Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου
Ο Ράιν στο βιβλίο του: ” Γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα”, γράφει ότι οποιαδήποτε πνευματική δύναμη που δεν είναι εγκλωβισμένη μέσα στο χώρο, δεν πρόκειται να περιοριστεί ούτε απ’ το χρόνο.
Τα πειράματα του καθηγητή Ρεμύ Σωβέν , απέδειξαν ότι οι ατομικές διαδικασίες δέχονται τις επιδράσεις της ανθρώπινης σκέψεις.
Ο Ι.Β. Ντάν στο βιβλίου του: ” ένα πείραμα στο χρόνο”, γράφει ότι , αν το φράγμα που μας επιβάλλει η λογική και που μας δένει με το παρόν ξεπεραστεί, τότε είναι δυνατόν να δούμε το μέλλον.
Επομένως, η ενέργεια της ανθρώπινης σκέψης είναι το κλειδί που είναι δυνατόν να ανοίξει την χωροχρονική πύλη στην υποατομική κλίμακα. Το γεγονός αυτό είναι ικανό να δώσει την γνώση των μελλοντικών συμβάντων.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ερώτηση παγίδα…Λογικά μέλλον ειναι κάτι που συμβαίνει αργότερα σαν αρχή αφου το αργότερα η το μετά ειναι τα πλησιέστερα στο τωρα η το παρόν και σαν τέλος λογικά πάλι το άπειρο η ατελείωτο πολλαπλάσιον.Αφού όμως δέν έχει γίνει ακόμη το γεγονός πως ειναι δυνατόν να το δούμε;
εάν το σύμπαν είναι ότι υπάρχει, τότε μέσα σ αυτό υπάρχουν τα πάντα…παρελθόν, παρόν μέλλον και υπάρχουν αυτή τη στιγμή….δεν υπάρχει κάτι που θα έρθει μετά από κάπου……το σύμπαν τα περιλαμβάνει όλα, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή.
ean den eixes dei to melon den tha gnwrizes pia tropi tha eixe parei.
twra pou to eides…eides kai tin tropi pou peire.
Ομως και το παρελθόν μοιάζει να ειναι αγνωστο
Ειναι αληθεια πολυ ομορφο , να καταλαβαινεις πως ακομη και αυτοι που πληρωνονται για τον πολεμο της πληροφοριας, ακομη και αυτοι λυγιζουν μπροστα σε θεματα που τους αγγιζουν και εστω και μασκαραμενοι πισω απο την ανωνυμια ενδιαφερονται , ακομη και να μη το παραδεχονται . Και ετσι συμπληρωνεται το ρητο με το νερο στο αυλακι . Κανεις δε γλιτωνει απο την αληθεια
καταρχας εχουμε την προγνωση που δεν ειναι παρα η κατα τον δυνατον αντικειμενικη καταγραφη των δεδομενων του παροντος και την κατα την κριση, μνημη και λογικη μας πορεια των δεδομενων στο βαθος του χρονου. πχ προγνωστικα ποδοσφαιρου. σε ενα υψηλο επιπεδο προγνωσης αυτη "εικονοποιειται" και καταγραφεται σαν μελλοντικο συμβαν.
κατα δευτερον εχουμε την προβλεψη που ειναι οι μελλοντικες συμβολικες θεσεις και σχεσεις σχετιζομενες με ενα συστημα ερμηνειας στηριζομενο σε στατιστικες και προσωπικες ερμηνειες. οπως αριθμολογια, αστρολογια.
υπαρχει η μαντεια μεσω συνχρονικοτητας, οπως πχ ι-τζινγκ, ρουννοι
και τελος η μαντεια και η προφητεια με παρομοιο και οι δυο μηχανισμο.
η ουσιωδης διαφορα τους ειναι οτι η προφητεια εχει μια περισσοτερο θεολογικη εμπνευση, προελευση ενω η μαντεια ή προοραση μια κατασταση του νου (συζητησιμη)
1. το Θειον ανεξαρτητα πως το θεωρει ο καθενας θεωρουμε οτι γνωριζει το μελλον.
2. η πνευματικη υποσταση ( τμημα) του οντος μας, εν δυναμει εχει ιδιοτητες του Θειου αρα εν δυναμει εχει την ιδιοτητα να γνωριζει και το μελλον.
και το ερωτημα ειναι , τι ειναι το μελλον;
ντεντερμινιστικο, εφαρμογη επιλογων και πιθανοτητων, ή επαναλαμβανομενο.
κατα μια θεωρια δεν υφισταται χρονος, ολα συμβαινουν ταυτοχρονα και ο χρονος χρησιμοποιειται απλα για την κατανοηση της διαδοχης οχι σαν διαδικασια, αλλα σαν αιτιο αποτελεσμα.
απο την αλλη υπαρχει η αποψη της επαναληψης, οποτε ουσιαστικα η φραση "θυμαμαι το μελλον" δινει μια ερμηνεια.
laonikos
Αφου λενε ο χρονοσ δεν υφισταται ειναι διμιουργημα της ανθρωπινης αντιληψης ολα ειναι παρον
Μια απάντηση που ίσως δώσει κάποιες εξηγήσεις,,,,http://www.iokh.gr/2014/10/exete-dei-pote-astropulh.html