Απ’ όλα τα θαύματα της Θείας Ευχαριστίας, αυτό του Lanciano που συνέβη τον 8ο αιώνα μετά Χριστόν, είναι πιθανώς το πιο αρχαίο και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ, οπωσδήποτε το μοναδικό στο είδος του ως ένα ανεπιφύλακτα επικυρωμένο μετά από σειρά αυστηρής και ακριβής εργαστηριακής ανάλυσης, εκ της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.
Το προκείμενο θαύμα συνέβη στη μικρή εκκλησία των San Legonziano και Domiziano, στο Lanziano, μία κωμόπολη του Ambruzzo ευρισκόμενη λίγο νοτιότερα του Chieti και είχε ως πρωταγωνιστή έναν βασιλικανό μοναχό. Πράγματι, ενώ ο ίδιος τελούσε την Θεία Λειτουργία κατά το λατινικό τυπικό, αμέσως μετά την μετουσίωση των τίμιων δώρων, υποπτευόταν ότι τα είδη των τίμιων δώρων της ευχαριστίας θα είχαν πραγματικά μεταμορφωθεί σε σώμα και αίμα του Χριστού, όταν, απρόοπτα, υπό το βλέμμα του έκθαμβου μοναχού και της συνολικής σύναξης των πιστών, η Μεγάλη Όστια (Άρτος) και ο Οίνος μεταβλήθηκαν αντίστοιχα σε ένα κομμάτι σάρκας και σε αίμα. Το τελευταίο, μέσα σε σύντομο χρόνο, ακολούθησε μία διαδικασία πήξεως η οποία κατέληξε σε πέντε μικρούς σβώλους διαφόρων μεγεθών, με μια χαρακτηριστική καστανοκίτρινη χροιά διακοπτόμενη μόνο από μερικές υπόλευκες στίξεις.
Απ’ το ασυνήθιστο αυτό γεγονός συντάχθηκε μία επιμελημένη έκθεση σε περγαμηνή η οποία στο πρώτο μισό του 14ου ενώ βρισκόταν στη κατοχή των φραγκισκανών, εκλάπη από δύο βασιλικανούς μοναχούς. Στις ημέρες μας έχουν διασωθεί έγγραφα του 16ου και 17ου αιώνα τα οποία πιστοποιούν το θαυματουργό αυτό συμβάν.
Μοναχοί, οι οποίοι μέχρι εκείνο τον καιρό τελούσαν τις θρησκευτικές ακολουθίες τους στην Εκκλησία του San Legonziano, εγκατέλειψαν το Lanciano και η διαχείριση της εκκλησίας ανατέθηκε στους Βενεδικτίνους μοναχούς και διαδοχικά, το 1253, στους μοναστηριακούς φραγκισκανούς, οι οποίοι το 1258 ανοικοδόμησαν την εκκλησία και την αφιέρωσαν στον San Francesco της Ασσίζης (Ασσίζη 1181 ή 1182 – περίπου 1226). Το 1809, όταν ο αυτοκράτορας Ναπολέων ο Α΄ Βοναπάρτης (Aiaccio 1769 – Αγία Ελένη 1821) ακύρωσε όλα τα θρησκευτικά τάγματα, εγκατέλειψαν το Lanciano ακόμη και οι φραγκισκανοί, επιστρέφοντας μόνο κατά το 1953.
Τα θαυματουργά εκείνα είδη της Θείας Ευχαριστίας είχαν τοποθετηθεί σε μία κειμήλια λειψανοθήκη ελεφαντοστού που αρχικά φυλάσσονταν στην εκκλησία του San Legonziano αλλά κατόπιν μεταφέρθηκαν στην εκκλησία του San Francesco. Την 1η Αυγούστου του 1556 ένας κατώτερος μοναχός, ονομαζόμενος Giovanni Antonio di Μastro Renzo, φοβούμενος πως οι Τούρκοι θα μπορούσαν να τα κλέψουν ή χειροτέρα ακόμα να τα καταστρέψουν κατά τη διάρκεια μίας εκ των επιδρομών τους στο Abruzzo, αποφάσισε να μεταφέρει τα πολύτιμα κειμήλια σ’ ένα περισσότερο σίγουρο μέρος. Εν τούτοις αφού περπάτησε όλη τη νύκτα ξαναβρέθηκε το επόμενο πρωί μπροστά στις πύλες του Lanciano, σχεδόν σαν να ήθελε κάποια αόρατη δύναμη να απαγορεύσει στον μοναχό να απομακρύνει τα κειμήλια από την πόλη. Ο μοναχός και οι σύντροφοί του κατάλαβαν λοιπόν ότι έπρεπε να μείνουν στο Lanciano για να φυλάξουν τα κειμήλια. Γι’ αυτό και τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό ενός κρυστάλλινου βάζου το οποίο με τη σειρά του τοποθετήθηκε σε μία ξύλινη ντουλάπα εφοδιασμένη με τέσσερις κλειδαριές.
Το 1920 τα λείψανα μεταφέρθηκαν πίσω στο νέο, μείζων ιερό και από το 1923 η θαυματουργική Σάρκα φυλάχθηκε μεταξύ δύο τζαμιών της θήκης ενός στρογγυλού αρτοφορίου βαλμένου στην άνω άκρη μιας ασημένιας λειψανοθήκης, φτιαγμένης το 1713 με ύψος 63 εκ. και πλάτος 44 εκ., ενώ οι πέντε θρόμβοι φυλάσσονται μέσα σ’ ένα άγιο ποτήρι από γυαλί, που διέθετε κάλυμμα επίσης από γυαλί τοποθετημένο στα πόδια της λειψανοθήκης, εν μέσω δύο προσευχομένων αγγέλων. Τα δύο λείψανα είχαν συνοπτικά εξεταστεί το 1574, το 1637, το 1770 και το 1886. Στις 17 Φεβρουαρίου 1574 ο αρχιεπίσκοπος Rodriguez είχε προσδιορίσει το συνολικό βάρος των πέντε θρόμβων το οποίο έδιδε ισοδύναμο βάρος με το ένα απ’ εκείνα, μα παρόλα αυτά, το ανεξήγητο αυτό φαινόμενο δεν επαναλήφθηκε στους επόμενους ελέγχους. Κατά τη διάρκεια προσεκτικής εξέτασης στις 26 Οκτωβρίου 1886, επιβεβαιώθηκε εκ νέου το τελικό βάρος των πέντε σβώλων, οι οποίοι προέκυψε ότι ζυγίζουν 16,505 γραμμάρια (gr) και ο καθ’ ένας από τους θρόμβους, αντίστοιχα, 8 gr, 2,45 gr, 2,85 gr, 2,05 gr και 1,15 gr στους οποίους προστέθηκαν 5 χιλιοστογραμμάρια (mg) σκόνης αίματος χρώματος σκούρου καστανού συσσωρεμένα στον πάτο του ποτηριού. Υπάρχουν μερικά ιστορικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα λείψανα καθίσταντο αντικείμενα προσκύνησης από τον 16ο αιώνα, περίοδο κατά την οποία είχαν χρησιμοποιηθεί σε λιτανείες.
Το 1953, λίγο καιρό μετά την επίσημη επιστροφή των Ελασσόνων Μοναστηριακών Μοναχών στον Ευχαριστιακό ναό του Lanciano, βρέθηκε εκείνος που εκδήλωσε την πρόθεση να υποβληθούν τα λείψανα του θαύματος της Θείας Ευχαριστίας του Lanciano σε σοβαρή επιστημονική έρευνα και χάριν στην εξουσιοδότηση δοσμένη από τον αρχιεπίσκοπο της κωμοπόλεως του Abruzzo, πανοσιωτάτου Pacifico Perantoni και από τον Επαρχιακό Υπουργό του Abruzzo της τάξεως των Ελασσόνων Μοναστηριακών Μοναχών, η θρησκευτική κοινότητα του Lanciano απευθύνθηκε σε έναν έμπειρο παγκοσμίου φήμης, τον Καθηγητή Odoardo Linoli, υφηγητή Ανατομίας και Παθολογικής Ιστολογίας, Χημείας και μικροσκοπικής κλινικής, ως επίσης και κύριο διευθυντή του εργαστηρίου κλινικών αναλύσεων και Παθολογικής Ανατομίας του νοσοκομείου «S. Maria sopra i Ponti» του Arezzo, στον οποίο ανετέθη η ευθύνη των εργαστηριακών αναλύσεων με σκοπό να επαληθευθεί ότι τα λείψανα του Lanciano είχαν οργανική φύση. Στις 18 Νοεμβρίου 1970, ο Καθηγ. Linoli, βοηθούμενος από τον Καθηγ. Ruggero Bertelli του πανεπιστημίου της Siena, έλαβε περιφερειακά από την Μεταλαβή – Σάρκα δύο δείγματα περιορισμένων διαστάσεων τα οποία είχαν βάρος 20 mg. Πριν λάβει δείγματα και απ’ το θαυματουργό αίμα, ζητήθηκε στον Καθηγ. Linoli να εξετάσει το βάρος καθ’ ενός εκ των θρόμβων, το συνολικό τους βάρος και εάν το τελευταίο είναι πραγματικά ίσο με εκείνο καθ’ ενός εκ των «σβώλων». Επειδή οι ερευνητές σ’ εκείνη την περίπτωση δεν ήταν εφοδιασμένοι με μικρή ζυγαριά, ζητήθηκε δανεικά μία από ένα κοντινό φαρμακείο και μ’ αυτήν επαληθεύθηκε ότι το συνολικό βάρος του αίματος του Lanciano, αποκλείοντας τη σκόνη αίματος, ήταν ίσο με 15,85 g τιμή, διαφορετική, λοιπόν, από αυτήν του βάρους έκαστου των σβώλων. Μετά απ’ αυτή την πρέπουσα επαλήθευση, ο Καθηγ. Linoli έλαβε, από ένα σβώλο αίματος, μερικά τμήματα με συνολικό βάρος 318 mg. Μετά το πέρας της όλης φάσης λήψεως των δειγμάτων, τα λείψανα επανατοποθετήθηκαν στο εσωτερικό της λειψανοθήκης, η οποία με τη σειρά της τοποθετήθηκε στο αρτοφόριο. Στις 4 Μαρτίου 1971 οι Καθηγ. Linoli και Bertelli δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων με μία αναλυτική έκθεση.
Τα δύο δείγματα ληφθέντα από την Μεταλαβή – Σάρκα ενυδατώθηκαν, κατόπιν, δια μέσω της χρήσης ενός μικροτόμου, ελήφθησαν λεπτότατες τομές οι οποίες χρωματίσθηκαν και υποβλήθηκαν σε προσεκτική μικροσκοπική παρατήρηση για ιστολογική ανάλυση. Ο ιστός έδειξε ότι αποτελούνταν από γραμμωτές μυϊκές ίνες ενωμένες στις άκρες και συγκεντρωμένες σε δεμάτια διαφορετικού πάχους και προσανατολισμένες σε διάφορες διευθύνσεις. Το γεγονός ότι οι ίνες δεν ήταν η μία δίπλα στην άλλη, όπως επαληθεύεται επί παράδειγμα με τις σκελετικές μυϊκές ίνες, που από τις άκρες τους θα έφευγαν ταινιοειδείς διακλαδώσεις όπως και ότι θα ήταν παρών λοβίο λιπώδους ιστού , στον οποίο κανονικά εισχωρούν οι γραμμωτές μυϊκές ίνες, συναίνεσε να επιβεβαιώσει ότι αυτό που η λαϊκή και θρησκευτική παράδοση θεωρούσε πάντοτε ένα κομμάτι «Σάρκας», το ίδιο αποτελούνταν πραγματικά από γραμμωτό μυϊκό ιστό του μυοκαρδίου.
Τα ληφθέντα δείγματα από τον θρόμβο του αίματος, αντιθέτως, προέκυπταν ότι αποτελούνταν από ένα ινώδες υλικό παρόμοιο με το ινώδες, όπου στα πλέγματά του βρέθηκε μία κοκκώδης ουσία κιτρινοπράσινου χρώματος, προερχόμενη από την αιμοσφαιρίνη, μαζί με άλλα άγνωστα σωματίδια. Τα δείγματα αυτά υπεβλήθησαν στο Τέστ του Teichmann τροποποιημένο από τον Bertrand, στο Τέστ του Takayama και σ’ αυτό των Stone και Burke, με σκοπό να αποδείξουν, διαδοχικά, την ενδεχόμενη παρουσία κρυστάλλων χλωρυδρικής αιματίνης, αιμοχρωμογόνου και αιματικών οξειδασών. Δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος των προειρημένων κρυστάλλων και του αιμοχρωμογόνου, σε αντιδιαστολή με αποξηραμένα δείγματα φυσιολογικού ανθρώπου χρησιμοποιημένα ως θετικά, παρά ταύτα, η συγκεκριμένη έλλειψη δεν συνιστά κάποια ανωμαλία διότι το αίμα μπορεί να χάσει την ιδιότητα να παράγει αυτές τις δύο ουσίες, κάθε φορά που εκτίθεται απ’ ευθείας στο ηλιακό φως, σε υψηλές θερμοκρασίες ή σε οξειδωτικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Η θετικότητα των δειγμάτων στο Τέστ των Stone και Burke επιβεβαίωσε, αντιθέτως, την παρουσία των οξειδωτικών χαρακτηριστικών αιματικής φύσεως, και με σκοπό να διαλυθούν οι κάθε υποψίες τέτοιας φύσεως, εφαρμόστηκε και μία χρωματογραφική ανάλυση13 σε λεπτό στρώμα, χάρη στην οποία εξακριβώθηκε η ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ και ξεκαθαρίστηκε, άρα, ότι τα πέντε σφαιρίδια αποτελούνταν, πραγματικά, από πηγμένο ΑΙΜΑ. Με το ανοσοϊστοχημικό τεστ της Αντίδρασης Καθίζησης Ζώνης ή Ιζηματοποίησης του Uhlenhuth, κατά κανόνα εφαρμοσμένο στην ιατροδικαστική και ανοσολογία με σκοπό την εξακρίβωση του είδος στο οποίο ανήκει ένας ιστός, οι ερευνητές απέδειξαν ότι το μέρος του μυοκαρδίου και το αίμα ανήκαν στο ανθρώπινο είδος ενώ με το ανοσοαιματολογικό τεστ της ονομαζόμενης αντίδρασης «απορρόφησης – [διαχωρισμός με εκχύλιση]» καθορίστηκε πως τόσο ο ιστός όσο και το αίμα ανήκαν στην ομάδα αίματος ΑΒ16, την ίδια στην οποία ανήκει και το αίμα που βρέθηκε σε σχηματισμούς, όπου η λαϊκή και θρησκευτική παράδοση υποστήριζε πως θα ήταν κηλίδες και στραγγισμένο αίμα, ορατούς από τα ίχνη της πρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας του σώματος του ανθρώπου της ΣΙΝΔΟΝΗΣ!!!
Η ομάδα αίματος στην οποία ανήκουν αμφότερα τα λείψανα υποδεικνύει ότι προέρχονται από το ίδιο άτομο, παρόλα αυτά, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα να έχουν προέλευση από δύο διαφορετικά άτομα με την ίδια ομάδα αίματος. Στα δείγματα του θαυματουργικού αίματος, επιπλέον, εφαρμόστηκε μία ηλεκτροφορική ανάλυση σε οξείδιο κυτταρίνης με σκοπό να επαληθευθεί αν ήταν παρούσες οι τυπικές πρωτεΐνες του ορού. Η ανάλυση είχε θετική έκβαση και το διάγραμμα που έδειξε η ηλεκτροφόρηση ήταν συγκρίσιμο με εκείνο που λαμβάνουμε από αίμα κανονικού ανθρώπου. Οι ερευνητές, τελικά, κορνιοτοποίησαν και ενυδάτωσαν ξανά 100 mg θαυματουργικού αίματος και εξακρίβωσαν ότι τα στοιχεία που βρίσκονταν σε αυτό – χλωριούχα, φωσφόρος, μαγνήσιο, κάλιο και νάτριο – ήταν σε μικρή ποσότητα σε σχέση με το κανονικό ενώ το ασβέστιο υπήρχε σε μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτή η μείωση μπορεί να συσχετισθεί τόσο μέσω της διαδικασίας γήρανσης και ελάττωσής τους που συνέβη κατά τη διάρκεια των αιώνων, όσο με «ανταλλαγές» που συνέβησαν με τα εσωτερικά τοιχώματα του γυάλινου δοχείου στο οποίο τα λείψανα συντηρούνταν. Ο εμπλουτισμός με ασβέστιο, αντιθέτως, πιθανότατα καταλογίζεται σε εξωγενή συμβολή οφειλόμενη στη πτώση μέσα στο ποτήρι σκόνης, πλούσιας σε άλατα ασβεστίου, αποκολλημένης από τα τοιχώματα του οικοδομήματος.
Η φυσικοχημική και ιστολογική ανάλυση, των ληφθέντων δειγμάτων από τα λείψανα δεν διαπίστωσε την παρουσία αλάτων και ενώσεων που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα ως συντηρητικές ουσίες στην μέθοδο μουμιοποίησης, όπως και να ‘χει όμως, η εντόπιση ακέραιων πρωτεϊνών στην θαυματουργική σάρκα και αίμα του Lanciano, μετά από δώδεκα αιώνες, δεν συνιστά ένα εξαιρετικό γεγονός αφού, όντως, ακέραιες δομικά πρωτεΐνες έχουν εντοπισθεί επίσης και σε αιγυπτιακές μούμιες που ανάγονται σε 4.000 – 5.000 χρόνια πριν. Είναι υποχρεωτικό να γίνει γνωστό, παρόλα αυτά, ότι υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ της κατάστασης της συντηρήσεως ενός σώματος ή ενός ανατομικού τμήματος, που υποβλήθηκε σε εξειδικευμένη μεταχείριση μουμιοποίησης και των λειψάνων του Lanciano. Τα τελευταία, πραγματικά, μολονότι ήταν ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ για 1.200 χρόνια σε ισχυρές θερμικές μεταβολές, στην υγρασία και κυρίως, στις προσβολές παρασίτων και σαπροφυτικών μικροοργανισμών, ανεξήγητα δεν αποσυντέθηκαν κάτι που είναι ακατανόητο όπως επίσης και το πώς οι πρωτεΐνες από τις οποίες αποτελούνται αυτά τα λείψανα διατηρήθηκαν ακέραιες.
Με το πέρας των εργαστηριακών αναλύσεων, ο Καθηγ. Linoli ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ την πιθανότητα τα λείψανα του Lanciano να ήταν μια απάτη από τον μεσαίωνα γιατί κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε ότι κάποιος θα κατείχε γνώσεις ανατομίας του ανθρώπου πολύ περισσότερο προχωρημένες από αυτές που υπήρχαν στους ιατρούς της εποχής εκείνης, γνώσεις που θα επέτρεπαν την αφαίρεση και τομή της καρδιάς από ένα πτώμα έτσι που να ληφθεί ένα τμήμα ομογενούς και συνεχούς ιστού του μυοκαρδίου. Επιπλέον, οποιαδήποτε στιγμή το αίμα θα λαμβάνονταν από ένα πτώμα, στο πέρασμα μικρού χρονικού διαστήματος, θα υφίστατο αμέσως ΣΟΒΑΡΗ αλλοίωση από την αεροτηκτικότητα ή την σήψη.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα οποία οδηγήθηκαν οι Καθηγ. Linoli και Bertelli είχαν δημοσιευθεί σε μία γραπτή αναφορά με τίτλο «Έρευνες ιστολογικές, ανοσολογικές και βιολογικές στο Σώμα και Αίμα του Θαύματος της Θείας Ευχαριστίας του Lanciano» (8ος αιών.)», προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον στην διεθνή επιστημονική κοινότητα σε τέτοιο σημείο, ώστε να προσελκύσουν την προσοχή και του Ανώτερου Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ. 21), το οποίο το 1973, διόρισε μία επιστημονική επιτροπή με καθήκον να επικυρώσει τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από Ιταλούς ερευνητές και να επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα στα οποία είχαν φθάσει.
Μετά από 15 μήνες και μετά παραπάνω από 500 εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και οι ίδιες που πραγματοποιήθηκαν από τους Ιταλούς ερευνητές, η επιτροπή της Π.Ο.Υ. επιβεβαίωσε, ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, όσα διακηρύχθηκαν και δημοσιεύθηκαν από τους τελευταίους. Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής διορισμένα από την Π.Ο.Υ. απέκλεισαν σθεναρά την πιθανότητα ο μυοκαρδιακός ιστός να είχε μουμιοποιηθεί και κατέστησαν γνωστό ότι η τελεία συντήρηση οργανικών ευρημάτων, διατηρημένα για δώδεκα αιώνες εντός υάλινης λειψανοθήκης, πλήρους απουσίας συντηρητικών ουσιών, αντισηπτικών, αντιζημωτικών και μουμιοποιητικών, αντιτίθεται σ’ όλους τους γνωστούς βιολογικούς νόμους. Η επιτροπή, επιπλέον, τόνισε το γεγονός ότι τα κυτταρικά στοιχεία που αποτελούν το τμήμα αυτό του ιστού του μυοκαρδίου είχαν διατηρήσει αναλλοίωτη την δομική και λειτουργική τους ακεραιότητα.
Το 1981 οι Ελάσσονες Μοναχοί του Lanciano ζήτησαν από τον Καθηγ. Linoli να εκτελέσει μία δεύτερη επιστημονική έρευνα στην Μεταλαβή – Σώμα, με σκοπό να μελετήσει σε βάθος την μακροσκοπική κατασκευή όσο και την μικροσκοπική. Στην αναφορά με τίτλο «Ιστολογική και ανατομική μελέτη στην Καρδιά του Θαύματος της Θείας Ευχαριστίας του Lanciano (8ος αιών.)», που ο Καθηγ. Linoli συνέταξε στο τέλος της έρευνας, διαβάζει κανείς ότι το λείψανο έχει στρογγυλή μορφολογία, διάμετρο που καταλαμβάνει 55 έως 66 mm, κίτρινο-καφέ-καστανό χρωματισμό και ένα πλατύ ανώμαλο άνοιγμα στο κέντρο, όπου είναι ορατές 14 μικρές οπές, πιθανότατα εντυπωμένες από άλλα τόσα μικρά καρφιά, με σκοπό να κρατηθεί τεντωμένη η Μεταλαβή – Σάρκα πάνω σε ένα ξύλινο τραπεζάκι. Η ιστολογική ανάλυση ξεχώρισε δύο λεπτούς κλάδους του πνευμονογαστρικού νεύρου, τον χαρακτηριστικό ινοελαστικό έλασμα που επενδύει όλες τις καρδιακές κοιλότητες, το ενδοκάρδιο – του οποίου η επιφάνεια δείχνει ανεβασμένη στις «trabecole carnee», μορφολογικά και δομικά ανάλογα με αυτήν της ανθρώπινης καρδιάς – μερικά λοβία λιπώδους ιστού, πολυάριθμες αγγειακές αρτηριακές και φλεβικές δομές ποικίλης διατομής και το ίχνος εντύπωμα της δεξιάς και αριστερής κοιλίας, των οποίων οι διαστάσεις δείχνουν ελαττωμένες εξ’ αιτίας της ιστολογικής αφυδάτωσης που συνέβη στην Μεταλαβή – Σάρκα κατά τη διάρκεια των αιώνων μέσα στη φυσική διαδικασία μουμιοποίησης.
