Διαφημίσεις

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ…
Unrest may spread across Europe, warns Red Cross chief

Rocketing unemployment and poverty in some areas of Europe could lead to rising civil unrest, unless governments take measures to address the humanitarian consequences of austerity measures, the secretary-general of the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC) has warned.

Bekele Geleta’s caution comes as police battle with rioters in Stockholm, where high unemployment and social deprivation in migrant communities have been blamed for a week of violence.

As Europe continues to grapple with the financial crisis, the situation for many young people is dire. More than half of under-25s are out of work in Greece and Spain. In some areas of Greece, that figure has hit 75 per cent, while in Portugal youth unemployment soared from around 30 per cent two years ago to 43 per cent now.

“If the number does not start being affected and start coming down, the more uneasy people become,” Mr Geleta told The Independent. “I don’t rule out social exclusion, tensions, uneasiness and unrest, because if people don’t have anything to do, and if people don’t see anything in the future, there is mental agitation, there is political agitation.”

Europe is experiencing its biggest depression since the end of the Second World War, with the number of people receiving food aid from the IFRC nearly doubling from 2.3 million in 2009 to 4.1 million today. Twelve per cent of Europe’s workforce is out of a job, while EU figures show that 120 million people – nearly a quarter of the bloc’s population – are at risk of poverty and social exclusion.

“The figures are not going down, said Mr Geleta. “So we are worried, and we would like to warn governments this could be a serious concern.”

Mr Geleta’s comments come amid debate over the true cost of the austerity programmes foisted upon struggling nations by the European Union and International Monetary Fund, in exchange for bailout cash. While proponents argue that the cuts are the only way to get economies back on track, many politicians, activists and economists believe austerity is causing unacceptable levels of hardship while failing to kick-start growth.

In Greece, deep cuts to healthcare and social budgets have led to a resurgence of diseases such as malaria, while the number of suicides increased 26 per cent between 2011 and 2012. Homelessness in Spain is soaring, while in Bulgaria six people have self-immolated to protest against economic hardship.

While Mr Geleta said it was “important not to be divided on the best considered action” for hauling countries out of economic turmoil, he said governments must be willing to deal with the consequences of their policies. “We know that austerity measures will have humanitarian consequences: how we handle this is the issue, that is what worries us.”

He said he would like to see more government investment, as well as funding for the most vulnerable in society.

Asked whether events such as the riots in Sweden could be repeated elsewhere, Mr Gelata said it was impossible to predict.

“You can’t rule out anything,” he said.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΞΑΜΗΝΟ;ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ…”
  1. straka-stroukas
    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ …
    Η αναταραχή μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού

    Άνοδος της ανεργίας και της φτώχειας σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της πολιτικής αναταραχής, εάν οι κυβερνήσεις δεν λάβουν μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) έχει προειδοποιήσει.

    Προσοχή Bekele Geleta έρχεται ως μάχη της αστυνομίας με διαδηλωτές στη Στοκχόλμη, όπου η υψηλή ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός στις κοινότητες των μεταναστών έχουν κατηγορηθεί για μια εβδομάδα βίας.

    Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να καταπιαστεί με την οικονομική κρίση, η κατάσταση για πολλούς νέους ανθρώπους είναι δύσκολη. Περισσότερα από τα μισά κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι στην Ελλάδα και την Ισπανία. Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδα, ο αριθμός αυτός έχει χτυπήσει 75 τοις εκατό, ενώ στην Πορτογαλία η ανεργία των νέων αυξήθηκε από περίπου 30 τοις εκατό πριν από δύο χρόνια σε 43 τοις εκατό σήμερα.

    "Εάν ο αριθμός δεν αρχίσουν να επηρεάζονται και να αρχίσει να κατεβαίνει, οι πιο ανήσυχοι άνθρωποι γίνονται", είπε ο κ. Geleta The Independent. «Εγώ δεν αποκλείει τον κοινωνικό αποκλεισμό, εντάσεις, ανησυχία και αναταραχή, γιατί αν οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κάνουν, και αν οι άνθρωποι δεν βλέπω τίποτα στο μέλλον, δεν υπάρχει ψυχική διέγερση, δεν υπάρχει πολιτική αναταραχή."

    Η Ευρώπη βιώνει η μεγαλύτερη κατάθλιψη της από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με τον αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια από την IFRC σχεδόν διπλασιασμό από 2,3 εκατ. ευρώ το 2009 με 4.100.000 σήμερα. Δώδεκα τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης είναι από μια εργασία, ενώ τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι 120 εκατομμύρια άνθρωποι – σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του μπλοκ – διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

    "Τα στοιχεία δεν πηγαίνουν κάτω, είπε ο κ. Geleta. "Έτσι είμαστε ανήσυχοι, και θα θέλαμε να προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις αυτό θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή ανησυχία."

    Τα σχόλια του κ. Geleta έρχονται εν μέσω συζήτησης πάνω από το πραγματικό κόστος των προγραμμάτων λιτότητας πλασάρεται μετά αγωνίζονται έθνη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αντάλλαγμα μετρητά διάσωσης. Ενώ οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι οι περικοπές είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε τις οικονομίες και πάλι στο προσκήνιο, πολλοί πολιτικοί, ακτιβιστές και οι οικονομολόγοι πιστεύουν λιτότητας προκαλεί απαράδεκτα επίπεδα δυσκολίας, ενώ παραλείποντας να ξεκινήσει την ανάπτυξη.

    Στην Ελλάδα, βαθιές περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική προϋπολογισμοί έχουν οδηγήσει σε αναζωπύρωση ασθενειών όπως η ελονοσία, ενώ ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 26 τοις εκατό μεταξύ 2011 και 2012. Το φαινόμενο των αστέγων στην Ισπανία είναι στα ύψη, ενώ στη Βουλγαρία, έξι άνθρωποι έχουν αυτο-Θυσιασμένος για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην οικονομική δυσπραγία.

    Ενώ ο κ. Geleta είπε ότι ήταν «δεν είναι σημαντικό να διίστανται σχετικά με την εξεταζόμενη καλύτερη δράση" για να τραβούν χώρες από την οικονομική κρίση, είπε κυβερνήσεις πρέπει να είναι πρόθυμοι να ασχοληθεί με τις συνέπειες των πολιτικών τους. «Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα λιτότητας θα έχουν ανθρωπιστικές συνέπειες: πώς θα χειριστούμε αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι αυτό που μας ανησυχεί."

    Είπε ότι θα ήθελε να δει περισσότερες δημόσιες επενδύσεις, καθώς και τη χρηματοδότηση για την πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας.

    Ερωτηθείς εάν γεγονότα όπως οι ταραχές στη Σουηδία θα μπορούσε να επαναληφθεί και αλλού, ο κ. Gelata είπε ότι ήταν αδύνατο να προβλεφθεί.

    «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», είπε.

  2. Απότομη αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη πολιτική αναταραχή, εκτός αν οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών συνεπειών των μέτρων λιτότητας, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και κοινωνίες της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) έχει προειδοποιήσει.

    Προσοχή της Bekele Geleta έρχεται ως αστυνομία μάχη με τους στασιαστές στη Στοκχόλμη, όπου υψηλή ανεργία και κοινωνική στέρηση σε κοινότητες μεταναστών έχουν κατηγορηθεί για μια εβδομάδα βίας.

    Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να παλεύουν με την οικονομική κρίση, η κατάσταση για πολλούς νέους ανθρώπους είναι φρικτή. Περισσότερο από το ήμισυ των κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι στην Ελλάδα και την Ισπανία. Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, που σχήμα έχει εκτοξευθεί χτύπημα 75 τοις εκατό, ενώ της ανεργίας των νέων Πορτογαλία από περίπου 30 τοις εκατό πριν από να 43 τοις εκατό δύο χρόνια τώρα.

    «Εάν ο αριθμός δεν ξεκινά να επηρεάζονται και να αρχίσει να κατεβαίνει, ο πιο ανήσυχος λαός γίνει,» κύριε Geleta είπε The Independent. «Δεν αποκλείω την κοινωνικό αποκλεισμό, εντάσεις, ανησυχία και αναταραχή, διότι αν οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να κάνει, και αν οι άνθρωποι δεν βλέπω τίποτα στο μέλλον, υπάρχει αυπνίες, υπάρχει η πολιτική αναταραχή.»

    Ευρώπη βιώνει την μεγαλύτερη κατάθλιψη από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με τον αριθμό των ατόμων που έλαβαν τροφίμων βοήθειας από ΟΙΔΚ διπλασιασμό σχεδόν από 2.3 εκατομμύρια το 2009 σε 4,1 εκατομμύρια σήμερα. Δώδεκα τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης είναι άνεργοι, ενώ τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι 120 εκατομμύρια άνθρωποι-σχεδόν ένα τέταρτο του πληθυσμού του μπλοκ-διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

    «Τα στοιχεία δεν πρόκειται κάτω, είπε Κύριε Geleta.»Θα μπορούσε έτσι να ανησυχούμε, και θα θέλαμε να προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις αυτό να είναι μια σοβαρή ανησυχία."

    Τα σχόλια του κ. Geleta έρθω ανάμεσα σε συζήτηση το πραγματικό κόστος των προγραμμάτων λιτότητας πλασάρεται αγωνίζεται Εθνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αντάλλαγμα μετρητά bailout. Ενώ οι υπερασπιστές υποστηρίζουν ότι οι περικοπές είναι ο μόνος τρόπος για να πάρετε τις οικονομίες στο προσκήνιο, πολλοί πολιτικοί, ακτιβιστές και οικονομολόγοι πιστεύουν λιτότητας προκαλεί απαράδεκτα επίπεδα δυσκολίας ενώ παραλείποντας να δώσει ώθηση ανάπτυξης.

    Στην Ελλάδα, βαθιά περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και κοινωνικούς προϋπολογισμούς που έχουν οδηγήσει σε μια αναβίωση των ασθενειών όπως η ελονοσία, ενώ ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε 26 τοις εκατό μεταξύ 2011 και 2012. Έλλειψη στέγης στην Ισπανία είναι στα ύψη, ενώ στη Βουλγαρία έξι άνθρωποι έχουν self-immolated να διαμαρτυρηθώ για οικονομικές δυσκολίες.

    Ενώ ο κ. Geleta είπε ότι ήταν "σημαντικό όχι να διαιρεθεί καλύτερα μελετημένη δράση" για να τραβούν χώρες έξω από την οικονομική αναταραχή, είπε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πολιτικών τους. «Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα λιτότητας θα έχουν ανθρωπιστικές συνέπειες: πώς χειριζόμαστε αυτό είναι το θέμα, που είναι σημαντικό για μας.»

    Είπε ότι θα ήθελε να δει περισσότερες κρατικές επενδύσεις, καθώς και τη χρηματοδότηση για το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας.

    Ρώτησε αν θα μπορούσε να επαναληφθεί αλλού γεγονότα όπως οι ταραχές στη Σουηδία, ο κ. Gelata είπε ότι ήταν αδύνατο να προβλεφθεί.

    «Σας δεν αποκλείω τίποτα,» είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *