Διαφημίσεις

Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις. Αυτή τη στιγμή οι μωβ μέδουσες βρίσκονται στο Ιόνιο, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, το Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις παραλίες της Αττικής και νότια της Πελοποννήσου.

«Στο Αιγαίο έχει εντοπιστεί ένας πληθυσμός από πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι παραλίες που επικοινωνούν με το Αιγαίο έχουν πιθανότητα να εμφανίσουν ένα άτομο. Συνήθως δεν είναι σε σμήνη, αλλά 1-2 άτομα. Στον χάρτη φαίνονται απλώς μαρτυρίες, είναι ποιοτική πληροφορία όχι ποσοτική» είπε στον ΣΚΑΪ ο ωκεανολόγος, Επαμεινώνδας Χρήστου.

Τι κάνουμε, τι αποφεύγουμε

Τι κάνουμε όμως σε περίπτωση που μας τσιμπήσουν; «Στην αρχή ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό, μετά βάζουμε μείγμα μαγειρικής σόδας με θαλασσινό νερό -ένα προς ένα- πάνω στο σημείο που μας τσίμπησε για δύο με τρία λεπτά και αυτό σταματά την εξάπλωση της τοξίνης. Μετά καθαρίζουμε με μια πλαστική κάρτα για να φύγουν τα υπολείμματα και στη συνέχεια βάζουμε πάγο για 5-15 λεπτά για να σταματήσει ο πόνος», υπογράμμισε ο ωκεανολόγος . Όπως είπε απαγορεύεται να βάλουμε στο σημείο ξύδι, αμμωνία, αλκοόλ και νερό.

Προσοχή! Ο κ. Χρήστου τόνισε ότι αν δούμε μωβ μέδουσα δεν τη βγάζουμε ποτέ έξω στην παραλία γιατί θα γίνει διασπορά των κνιδοκυτάρρων. «Δεν πρέπει να την πλησιάσουμε, μπορεί να μας τσιμπήσει και στο ένα μέτρο» ανέφερε.

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Μωβ μέδουσες: Οι πρώτες κινήσεις μόλις μας τσιμπήσουν – Τι δεν πρέπει να βάλουμε”
  1. λενε πως το ψυλοκατουρημα κανει καλο και εξουδετερωνει το τσουξιμο στο σημειο

    αλλα δε το εχω δοκιμασει ποτε, τωρα γιατι αποκλειει το ξυδι δε ξερω αλλα το ξυδι ειναι οτι πρεπει για δερματικα και τσιμπιματα απο οτι εχει δηλητηριο – επισης απαγωρευει λεει ο συντακτης του αρθρου η αμμωνια , δλδ ουτε το κατουρημα ; αρα μουφα αρθρο ειναι, πειτε του βλακα να παει να … κολο newsbeast

    1. Τα ουρα περιέχουν αμμωνία, για αυτό ενδείκνυνται. Όπως και αν πατησεις αχινο.Αν ουρησεις απευθείας στο σημείο βγαίνουν τα αγκάθια προς τα έξω, ώστε να μπορέσεις να τα βγάλεις. Δοκιμασμένο! Η σόδα από την άλλη έχει αντιμικροβιακες ιδιότητες. Γαργάρες με σόδα και αλατονερο σε ερεθισμένο λαιμό είναι το καλυτερο φαρμακο.Μάλλον για αυτό την συστήνουν, λόγω του δηλητηρίου.

  2. Μάλλον εσύ έχεις το πρόβλημα! Βλάκας θα είναι όποιος δεν εφαρμόσει αυτά που λέει το άρθρο. Επειδή έχεις πλήρη άγνοια, μάθε ότι το τσίμπημα της μέδουσας είναι εξαιρετικά όξινο, οπότε το αντίδοτο για το τσίμπημά της είναι να βάλουμε επάνω στην πληγή κάτι αλκαλικό. Το πλέον αλκαλικό και φθηνό σκεύασμα που έχει κάθε σπίτι, είναι η μαγειρική σόδα. Αν τυχός βάλεις οτιδήποτε όξινο κάηκες! Μπορεί ακόμη και να πεθάνεις!!! Γι΄αυτό μη βρίζεις όταν δεν ξέρεις!!!

  3. ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΔΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΩΒ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΤΣΙΜΠΙΣΗ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΑΚΑΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΓΑΖΑ ΕΞΩ Ο ΛΟΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ.ΕΧΩ ΚΟΛΥΜΠΗΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΠΑΛΑΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ.

  4. «Δεν πρέπει να την πλησιάσουμε, μπορεί να μας τσιμπήσει και στο ένα μέτρο»
    Ο ωκεανολόγος είπε απαγορεύεται να βάλουμε στο σημείο ξύδι, αμμωνία, αλκοόλ και νερό.

    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ????????????????
    ΠΑΣ ΚΑΛΑ????????????
    ΤΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΩΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕ ΧΛΕΧΛΕ……..
    ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek