ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Βόρειο Σέλας και στην Ελλάδα: Σπάνιο φαινόμενο στον ελληνικό ουρανό λόγω γεωμαγνητικής καταιγίδας

· Κατοχικά Νέα

Σπάνιες και εντυπωσιακές εικόνες από το Βόρειο Σέλας καταγράφηκαν και στην Ελλάδα, καθώς η ισχυρότατη γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G4 «έντυσε» τον νυχτερινό ουρανό με αποχρώσεις του κόκκινου και του μοβ, προκαλώντας δέος σε όσους είχαν την τύχη να το παρατηρήσουν.

Το φαινόμενο, που συνήθως παρατηρείται αποκλειστικά σε πολύ βόρεια γεωγραφικά πλάτη, έγινε ορατό σε περιοχές της χώρας όπου θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.

Στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, ο ουρανός φωτίστηκε από έντονες χρωματικές αποχρώσεις, με τους κατοίκους να καταγράφουν μοναδικά στιγμιότυπα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Weather News Greece.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, στην Κέρκυρα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του πάνω από το νησί, δίνοντας στον ουρανό ένα ξεχωριστό χρώμα.

Η εμφάνισή του οφείλεται σε ισχυρότατη γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πιο έντονη των τελευταίων 20 ετών. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού (SWPC), η καταιγίδα ξεκίνησε έπειτα από ισχυρή ηλιακή έκρηξη και κατατάσσεται στην κατηγορία G4 στην πεντάβαθμη κλίμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέτοιου μεγέθους καταιγίδες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, δορυφορικές λειτουργίες και ραδιοεπικοινωνίες, ταυτόχρονα όμως δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση του Βόρειου Σέλατος σε ασυνήθιστα χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Φωτιά σε λεωφορείο στη Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου - φωτογραφία αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Βάρκιζα: Σχολικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώοι οδηγός και συνοδηγός

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η εξαργύρωση 150.000 επιταγών βιβλίων – Ποιοι δικαιούνται έως 25 ευρώΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η εξαργύρωση 150.000 επιταγών βιβλίων – Ποιοι δικαιούνται έως 25 ευρώ

Νεκρός 56χρονος σε σφοδρή σύγκρουση αγροτικού με φορτηγό έξω από τη ΘήβαΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός 56χρονος σε σφοδρή σύγκρουση αγροτικού με φορτηγό έξω από τη Θήβα

elΕλληνικά