«Μεταφέρει» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
Αφήστε στην άκρη ότι άλλο διαβάζετε σχετικά με το αποψινό Eurogroup και εάν μπορείτε να το διαβάσετε και να ακούσετε τα video που το εμπλουτίζουν κάντε το, αλλιώς ζητείστε από τα παιδιά ή τους φίλους σας να σας το μεταφράσουν…
Αναφέρομαι στο σημερινό δημοσίευμα του CNBC με τίτλο (σε μετάφραση από τα Αγγλικά) :
«Το καλύτερο αποτέλεσμα από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με θέμα την ελληνική κρίση; Να μην διακοπούν οι συζητήσεις»
Στο κείμενο και τα videos λέγονται πολλά και για το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας που έφερε εμάς και την Πατρίδα μας σε δραματικές καταστάσεις και ακούγονται και οι γνώμες ειδικών όπως και οι σχετικές επικρίσεις και για το πρόγραμμα, και για το ΔΝΤ και για τους «εταίρους-δανειστές» μας και, και, και…
Ακούγεται και η γνώμη του James Galbraith, του γνωστού οικονομολόγου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Austin, Texas όπου όπως θυμούνται όσοι και όσες δεν έχουν «μνήμη χρυσόψαρου» θήτευσε ως επισκέπτης Καθηγητής ο πρώην Υπουργός Οικονομικών στην πρώτη θητείας της «πρώτη φορά Κυβέρνησης αριστερά» Δρ Γιάνης (με ένα ν επειδή έτσι το επιθυμεί) Βαρουφάκης…
Εκεί προσεκλήθη και έδωσε διάλεξη και ο κ Τσίπρας πριν κερδίσει τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Επιμύθιον;
Για ακόμη μια φορά θα κλωτσήσουν τον ελληνικό…ντενεκέ μερικά μέτρα παρακάτω!
Και στην πικρή αυτή διαπίστωση εγείρει ένα σοβαρότατο ερώτημα ένας άλλος αναλυτής που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα:
Πόσα ακόμα μέτρα έχει αυτός ο δρόμος ώστε οι «δανειστές» να μπορούν να σπρώξουν ξανά τον ελληνικό ντενεκέ;
Άντε, ντε…
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
το καλοκαιριτου 17 ερχεται και ειναι[επιθυμητη] η επισιμη χρεοκοπια μαs.
28 ΜΑΡΤΙΟΥ 1947. ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΩΛ ΠΟΡΤΕΡ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΧΑΡΥ ΤΡΟΥΜΑΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
“Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν έπίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδοσκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς. Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μίαν αθλίαν ζωή. Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις το σύνολον του πληθυσμού θα επέφερεν ελάχιστην βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώσεως. Αλλ’ ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της πτώχειας, συντείνει εις το να εξοργίζη τας μάζας και να υπογραμμίζη την δυστυχίαν των πτωχών. Υπάρχει εις την χώραν σημαντικόν ποσοστόν συγκεκαλυμμένης ανεργίας, δεδομένου ότι τα 20% του πληθυσμού χρησιμοποιούνται υπό του κράτους ή εξαρτώνται εξ αυτού. Τα χαμηλότατα επίπεδα ζωής των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των άλλων μισθοβιώτων αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα, ο οποίος συμβάλλει εις την πολιτικήν και κοινωνικήν έντασιν που χαρακτηρίζει σήμερον την Ελλάδα. Ουδέν μέτρον ελήφθη από της απελευθερώσεως δια να δοθή χρήσιμος εργασία εις τους δυναμένους να εργασθούν από το ευρύ αυτό στρώμα του πληθυσμού. Δύο και ήμισυ έτη μετά την απελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μίαν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ουσιαστικήν εξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν. Σημαντικά ποσά ξένου συναλλάγματος εσπαταλήθησαν κατά το παρελθόν έτος [1946] εις εισαγωγάς ειδών πολυτελείας, εις πώλησιν χρυσών λιρών από το κράτος και εις πράξεις επί του νομίσματος εις την μαύρην αγοράν.”
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΩΛ ΠΟΡΤΕΡ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ‘ΚΟΛΙΕΡΣ’ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1947) ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΞΗΣ:
“Απ’ ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να ζητάει συνέχεια ξένη βοήθεια για να διατηρεί την εξουσία της και να διασώζει συνέχεια τα προνόμια μιας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα. Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας. …Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι άνθρωποι πολύ ευχαριστημένοι, που μιλάνε πολύ καλά τ’ αγγλικά. Είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν την αμερικανική αποστολή για τα δικά τους συμφέροντα. Θυμάμαι ακόμα ένα από τα πιο επίσημα γεύματα ενός από τους σημαντικότερους τραπεζίτες, που με είχε καλέσει στη βίλα του των Αθηνών. Είχε τρεις σερβιτόρους με λιβρέα, μια ποικιλία απ’ τα πιο φίνα κρασιά και φαγητά διάφορα, περίφημα γαρνιρισμένα. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ένας από τους αντιπροσώπους της κλίκας που ανέφερα άρχισε να εξυμνεί τις ομορφιές της ζωής κοντά στη θάλασσα, καθώς και τις χαρές των αριστοκρατικών σπορ.
Η αντίθεση ανάμεσα στο γεύμα αυτό και στα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στους δρόμους της Αθήνας είναι πραγματικά τρομερή…
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΡΤΕΡ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ‘ΔΟΓΜΑ ΤΡΟΥΜΑΝ’, ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ “ΑΝΑΠΤΥΞΗ”:
“Ένας τρόπος αντιμετωπίσεως των προβλημάτων θα ήτο να υπάρξουν, εκτός από μίαν συμβουλευτικήν αποστολήν αντιπροσωπεύουσαν τας Ηνωμένας Πολιτείας, αρκετοί Αμερικανοί και άλλοι ξένοι τεχνικοί, χρησιμοποιούμενοι ως άτομα από την ελληνικήν κυβέρνησιν εις επικαίρους κρατικάς θέσεις (…καίριας εκτελεστικάς θέσεις).
Πρέπει να εγκατασταθή Διεύθυνση Εξωτερικού Εμπορίου υπό την αρχηγίαν ξένου τεχνικού… Η Αμερικανική Αποστολή πρέπει να δύναται να εξασφαλίζη δια διαφόρων τρόπων ότι γίνεται η καλύτερα δυνατή χρήση της αμερικανικής βοηθείας. Θα πρέπει να έχη την εξουσίαν ως τελευταίον μέτρον να διακόπτη ή να περιορίζη την οικονομικήν βοήθειαν όχι μόνο γενικώς, αλλά και εις την περίπτωσιν οιουδήποτε σχεδίου ή ενεργείας, οσάκις καθίσταται προφανές ότι οι όροι της βοηθείας δεν ετηρήθησαν. Η Αμερικανική Αποστολή θα πρέπει να συμμετέχη εις την ανάπτυξιν της πολιτικής εσόδων και εξόδων (της ελληνικής κυβερνήσεως). Θα απαιτηθή η εκ μέρους της έγκρισις του προϋπολογισμού πριν ούτος τεθή εν ισχύι. Το πρόγραμμα εισαγωγών το όποιον θα ετοιμάζεται υπό την επίβλεψιν τής Διευθύνσεως Εξωτερικού Εμπορίου θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνον μετά την έγκρισιν υπό τής αποστολής”.
Πηγή: http://www.onalert.gr/stories/ekthesi-porter-pos-fthasame-sto-dogma-trouman-san-na-graftike-simera/14359