Διαφημίσεις

Η ιδέα της χρήσης ομοιωμάτων πυραμίδων για την συντήρηση του φαγητού ανήκει αρχικά σε έναν άντρα, με το όνομα Antoine Bovis ο οποίος, την δεκαετία του 1930, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, παρατήρησε έναν κάδο σκουπιδιών μέσα στον θάλαμο του Βασιλιά όπου οργανικό υλικό είχε διατηρηθεί τέλεια και έπρεπε να αποσυντεθεί.

Η έκπληξη ήταν ότι οι κάδοι σκουπιδιών έξω από τον θάλαμο ήταν γεμάτοι με τα συνηθισμένα υλικά που αποσυντίθονταν. Υπέθεσε ότι κάτι που σχετίζονταν με την ενέργεια της πυραμίδας δρούσε σαν συντηρητικό. Όταν επέστρεψε στην Γαλλία, πειραματίστηκε τοποθετώντας παρόμοια αντικείμενα κάτω από μια χειροποίητη πυραμίδα. Μεγάλη ήταν η έκπληξη του όταν βρήκε ότι τα αντικείμενα κάτω από την πυραμίδα δεν πάλιωναν τόσο γρήγορα όσο πάλιωναν τα αντικείμενα που δεν ήταν κάτω από την πυραμίδα.

Από τότε, πολλοί είναι εκείνοι που έκαναν παρόμοια πειράματα τα οποία κατ’ επανάληψη αναδεικνύουν την πολύτιμη δράση των πυραμίδων στα τρόφιμα. Οι Bill Schul και Ed Petti, οι οποίοι έγραψαν ένα βιβλίο σχετικά με τα οφέλη των ομοιωμάτων πυραμίδας, δοκίμασαν την θεωρία με δύο πανομοιότυπα δοχεία με γάλα πάνω σε έναν πάγκο.

Τοποθέτησαν το ένα μέσα και το άλλο έξω από μια χειροποίητη πυραμίδα. Επτά ημέρες αργότερα, το γάλα έξω από την πυραμίδα χάλασε, ενώ το γάλα στο εσωτερικό άρχισε απλά να πήζει. Έξι εβδομάδες αργότερα, το πηγμένο γάλα έγινε γιαούρτι.

Ένας άλλος πειραματιστής, ο James Raymond Wolfe, τοποθέτησε ένα ποτήρι με νερό μέσα σε μια πυραμίδα για μια εβδομάδα και ένα ποτήρι ελέγχου έξω από την πυραμίδα. Η βοηθός του γέμισε αριθμημένα φιαλίδια με το προκύπτον νερό. Μετά ο Wolf πότισε σπόρους ηλιοτροπίων χωρίς να γνωρίζει ποιο νερό ήταν ποιο. Σε κάθε περίπτωση, οι σπόροι που ποτίστηκαν με το νερό που είχε φορτιστεί με την ενέργεια της πυραμίδας μεγάλωσαν γρηγορότερα. Πολυάριθμα πειράματα, με διαφορετικούς ανθρώπους, επίσης επιβεβαίωσαν ότι οι σπόροι βλασταίνουν πιο εύκολα και η ανάπτυξη των φυτών επιταχύνεται από την δύναμη της πυραμίδας.

Επί πλέον, τυφλά πειράματα γεύσης που συγκρίνουν τρόφιμα κάτω από μια πυραμίδα με τα ίδια τρόφιμα που δεν έχουν εμπλουτιστεί με την ενέργεια της πυραμίδας σταθερά δείχνουν ότι οι άνθρωποι προτιμούν το φαγητό που είχε μείνει κάτω από την πυραμίδα. Γενικά, πικρά και ξινά φαγητά γίνονται πιο ελαφρά. Γλυκά φαγητά γίνονται πιο γλυκά. Φαγητά με υψηλά όξινη γεύση λιγότερο έντονα.

Από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι την σύγχρονη ζωή του σήμερα, υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν δημοσιευθεί και δείχνουν ότι η πυραμίδα έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Με την προϋπόθεση ότι οι διαστάσεις είναι οι σωστές, ακόμη και η πιο μικρή πυραμίδα φαίνεται να λειτουργεί διατηρώντας τα τρόφιμα.

Για να εμπλουτίσετε το φαγητό σας με την ενέργεια της πυραμίδας, θα πρέπει να φτιάξετε μια πυραμίδα με τις ακόλουθες διαστάσεις: 12” βάση, 11.4’’ πλευρές, και 7.6’’ ύψος. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα αντίγραφο των αναλογιών της Πυραμίδας της Γκίζης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το υλικό δεν φαίνεται να είναι τόσο σημαντικό όσο οι διαστάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, χαλκό, μέταλλο, κόντρα πλακέ, ή ακόμα και καλαμάκια για αναψυκτικά. (Οι πυραμίδες από χάλκινο σύρμα, πάντως, θεωρούνται συνήθως οι πλέον κατάλληλες).

Καμιά οριστική έρευνα δεν έχει γίνει που να επικυρώνει τα ερασιτεχνικά πειράματα, αλλά ακόμα κι έτσι, θα θέλατε ίσως να αγοράσετε μια από ένα τοπικό θεραπευτικό κέντρο ή να δημιουργήσετε μία για τον εαυτό σας για να εξερευνήσετε αυτό των μυστικό των αρχαίων.

(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)

Kate Minogianni – ‎ «Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο«

diadrastika.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Η Θεραπευτική Δύναμη Πυραμίδων – Πως να τις φτιάξετε !”
  1. Έχει σημασία το υλικό,όσο ποιο ομοιογενείς ειναι το υλικό, τόσο το καλύτερο. Να προσέχετε της παρενέργειες.

    1. εσυ και οι συναδεφοι σου να προσεχεις τις παρενεργειες, απο τα κωλο-φαρμακα που χορηγεις !

      αυτα εχουνε τις παρενεργειες !

      απο εκει που λεγατε οτι “δεν εχει αποτελεσμα”
      τωρα φτασαμε στο αλλο ακρο, στις… “παρενεργειες” !

      Καμμια καλη κουβεντα για ΜΗ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ αγωγη δεν εχεις να πεις βεβαια !

      να προσεχεις και τις μιζες απο τις φαρμακευτικες !

  2. Housing in pyramid counteracts neuroendocrine and oxidative stress caused by chronic restraint in rats.
    ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17342239

    Effect of housing rats within a pyramid on stress parameters.
    ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15332499

    Influence of alignment of the pyramid on its beneficial effects. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17569288

    Biological phenomena within a pyramid model–a preliminary study on wound healing. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10225034

    Pyramid environment reduces the wound healing suppressant properties of dexamethasone in albino rats.
    ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15266915

  3. Bρήκαν πυραμίδα για ζωντανούς 26/5/2010

    ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=13266973

    Είναι 1.400 ετών και στην κορυφή της κατοικούσε η ελίτ της φυλής

    Εξαιρετικά ασυνήθιστη χαρακτήρισαν οι αρχαιολόγοι την πυραμίδα 1.400 ετών που ανακάλυψαν στο Περού. Η ακέφαλη πυραμίδα, που κατασκευάστηκε από τη φυλή Μότσε, λειτουργούσε για τους ζωντανούς και όχι για τους νεκρούς, ενώ μέσα της έφερε έναν θησαυρό αντικειμένων, τοιχογραφιών και ανθρώπινων λειψάνων. Η πυραμίδα βρέθηκε στην περιοχή Χουάκα Κολοράντα, που μεταφράζεται «χρωματιστός λόφος». Ο επικεφαλής της ανασκαφής, καθηγητής Εντουαρντ Σβένσον του Πανεπιστημίου του Τορόντο, υποψιαζόταν την αρχαιολογική σημασία της περιοχής: «Το ήξερα ότι ήταν κάτι παραπάνω από ένας φυσικός λόφος – είχε τροποποιηθεί». Και επιβεβαιώθηκε. «Η μεγαλύτερή μας έκπληξη ήταν ότι στο πάνω μέρος της πυραμιδικής αυτής κατασκευής βρήκαμε κατοικίες της ελίτ» συνέχισε ο καθηγητής Σβένσον προσθέτοντας ότι το φαινόμενο είναι σπάνιο. Ακόμα και για τους Μότσε, η χρήση των πυραμίδων ήταν τις περισσότερες φορές για ταφικούς ή τελετουργικούς σκοπούς, αντί για την καθημερινή ζωή. Το δομικό σύμπλεγμα πιθανότατα κατοικούνταν από 25 ανθρώπους, ενώ συμπληρώνονταν από αυλές, κουζίνα, και βάσεις για «πάικα» – μεγάλα αγγεία για την αποθήκευση νερού και ζύθου από καλαμπόκι. Πολλές τοιχογραφίες κάλυπταν τους διαδρόμους της κορυφής της πυραμίδας. Η πιο καλά διατηρημένη αναπαριστά έναν πολεμιστή των Μότσε, οποίος σύμφωνα με τον καθηγητή μοιάζει με «στρουμφάκι», και κρατάει ένα ρόπαλο. Ανάμεσα στις άλλες τοιχογραφίες, βρέθηκε η εικόνα ενός κάκτου με δύο κορυφές βουνών και το ουράνιο τόξο, και δύο ανθρώπων που μετέφεραν σε φορείο κάποιον τρίτο. Βρέθηκαν ακόμα λείψανα τριών έφηβων κοριτσιών και μέρη από τις σορούς τεσσάρων ακόμα ατόμων -πιθανόν αποτελούν ίχνη ανθρωποθυσιών-, καθώς και μεγάλο μέρος χάλκινων αντικειμένων -μαχαίρια, σπαθιά, κιβώτια και κοσμήματα-, γεγονός που οδηγεί τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι «η δύναμη αυτών των εκλεκτών ίσως να βασιζόταν στον έλεγχο της παραγωγής χαλκού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek