Διαφημίσεις

Αρκετές κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σενζέν, έχουν δώσει ακόμη και εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά γουάν στους κατοίκους τους.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα σε μια πόλη της ανατολικής Κίνας πρόκειται να αμείβονται πλήρως σε ψηφιακό γουάν, καθώς η χώρα κάνει μια σημαντική προώθηση για τη διάδοση του νομίσματος.
Από την Laura He/CNN
Η Τσανγκσού, που βρίσκεται στην επαρχία Τζιανγκσού, θα ξεκινήσει τη νέα διαδικασία πληρωμής τον Μάιο, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που δημοσιεύεται ευρέως σε κινεζικούς κυβερνητικούς ιστότοπους. Πρόκειται για την πιο ευρεία κυκλοφορία του νομίσματος, γνωστού και ως e-CNY, στην Κίνα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι καθώς και το προσωπικό σε κρατικές εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς όπως σχολεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, ερευνητικά ινστιτούτα και οργανισμοί μέσων ενημέρωσης στην πόλη επίσης θα επηρεαστούν.

Η Τσανγκσού, μια πόλη 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων, πειραματιζόταν ήδη με το ψηφιακό γουάν, μια μορφή χρήματος που υπάρχει μόνο στο διαδίκτυο και το οποίο διαχειρίζεται και υποστηρίζεται από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. Όπως το κρυπτονόμισμα, το ψηφιακό γουάν ενσωματώνει ορισμένα στοιχεία της τεχνολογίας blockchain: Κάθε συναλλαγή καταγράφεται και μπορεί να εντοπιστεί σε ένα ψηφιακό καθολικό (digital ledger).

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Τσανγκσού πληρώνει τις επιδοτήσεις διαμετακόμισης για ορισμένους κρατικούς υπαλλήλους σε ψηφιακό γιουάν.

Ωστόσο, ένα επίσημο πλέον ψηφιακό γιουάν θα το άλλαζε αυτό, δίνοντας στο Πεκίνο μια άνευ προηγουμένου ποσότητα πληροφοριών σχετικά με το πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι άνθρωποι και πού.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δοκιμάζει το ψηφιακό γουάν σε κινεζικές πόλεις από το 2020, καθώς προετοιμάζεται για μια εθνική εγκατάσταση που θα μπορούσε να βάλει την Κίνα μπροστά από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες στον παγκόσμιο αγώνα για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος που να υποστηρίζεται από το κράτος, το οποίο είναι γνωστό και ως ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Το χρονοδιάγραμμα για μια πανκινεζική κυκλοφορία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά το Πεκίνο έχει δοκιμάσει πολλούς τρόπους εμπορίας του νομίσματος. Τον περασμένο Ιανουάριο, η κεντρική τράπεζα, η People’s Bank of China, κυκλοφόρησε μια εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού στα καταστήματα Apple και Android που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις και περιοχές που χρησιμοποιούν πιλοτικά το νόμισμα.

Ταυτόχρονα, πίεσε τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δυτικών εταιρειών όπως η McDonald’s (MCD) και η Nike (NKE), να επιτρέψουν στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν το ψηφιακό γουάν κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Αρκετές κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σενζέν, έχουν δώσει ακόμη και εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά γουάν στους κατοίκους τους, ενθαρρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν τα εικονικά χρήματα. Ζήτησαν επίσης από ιδιωτικές εφαρμογές να προωθήσουν ενεργά το ψηφιακό γουάν. Η Alipay άρχισε να δοκιμάζει πληρωμές ψηφιακών γουάν το 2021 και η Tencent (TCEHY) ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα αρχίσει επίσης να υποστηρίζει το ψηφιακό γιουάν στο πορτοφόλι της WeChat Pay.

Αλλά το νόμισμα έχει δυσκολευτεί στο να μαγνητίσει.

Οι συναλλαγές που χρησιμοποιούν το ψηφιακό νόμισμα ανήλθαν συνολικά σε μόλις 100 δισεκατομμύρια γιουάν (14,5 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του περασμένου Αυγούστου, που ισοδυναμεί με μέσο όρο 3,6 δισεκατομμυρίων γιουάν το μήνα από την έναρξη της δοκιμής, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Αν και αυτό σηματοδοτεί κάποια πρόοδο μετά από τρία χρόνια δοκιμών, απέχει ακόμα πολύ από το να αποτελέσει μια σοβαρή πρόκληση για τις ιδιωτικές εφαρμογές ψηφιακών πληρωμών.

Η Ant Group, στην οποία ανήκει η Alipay, αποκάλυψε στις καταθέσεις του 2020 στο χρηματιστήριο ότι η εφαρμογή επεξεργαζόταν 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο κάθε μήνα -περισσότερα από χίλιες φορές τον μηνιαίο όγκο συναλλαγών του ψηφιακού γουάν εκείνη την εποχή.

Οι αναλυτές ανέφεραν προηγουμένως ανησυχίες για την εμβέλεια της εξουσίας της κυβέρνησης και την έλλειψη κινήτρων ως λόγους για την έλλειψη ενθουσιασμού. Εξάλλου, οι ηγέτες του κλάδου Alipay και WeChat Pay έχουν ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με τις υπηρεσίες τους.

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Το ψηφιακό γουάν γιγαντώνεται και κινητοποιεί τις αγορές> Εκατομμύρια Κινέζοι θα πληρώνονται πλέον με το νόμισμα”
  1. Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ,ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek