An employee stands behind a MasterCard logo during the launch of the international credit card issuer's first ATM transaction in Myanmar, in Yangon November 15, 2012.REUTERS/Soe Zeya Tun (MYANMAR - Tags: BUSINESS LOGO) - RTR3AFN3
Διαφημίσεις

Από το φθινόπωρο, η MasterCard θα αρχίσει να πειραματίζεται με ένα νέο πρόγραμμα: την έγκριση των διαδικτυακών αγορών σας με σάρωση του προσώπου.
Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, θα σας ζητηθεί να κρατήσετε το τηλέφωνό σας και να τραβήξετε μια φωτογραφία. Τί έχει στο μυαλό της η MasterCard; Είναι ευκολότερο από το να θυμάστε κάποιον κωδικό πρόσβασης.
«Η νέα γενιά, η οποία τραβάει selfies… νομίζω ότι θα το βρει ευχάριστο. Θα το αποδεχθεί», δήλωσε ο Ατζέι Μπάλα, ο οποίος είναι υπεύθυνος καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις ασφαλείας της MasterCard.

Αυτή είναι η μέθοδος της MasterCard για τη μείωση της διαδικτυακής απάτης.

Επί του παρόντος, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν αυτό που ονομάζεται «SecureCode», που απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης για τα ηλεκτρονικά ψώνια. Αυτό αποτρέπει τους χάκερ πιστωτικών καρτών από τη χρήση της κάρτας σας στο διαδίκτυο. Η εταιρεία ανέφερε ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε σε 3.000.000.000 συναλλαγές το περασμένο έτος.

[sc:stranger]

Αλλά οι κωδικοί πρόσβασης μπορεί να ξεχαστούν, να κλαπούν, ή να υποκλαπούν. Έτσι, οι τράπεζες ακολουθούν το παράδειγμά της Apple. Η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone ξεκίνησε μια επανάσταση στο χώρο της ασφάλειας το 2013. Το Apple Pay απέδειξε ότι οι πελάτες είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τη χρήση βιομετρικών στοιχείων για να αποδείξουν την ταυτότητά τους.

Η MasterCard θα ξεκινήσει ένα μικρό πιλοτικό πρόγραμμα που θα χρησιμοποιεί δακτυλικά αποτυπώματα – αλλά και σαρώσεις του προσώπου. Θα είναι ένα περιορισμένο πείραμα που θα περιλαμβάνει 500 πελάτες. Όμως, αφού λυθούν όλα τα προβλήματα, η MasterCard σκοπεύει να καθιερώσει τη μέθοδο αυτή επισήμως.

Για να το καταφέρει, η MasterCard ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με κάθε κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων της Apple, της BlackBerry, της Google, της Microsoft και της Samsung. Η MasterCard οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με δύο μεγάλες τράπεζες, γι ‘αυτό δεν ήταν έτοιμη να πει ποιοί πελάτες θα συμμετάσχουν πρώτοι.

Πώς λειτουργεί

Πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή για κινητό της MasterCard για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτή.

Εάν επιλέξετε αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άγγιγμα. Αν επιλέξετε την αναγνώριση προσώπου, απλά κοιτάτε το τηλέφωνο – ανοιγοκλείνετε τα μάτια μια φορά – και είστε έτοιμοι. Οι ερευνητές ασφάλειας της MasterCard αποφάσισαν ότι το κλείσιμο των ματιών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψει κάποιον κλέφτη από το να χρησιμοποιήσει μια εικόνα σας και να ξεγελάσει το σύστημα.

Η MasterCard δήλωσε ότι δεν λαμβάνει πραγματικά εικόνα του δακτύλου ή του προσώπου σας. Όλες οι σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων θα δημιουργούν έναν κωδικό που θα παραμένει στη συσκευή σας. Η σάρωση αναγνώρισης προσώπου θα χαρτογραφεί το πρόσωπό σας, θα το μετατρέπει σε δυαδικό κώδικα και θα το διαβιβάζει μέσω του Διαδικτύου στην MasterCard.

Ο Μπάλα υποσχέθηκε ότι η MasterCard δεν θα είναι σε θέση να ανακατασκευάσει το πρόσωπό σας – και ότι τα στοιχεία που θα μεταδίδονται με ασφάλεια θα παραμένουν ασφαλή σε διακομιστές της εταιρείας.

stoxos.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek