Η χρεοκοπία της Ελλάδας, αν συμβεί, θα είναι κάτι το πρωτοφανές στα παγκόσμια πολιτικά οικονομικά και νομικά πρακτικά. Πριν προχωρήσουμε στο τι πρόκειται να γίνει ας υπενθυμίσουμε πως :
Επιτρέπεται η κατάσχεση της μέχρι σήμερα (οιονεί) ακατάσχετης δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών εξοπλισμών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας που είναι αποφασιστικής σημασίας και όρος για την ίδια την ύπαρξη και υπόσταση του ελληνικού κράτους ! Αυτό είναι πρωτοφανές και δεν έχει ξανασυμβεί παρά μόνο σε πόλεμο όταν ένα κράτος ηττάται προσοχή : ΟΧΙ σε δανειακή σύμβαση αλλά σε πόλεμο !
Ιδιαίτερα το άρθρο 14 § 5 της ΣΔΔ
«ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».
Σαφώς οι δανειστές μας χρειάζονται χρόνο για να προετοιμάσουν το ύψος και το βάθος της αναδιάρθρωσης του χρέους (αυτό ισχύει και στην αναδιάρθρωση αλλά και στη χρεοκοπία). Πριν από αυτό όμως, πρέπει να πουληθεί ό,τι μπορεί να ενδιαφέρει τους δανειστές, ώστε να γίνει ο συμψηφισμός. Δεν θα αποφασίσουμε εμείς τι θα πουλήσουμε και σε ποιον θα το δώσουμε. Αυτά είναι τα γνωστά παραμύθια του κ. πρωθυπουργού…
Πώς και πόσο είναι εγγυημένες οι τραπεζίκές καταθέσεις ;
Στην Ελλάδα το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) έχει αναλάβει τον ρόλο του εγγυητή των καταθέσεων, καθώς σε περίπτωση που «σκάσει» κάποια τράπεζα αποζημιώνει τον καταθέτη με μέγιστο ποσό τις 100.000 ευρώ [σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2(α) του ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α΄ 16/02/2009]
Σε περίπτωση χρεοκοπίας σθεναρή άποψη μας είναι να ξεχάσετε τον παραπάνω νόμο, γιατί θα υπάρξουν ουκ ολίγοι λόγοι «ανωτέρας βίας» που θα αίρουν τον νόμο αυτό.
Στην πραγματικότητα θα χρεοκοπήσουν αμέσως όλες οι ελληνικές τράπεζες. Αποτέλεσμα, δέσμευση καταθέσεων με αβέβαιο μέλλον.
Η Θετικότερη (τραγική πάντα) εξέλιξη εδώ θα είναι Η Ελλάδα να μετατρέψει όλα τα χρέη της σε «Νέες Δραχμές», ή όπως αλλιώς θα θέλει να ονομάσει το νέο εθνικό μας νόμισμα, ο Πρωθυπουργός που αρέσκεται σε αισιόδοξες νεολογίες και κενολογίες, αφού αυτό τον δρόμο ακολουθούν όλες οι χώρες που χρεοκοπούν κατά πάγιο κανόνα. Το νέο αυτό νόμισμα θα υποτιμηθεί κατά προσέγγιση περίπου 50%, αφενός μειώνοντας αυτομάτως κατά το αντίστοιχο ποσοστό και όλα τα χρέη σε ευρώ* αλλά αφετέρου θα έχει τραγικές επιπτώσεις και μάλιστα στην καλύτερη των περιπτώσεων σε μισθούς αλλά και στις παραπάνω αναφερθείσες καταθέσεις εάν και εφόσον σωθούν κατά το ήμισυ έστω και έτσι !
Γιατί ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση θα κρατικοποιήσει όλες τις τράπεζες.
Επιπρόσθετα τα δανεικά παραμένουν και εκτιμώνται προφανώς και πιθανότατα όχι με δραχμές στην Ελλάδα από την στιγμή που τα Ελληνικά δικαστήρια δεν έχουν εδώ καμιά δικαιοδοσία σε σχέση με τις απαιτήσεις των δανειστών που θα εκδικάζονται στα Βρετανικά Δικαστήρια ! Και εδώ έχει νόημα ο αστερίσκος παραπάνω (*), όπου θα γίνει αλλαλούμ με απρόβλεπτα αποτελέσματα για το πόσο ποιοι που και τι θα πληρώνουν τα χρέη…
Έτσι νομικά ακραίο μάλιστα φαντάζει αλλά όχι και εκ πρώτης όψεως ανυπόστατο και διεκδίκηση ιδιωτικής περιουσίας με διασταλτική ερμηνεία της σύμβασης ! Από τη στιγμή που μπορεί να πλειστηριαστεί ,τρόπον τινά, ακόμα και η Ακρόπολη θα μπορούσε ο δανειστής να εγείρει την διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως (πλειστιριασμός) και σε ένα ωραίο π.χ. Ιδιωτικό ξενοδοχείο. Υποθετικά θα αποτελέσει θέμα δικαστικής διαμάχης η τελεσφόρηση ή μη του αιτήματος τούτου.
Για να αποφευχθούν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως έγινε το 2002 στην Αργεντινή, με τον πρόεδρο της χώρας να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο από τη ταράτσα παρακαλώ (ελπίζουμε να μην έχουν αρχίσει εργασίες ανάπλασης των ταρατσών στα κυβερνητικά κτήρια) θα έχουμε ίσως μέχρι και τανκς στους δρόμους της Αθήνας (Στρατιωτικός νόμος).
Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ήταν μεγάλος αποσταθεροποιητικός παράγοντας και θα είχε επιπτώσεις στην πιστοληπτική ικανότητα και άλλων χωρών στην Ευρώπη» δήλωσε ο Αλάστερ Γουίλσον. Πρόσθεσε ότι μετά από μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, στο στόχαστρο των αγορών θα έμπαινε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που συμμετέχουν και αυτές σε προγράμματα διάσωσης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτό είναι ένα επιχείρημα οτι μπορεί πρόσκαιρα και να μην πτωχεύουμε…
Ελπίδα ακόμη υπάρχει αλλά τα περιθώρια πλέον είναι οριακά.
Αλλά πως ; Η όποια κυβερνητική σύνθεση να λειτουργήσει επιστημονικά παλικαρίσια αναλογιζόμενη το βάρος της τεράστιας Ιστορικής ευθύνης και επουδενί ψηφοθηρικής.
Να κάνει επιστημονικό λογιστικό έλεγχο στο Δημόσιο και να απολύσει αξιοκρατικά τους άχρηστους. Να κόψει εξοργιστικούς μισθούς και επιδόματα 17ους και 18ους μισθούς πάραυτα ! Να ισοπεδώσει σε ένα τίμιο πλαίσιο αξιοκρατίας όλους έτσι τους μισθούς. Λύσεις εδώ έτοιμες στα συρτάρια υπάρχουν ! Να έρθει σε ολομέτωπη σύγκρουση με συνδικάτα τα οποία έχουν παρανοϊκά και εκβιαστικά αιτήματα. Τα αιτήματα ως παράδειγμα του κ. Φωτόπουλου και της Γενοπ Δεη είναι ήσσονος σημασίας από τη στιγμή που διακυβεύεται η ίδια μας η εθνική κυριαρχία. Να μη κάνουμε και λόγο και κατά το πόσο τίμια είναι…
Εάν δεν γίνουν αυτά μην νομίζετε πως έχουμε ελπίδα σωτηρίας…
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_3871.htmlΦιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice