Διαφημίσεις

Ένας συνδυασμός υπερκατανάλωσης, ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας και φυσικών καταστροφών λόγω της κλιματικής αλλαγής προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων με αποτέλεσμα αυτή να μην αυξάνεται με τον αντίστοιχο ρυθμό που αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός. Επιστήμονες εκφράζουν ανησυχίες για μια νέα μεγάλη επισιτιστική κρίση.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos OΝΕ, η μείωση της γεωργικής παραγωγής αναμένεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Προηγούμενη έρευνα ανέφερε πως η παγκόσμια γεωργική παραγωγή θα πρέπει να αυξηθεί κατά 60 έως 110% μέχρι το 2050 προκειμένου να συμβαδίσει με τις εκτιμήσεις της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία μελέτη η παραγωγή των τεσσάρων σημαντικότερων καλλιεργειών παγκοσμίως –καλαμπόκι, ρύζι, σιτάρι και σόγια- αναμένεται να αυξηθεί μόλις 38% έως 67% μέχρι το 2050.

Οι τρεις χώρες – μεγαλύτεροι παραγωγοί ρυζιού και σιταριού παγκοσμίως καταγράφουν πολύ μικρά ποσοστά αύξησης της απόδοσης των καλλιεργειών τους. Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν σε χώρες, στις οποίες γεωργική παραγωγή και αύξηση πληθυσμού ακολουθούν αντίστοιχες τροχιές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γουατεμάλα, όπως αναφέρεται στο Planet Save, όπου ο πληθυσμός που εξαρτάται από το καλαμπόκι αυξάνεται, ενώ η ετήσια παραγωγή καλαμποκιού μειώνεται.

Στους χάρτες παρουσιάζονται οι αλλαγές στην απόδοση ανά είδος και περιοχή, δείχνοντας ποιες περιοχές θα πρέπει να εντείνουν την παραγωγή τους. Οι συντάκτες της έκθεσης επισημαίνουν πως στόχος είναι η αύξηση των αποδόσεων και όχι η περαιτέρω αποψίλωση εκτάσεων για γεωργική χρήση.

«Είναι γεγονός πως ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επικείμενη κρίση στη γεωργική παραγωγή καθώς η αύξηση της απόδοσης δεν μπορεί να καλύψει τις προβλεπόμενες απαιτήσεις», τονίζει ο Jon Foley, ένας εκ των συντακτών της έκθεσης. «Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν δυνατότητες για να αυξηθεί η παραγωγή με αποτελεσματικότερη χρήση των υφιστάμενων καλλιεργήσιμων εκτάσεων και της βελτίωσης των πρακτικών διαχείρισης. Αν θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή στις βασικές καλλιέργειες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», τονίζουν.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Αντιμέτωποι με μια γεωργική κρίση στο άμεσο μέλλον”
  1. Ε γι'αυτό θα φροντίσουν για το καλό μας… Θα φτιαξουν και αλλα φοβερά φυτά, ανθεκτικά στις ασθενειες, που θα μεγαλώνουν με ελάχιστο νερό, με τρομερή παραγωγη…
    Και ετσι θα λυθει το προβλημα της επάρκειας… Αχ τι καλά που καποιος μας αγαπά & μας σκεφτεται……………………………………………………………………………..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek