ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι ρητές και σχεδόν-ομοιόμορφες χριστιανικές προσευχές πριν από τις κυβερνητικές συνεδριάσεις που αναφέρουν: «Ο Ιησούς Χριστός στο σταυρό» και ζητούν από τους θεατές να σταθούν για προσευχή είναι επιτρεπτές σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, και το Ανώτατο Δικαστήριο που αποφάνθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Μαίου 2014.
Το 1999, η πόλη της Ελλάδας (όπως ονομάζεται) στη Νέα Υόρκη, άρχισε έναρξη συναντήσεων της Πόλης του Διοικητικού Συμβουλίου που περιελάμβανε μια στιγμή προσευχής. Στην πόλη αναπτύχθηκε μια άτυπη πρακτική πρόσκλησης του κλήρου για να δώσει την εναρκτήρια προσευχή. Το 2008, η Susan Galloway και η Linda Stephens άρχισαν να παραπονιούνται για αυτή την πρακτική, επειδή αισθάνθηκαν ότι ευθυγραμμίζεται η πόλη με το χριστιανισμό.
Η υπόθεση, που λέγεται “Ελλάδα κατά Galloway”, ζήτησε από το δικαστήριο να αποφασίσει αν μια τοπική κυβέρνηση, η πόλη της Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη, απαιτείται να περιορίσει το περιεχόμενο των προσευχών τους πριν από τις συνεδριάσεις του μηνιαίου συμβουλίου της πόλης.
Η Αθέατη γνώση έψαξε για τη δικαστική διαμάχη και για το ποία είναι αυτή η πόλη της Ελλάδας για όσους δεν το γνωρίζουν.
Η πόλη της Ελλάδας ιδρύθηκε το 1822 από το τμήμα της πόλης του Γκέιτς και στο παρελθόν ονομαζόταν Νορθάμπτον. Το όνομα «Ελλάδα» επιλέχθηκε λόγω της προσπάθειας της Ελλάδας για ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία .
Η περιοχή που η βρίσκεται η πόλη τώρα, αρχικά είχε εγκατασταθεί από τους Αμερικανούς Ιθαγενείς Algonquian και Iroquois κατά τον 14ο αιώνα. Ο πρώτος Ευρωπαίος που επισκέπτηκε την περιοχή ήταν ο Γάλλος εξερευνητής Ρενέ-Ρόμπερτ Καβελιέρ, ο οποίος την επισκέφθηκε το 1669. Οι Ευρωπαίοι άποικοι άρχισαν να καταφθάνουν στην περιοχή από το 1790, και οι Γάλλοι και οι Βρετανοί στρατιώτες πέρασαν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου καθώς οι δύο αποικιακές δυνάμεις αγωνίστηκαν για τον έλεγχο της περιοχής.
Σύμφωνα με τα βραβεία της Morgan Quitno (μια εταιρεία έρευνας εκδόσεων που βρίσκεται στο Λόρενς του Κάνσας, που συγκεντρώνει τα βιβλία με τις στατιστικές των ποσοστών εγκληματικότητας, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, και άλλες κατηγορίες για τις πόλεις και πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών.) η Ελλάδα βαθμολογήθηκε η ένατη συνολικά ασφαλέστερη πόλη στην Αμερική και η έκτη ασφαλέστερη πόλη με πληθυσμό 75.000 έως 99.999.
Τώρα όσον αφορά την υπόθεση, μια διχασμένη γνώμη 5 έναντι 4, οι δικαστές του δικαστηρίου, έκριναν ότι εφ ‘όσον η προσευχή γίνεται πριν την έναρξη της επίσημης κυβερνητικής συνεδρίασης δεν υπήρχε ανάγκη για πρόσθετα προληπτικά μέτρα σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία.
Στη διαφωνία του, ο Δικαστής Stephen Breyer τιμώρησε την πόλη της Ελλάδας για την επιλογή «σχεδόν όλων των προσευχών» να απεικονίζουν μια ενιαία μετονομασία.
Οι διαφωνούντες δικαστές παραπονέθηκαν επίσης για την ιδιομορφία των χριστιανικών προσευχών που παραδίδονται στην πόλη της Ελλάδας. «Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει αρκετά τις προσευχές από τις συναντήσεις στην πόλη της Ελλάδας, έγραψε ο Kagan, σημειώνοντας τις επανειλημμένες αναφορές στον Ιησού Χριστό, την ανάσταση και το Άγιο Πνεύμα. “Οι προσευχές δεν προδίδουν καμία κατανόηση ότι η αμερικανική κοινωνία είναι έτσι σήμερα, καθώς έχει εδώ και πολύ καιρό, ένα πλούσιο μωσαϊκό θρησκειών».
Το δικαστήριο δεν εξέτασε δημογραφικές στατιστικές για την πόλη της Ελλάδας. Αλλά της Monroe County, η οποία περιλαμβάνει μέρος της Ελλάδας και της γειτονικής πόλης του Ρότσεστερ, που παρουσιάζουν μια μεγάλη χριστιανική πλειοψηφία. Μόνο το 3% του νομού χαρακτηρίζονται ως Εβραίοι και άλλες μη χριστιανικές θρησκείες που εκπροσωπήθηκαν από μικρότερα ποσοστά. Δεν υπήρχαν συναγωγές που να βρίσκονται εντός των συνόρων της πόλης της Ελλάδας.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Για τέτοια ζητήματα να ρωτήσετε την ΑΓΓΕΛΙΚΗ για το τι θα πρέπει να κάνετε!
Είσαι καλά κοπέλα μου; Φοβάμαι μήπως ήπιες κατά λάθος αγιασμό και σε πείραξε…