Διαφημίσεις

Δέκα ως δεκαπέντε θαλάσσια οικόπεδα θα περιλαμβάνει ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων για τις έρευνες εντοπισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, με προοπτική ο διαγωνισμός να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο, αν καρποφορήσουν οι προσπάθεις του υπουργείου για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Τον Φεβρουάριο ανοίγει το «data room», η βάση δεδομένων με τα επεξεργασμένα σεισμικά στοιχεία από τις έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης που δενήργησε η νορβηγική εταιρεία PGS. Η βάση δεδομένων με το «Greece MegaProject», όπως θα ονομάζεται, θα λειτουργεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας, στο Χιούστον, στο Λονδίνο και στο Οσλο και θα είναι προσβάσιμη σε πετρελαϊκές εταιρείες που θέλουν να ενημερωθούν για τα ευρήματα. Τα στοιχεία για το Ιόνιο «δείχνουν» πως υπάρχει πετρέλαιο, με τον Γ. Μανιάτη να κάνει λόγο για «ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές με σημαντικές ομοιότητες προς ανάλογες περιοχές σε γειτονικές χώρες, στην ΝΑ Ιταλία και την Αλβανία, όπου ήδη παράγονται υδρογονάνθρακες».

Για την πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης όμως θα πρέπει να περιμένουμε, τουλάχιστον ως τον Μάρτιο-Απρίλιο, καθώς οι ειδικοί δεν μπορούν να προβούν σε εκτιμήσεις πριν ολοκληρωθεί η ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων.

Η εικόνα από την επεξεργασία δεν αρκεί, υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ενέργειας, επειδή η απόσταση των γραμμών απ’ όπου ελήφθησαν σεισμικά στοιχεία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης απέχει σημαντικά από τις γεωλογικές δομές της Αιγύπτου ή της Λιβύης, όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα και δεν επιτρέπει συσχετισμούς όπως στην περίπτωση του Ιονίου.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ερευνες για πετρέλαιο σε 15 «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης”
  1. Χωρίς ανακήρυξη και αποδοχή της ΑΟΖ για ποιά οικόπεδα μιλάνε αυτά τα βούρλα;
    Καθόλου παράξενο να δούμε και τον Χαρδαβέλα να ζητάει τα πνευματικά δικαιώματα για την υπόθεση αυτή που έπαιξε πρώτος στην τηλεοπτική εκπομπή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek