος είσαι όταν έχεις τη δυνατότητα να πάς όπου αγαπάς. Πόσο ενδιαφέρουσα ερμηνεία!!!
Το άγαλμα ετυμολογείται από το αγάλλομαι (ευχαριστιέμαι) επειδή όταν βλέπουμε (σε αρχική φάση οι Θεοί) ένα όμορφο αρχαιοελληνικό άγαλμα η ψυχή μας ευχαριστείται, αγάλλεται. Και από το θέαμα αυτό επέρχεται η αγαλλίαση. Αν κάνουμε όμως την ανάλυση της λέξης αυτής θα δούμε ότι είναι σύνθετη από αγάλλομαι + ίαση(=γιατρειά). Άρα, για να συνοψίσουμε, όταν βλέπουμε ένα όμορφο άγαλμα (ή οτιδήποτε όμορφο), η ψυχή μας αγάλλεται και γιατρευόμαστε. Και πραγματικά, γνωρίζουμε όλοι ότι η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άμεσα με τη σωματική μας υγεία.
Παρένθεση: και μια και το έφερε η «κουβέντα», η Ελληνική γλώσσα μας λέει και τι είναι άσχημο. Από το στερητικό «α» και την λέξη σχήμα μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε τι. Για σκεφτείτε το λίγο.
Σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στην αντίστοιχη Λατινική λέξη για το άγαλμα (που μόνο Λατινική δεν είναι). Οι Λατίνοι ονόμασαν το άγαλμα, statua από το Ελληνικό «ίστημι» που ήδη αναφέραμε, και το ονόμασαν έτσι επειδή στέκει ακίνητο. Προσέξτε την τεράστια διαφορά σε φιλοσοφία μεταξύ των δύο γλωσσών, αυτό που σημαίνει στα Ελληνικά κάτι τόσο βαθύ εννοιολογικά, για τους Λατίνους είναι απλά ένα ακίνητο πράγμα.
Είναι προφανής η σχέση που έχει η γλώσσα με τη σκέψη του ανθρώπου. Όπως λέει και ο George Orwell στο αθάνατο έργο του «1984», απλή γλώσσα σημαίνει και απλή σκέψη. Εκεί το καθεστώς προσπαθούσε να περιορίσει την γλώσσα για να περιορίσει την σκέψη των ανθρώπων, καταργώντας συνεχώς λέξεις.
«Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση», έγραφε ο Μιχάι Εμινέσκου, εθνικός ποιητής των Ρουμάνων.
Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού. Το να μπορείς να μιλάς σωστά σημαίνει ότι ήδη είσαι σε θέση να σκέφτεσαι σωστά, να γεννάς διαρκώς λόγο και όχι να παπαγαλίζεις λέξεις και φράσεις.
Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ
Η Ελληνική φωνή κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν «αυδή». Η λέξη αυτή δεν είναι τυχαία αφού προέρχεται από το ρήμα «άδω» που σημαίνει τραγουδώ.
Όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής και ακαδημαϊκός Νικηφόρος Βρεττάκος:
«Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φώς θα ελιχθώ προς τα πάνω, όπως ένα ποταμάκι που μουρμουρίζει. Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα στους γαλάζιους διαδρόμους συναντήσω αγγέλους, θα τους μιλήσω Ελληνικά, επειδή δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε Μεταξύ τους με μουσική».
Ο γνωστός Γάλλος συγγραφεύς Ζακ Λακαρριέρ επίσης μας περιγράφει την κάτωθι εμπειρία από το ταξίδι του στην Ελλάδα: «Άκουγα αυτούς τους ανθρώπους να συζητούν σε μια γλώσσα που ήταν για μένα αρμονική αλλά και ακατάληπτα μουσική. Αυτό το ταξίδι προς την πατρίδα – μητέρα των εννοιών μας – μου απεκάλυπτε ένα άγνωστο πρόγονο, που μιλούσε μια γλώσσα τόσο μακρινή στο παρελθόν, μα οικεία και μόνο από τους ήχους της. Αισθάνθηκα να τα έχω χαμένα, όπως αν μου είχαν πει ένα βράδυ ότι ο αληθινός μου πατέρας ή η αληθινή μου μάνα δεν ήσαν αυτοί που με είχαν αναστήσει».
Ο διάσημος Έλληνας και διεθνούς φήμης μουσικός Ιάνης Ξενάκης, είχε πολλές φορές τονίσει ότι η μουσικότητα της Ελληνικής είναι εφάμιλλη της συμπαντικής.
Αλλά και ο Γίββων μίλησε για μουσικότατη και γονιμότατη γλώσσα, που δίνει κορμί στις φιλοσοφικές αφαιρέσεις και ψυχή στα αντικείμενα των αισθήσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν χρησιμοποιούσαν ξεχωριστά σύμβολα για νότες, χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα γράμματα του αλφαβήτου.
«Οι τόνοι της Ελληνικής γλώσσας είναι μουσικά σημεία που μαζί με τους κανόνες προφυλάττουν από την παραφωνία μια γλώσσα κατ’ εξοχήν μουσική, όπως κάνει η αντίστιξη που διδάσκεται στα ωδεία, ή οι διέσεις και υφέσεις που διορθώνουν τις κακόηχες συγχορδίες», όπως σημειώνει η φιλόλογος και συγγραφεύς Α. Τζιροπούλου-Ευσταθίου.
Είναι γνωστό εξάλλου πως όταν οι Ρωμαίοι πολίτες πρωτάκουσαν στην Ρώμη Έλληνες ρήτορες, συνέρρεαν να θαυμάσουν, ακόμη και όσοι δεν γνώριζαν Ελληνικά, τους ανθρώπους που «ελάλουν ώς αηδόνες».
Δυστυχώς κάπου στην πορεία της Ελληνικής φυλής, η μουσικότητα αυτή (την οποία οι Ιταλοί κατάφεραν και κράτησαν) χάθηκε, προφανώς στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Να τονίσουμε εδώ ότι οι άνθρωποι της επαρχίας, του οποίους συχνά κοροϊδεύουμε για την προφορά τους, είναι πιο κοντά στην Αρχαιοελληνική προφορά από ό,τι εμείς οι άνθρωποι της πόλεως.
Η Ελληνική γλώσσα επιβλήθηκε αβίαστα (στους Λατίνους) και χάρη στην μουσικότητά της.
Όπως γράφει και ο Ρωμαίος Οράτιος «Η Ελληνική φυλή γεννήθηκε ευνοημένη με μία γλώσσα εύηχη, γεμάτη μουσικότητα».
Γράφει: Χριστίνα Παπαδάκη
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΦΤΩΧΗ ΓΛΩΣΣΑ- ΦΤΩΧΗ ΣΚΕΨΗ.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΙΑ.
ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ
αναστασία
Ολα αυτα λετε να μην τα γνωρίζουν, οι εκαστοτε φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας? Τοτε που οφειλεται η στασις τους, στο να υποβαθμιζουν την ελληνικη γλωσσα και κατά συνεπεια και σκεψη. Αυτο θεωρείται διαχρονικό εγκλημα απεναντι στον ελληνικο λαο? Θα υπαρξει αραγε τιμωρια, επειδή ολοι αυτοι εχουν ονομα και υπογραφη βαλει στο εσχος της διδακτεας υλης των σχολειων. Ευχαριστώ για το βημα που μου δωσατε.
Δυστυχως ασχολουμαστε με την αχρηστη και ανουσια γραμματικη και χανουμε την ουσια
Εξαιρετο αρθρο για την γλωσσα των γλωσσων,που τοση προσπαθεια εκαναν να μας κανουν να την μισησουμε,αλλοτε οι πολιτικοι προβαλοντας την απλοποιηση της ως εξελιξη κ αλλοτε οι δημοσιουπαλληλοκαθηγητισκοι με την ανικανοτητα κ την βαριεμαρα τους .
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΗΤΡΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ…ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΝΟ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ…Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΛΠ ΚΑΘΩΤΙ ΜΗ ΟΡΙΑΚΗ …ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ…ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΒΡΑΙΟΤΕΡΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΕΞΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΟΦΟΣ ΓΛΩΣΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ…Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ…ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΘΕΜΑ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ…ΜΙΑ ΓΛΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ…Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ Η ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΗΣ Η ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ…ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ…Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΤΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Ι-Κ-Α…..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
+++++++++++
ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΜΠΑΜΠΗ …ΣΙΓΑ ΦΙΛΕ ΠΟΛΥ ΣΤΑΥΡΟ ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ Ο STRANTZER ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΨΗΦΟ ΑΚΥΡΟ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
φακιν ανμπιλιβιμπαλ
https://www.youtube.com/watch?v=b-Bqe5rfl5s
EMAZDA HOLLY ELLENES
Αιθνηκοι ειπαιριφανοια ρεεεεεεεεεεεε
https://www.youtube.com/watch?v=a3ZO2L_mOmY
11.40..
"Δυστυχως ασχολουμαστε με την αχρηστη και ανουσια γραμματικη και χανουμε την ουσια"
ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ Η ΟΥΣΙΑ….Mr.TROLLLARA???
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ?ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ??ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΔΩ?
ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ……
ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ[ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ],ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
… ΜΟΥ,ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΟ.!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΡΙΝ
ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙ……
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΛΙΓΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!! ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ!
ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ!!!!!!!!!!!!
τα πηρες στο κρανιο επειδη εισαι ασχετως !
τι νοημα εχει η γραματικη ???
για πες ?? ποια η χρησιμοτητα του να λες , "αυτο εινα ουσιαστικο" ???
ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ??????????????????
να μην πω για τις ενοιες υπο-κειμενο και αντι-κειμενο που ΠΟΤΕ δεν καθησες να σκεφτεις τι σημαινουν
Και σαφως παλι δεν ξερεις οτι η ελληνικη γλωσσα αρχικα ηταν με ΚΕΦΑΛΑΙΑ χωρις αρθρα και κενα μεταξυ των λεξεων
Αυτα τα ολιγα
Αμα δεν ξερεις κατι , ρωτας , δεν ειναι κακο !
αληθεια εσενα σε εστειλε καποιος εδω ??
ή απλα σας χαλαω την διαιωνιση του ΨΕΜΑΤΟΣ ?
αναμενω να μου πεις την χρησιμοτητα της γραμματικης
Ξεχασα
Ουσια ειναι η ενοιολογια και συμπερασματικα η δημιουργια οπως και ο "ορισμος" του κοσμου
ΥΠ-ερ
ΥΠ-ο
ποια η χρησιμοτητα του να λες , "αυτο εινα ουσιαστικο" ???
ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ??????????????????
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ,ΡΗΜΑ,ΕΠΙΘΕΤΟ……ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ,ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ![ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΚΟΝΑ,ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ]
ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ[ΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ]ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ [ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΤΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ?]ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ!
ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΨΩ….
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ…Η ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ KAI ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!
Αμα χρειαζεσαι την γραμματικη για να το νιωθεις !!
τι να σου πω !
εχεις προβλημα
Ουσιατικη απαντηση ΜΗΔΕΝ
και ουσια-στικο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ της προτασης
οπως και υπο-κειμενο ΔΕΝ ειναι το προσωπο
ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
επειδη ο καθε ανεγκεφαλος βαζει το αχρηστο σαν προυποθεση
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ 130.000ΠΧ-12500ΠΧ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥ Η ΛΕΜΟΥΡΙΑΣ!!!
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ??
http://bioresonant.com/freebooks.html
Κατεβαστε το – Greek Η Θειαουβα – e-book
Αφηγουνται την ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!
πρεπει να ασχολουμαστε με την φαντασια του καθενα δλδ ?
καποιο στοιχειο ??
αερολογιες παλι ?
Ο ΑΣΧΕΤΟΣ, ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΛΕΞΗ ΑΣΧΕΤΟΣ ΩΣ "ΑΣΧΕΤΟΣ"… ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ… ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ.. ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΣΥΝΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ… ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΝΤΥΝΕΣΑΙ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΑ Κ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ.. ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ… ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΛΕΩ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ… ΟΥΓΚΑ-ΟΥΓΚΑ, ΓΚΑΟΥ ΓΚΟΥΜ ΜΠΟΥΜ… ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ…
μιλα με αλλα νοηματα εσυ αλλα να ξερεις το ουσια-στικο που ειναι αντικειμενο
να δηλωνεις δλδ ανα πασα στιγμη υλιστης
ετσι
ευγε
σας αξιζει η δουλια σας ορισμενους
Όλα όσα υπάρχουν στο άρθρο αφορούν στην Αρχαία Ελληνική.
Διαφωνώ με το «Η γλώσσα και οι κανόνες αυτής αναπτύσσουν την κρίση» και το «Μια πολύπλοκη γλώσσα αποτελεί μαρτυρία ενός προηγμένου πνευματικά πολιτισμού»
…αν ήταν προηγμένος ο λαός δεν θα είχε κατακτηθεί, ξεπουληθεί ή εξορίσει τους καλύτερους Έλληνες τόσες πολλές φορές από την αρχαιότητα ως σήμερα!
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς. ΑΡΕ ΟΕΑ ΑΘΑΝΑΤΗ.
ΦΙΛΕ "ΑΣΧΕΤΩΣ", ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ, ΑΦΟΥ ΓΑ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ… ΞΕΚΙΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΛΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ, ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ… Η " ΔΟΥΛΙΑ" ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΠΟΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ Κ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ… ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΟΥΣΙΑ" ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΟΤΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ "ΟΝΤΩΣ ΟΥΣΑ ΟΥΣΙΑ" ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΥΛΗ??? "η ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΟΝ???
Ακομα ποιο αχρηστη η ορθογραφια
ασε που ειναι ΛΑΘΟΣ η επισημη ΟΡΘΟ-ΓΡΑΦΙΑ
Επιχειρημα παντως περι χρησιμοτητας τη γραμματικης ΔΕΝ εφερες
εσυ βεβαιως βεβαιως σκιζεις απο αυτην την ορθογραφια ( ΚΙΛΗΣΕΙ )
Στην εωτηση σου δεν καταλαβαινω τι με ρωτας
ΤΟ "ΚΟΛΗΣΕΙ" ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΒΙΑΣΥΝΗ " ΚΙΛΗΣΕΙ", ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΡΑΜΑΥΙΚΗ ΕΙΤΕ ΟΤΙΜ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ… ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ… ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ , ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ??? ΟΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ… ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΛΕΞΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΕΙΡΑ, ΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ??? ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ??? ΟΥΤΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ… ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΧΤΙΖΙΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ[ΤΟΥΒΛΑ} , ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΡΓΟ… ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΗΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΙΟ ΧΥΜΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΤΕΙΡΑ Κ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ… ΤΩΡΑ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΑΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΧ ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ "ΗΛΙΚΙΑ" ΣΑΝ ΙΛΙΚΙΑ, ΠΩΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ {ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΕΠΟΧΗ} ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΕΛΙΧΘΕΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΓΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΝ ΗΛΙΟ{ ΗΛΙΟΣ+ΚΕΙΩ{ΕΛΙΣΣΟΜΑΙ}}… ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ{ΤΟΝΟΙ,ΠΝΕΥΜΑΤΑ, ΒΡΑΧΕΑ, ΜΑΚΡΑ ΚΛΠ} ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ… ΘΑ ΑΝΤΕΧΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΦΑΛΤΣΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ?? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ,Ε??? ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ… ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΑΛΛΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ…ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΞΕΙΣ ΚΩΛΟ , ΨΑΡΙΙ ΔΕΝ ΤΡΩΣ… ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΕΜΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ…ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ,ΑΝ ΣΥΝΕΒΒΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΟΛΙΓΟΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΟΥ…
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΣΤΟΧΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ … Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ{9,45}
ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ
Εσυ απλα αναλυεις και απεραντολογεις μπουρδολογοντας υποστηριαζοντας κατι που δεν εχει νοημα
Και αν θες να ξερεις η γραμματικη εινια φοινικικη "ανακαλυψη" προσπαθωντας οι βαρ βαρ οι (σαν εσενα) να μιμηθουν την μουσικοτητα της ελληνικης γλωσσας (οι τονοι μπηκαν για να καλυψουν τα γραμματα που αφαιρεθηκαν ΚΟΠΑ εγονε κομα κλπ)
ΜΕ ΑΥΤΕΣ τις βλακειες καταστρεψαν το ενδιαφερον των ελληνων για την γλωσσα τους !
ΥΓ κατεβατο και ΜΙΑ χρησιμοτητα ΔΕΝ ειπες
σου την ειπα εγω την μοναδικη χρησιμοτητα της γραμματικης
ΚΑΛΗΜΕΡΑ