(Πηγή: οοδε ,Περιοδικό Archeomisteri,
τεύχος 15, έτος 3, διμηνιαίο, Μάιος –Ιούνιος 2004, )
ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
καλως τον κυρ μαλακα
τους το εσκασες απο το τρελλλλλαδικο μωρη λινατσα
ΑΔΗΣ………….ΑΔΗΣ……….ΑΔΗΣ……..https://www.youtube.com/watch?v=1n1qL8B1TtA
Γιατί επιτρέπεις να βριζουν έτι τα Θεία??? Αλλο να διαφωνεί κάποιος και άλλο να βρίζει έτσι. Αλλά εδώ μέσα στην ελευθερία που του παρέχεται σαν άτομο, λέει οτι θέλει. Χωρια που είναι ανώμαλο να βρίζεις κάποιον που δεν πιστεύεις οτι υπάρχει καν.
Απιστευτη ιστορια.αγνωστο γιατι ο Κυριος επιτρεπει καποιες φορες να γινουν τετοια πραματα.κ στην Ελλαδα εχουνε ακουστει πολλες ιστοριες.να κοινωνει ανθρωπος κ ξαφνικα στο στομα του να νοιωθει οτι εχει πραγματικη σαρκα κ ο ιερεας κ οι γυρω να το καταλαβαινουν κ να του κλεινουν το στομα κ να του λενε ”καταπιε το καταπιε το”.υπαρχει στην Αθηνα ενας παρα πολυ καλος ιερεας,ο π.Στεφανος Αναγνωστοπουλος.ειναι πνευματικος αδερφικου μου φιλου κ της συζυγου του
Εχει γραψει αρκετα βιβλια.ενα απο αυτα ειναι το ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.σε αυτο αναφερεται σε πραγματικα γεγονοτα.στην συγκεκριμενη περιπτωση του αρθρου του Ασχετου εαν ημουνα εγω θα κοινωνουσα
Το τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει ΑΔΗ δεν το ξέρεις. Μην παραθέτεις λοιπόν (και με υβριστικο τρόπο μάλιστα)τις προσωπικές σου πεποιθήσεις ως τη μια και μοναδική αλήθεια. Οσο για το προκείμενο, δεν το διάβασα όλο,αλλά ως εκεί που διάβασα α/ αυτό δεν είναι θαύμα,είναι εξωδιαστατική παρέμβαση αλλαγής της ύλης.
β/ σάρκα και αίμα καλούνται οι σατανιστές να προσφέρουν στα λαμόγια του ΣΚΟΤΟΥΣ που υπηρετούν και σε καμία περίπτωση μια οντότητα του ΦΩΤΟΣ.
Αυτά και πέραν αυτού ουδεν.
vasoula2908 Σχετικα με την εξωδιαστατικη παρεμβαση,θα ηθελες να μας το αναλυσεις λιγο περισσοτερο?σχετικα με το δευτερο μερος του σχολιου σου.γνωριζουμε οτι για εσενα η Ορθοδοξη Εκκλησια ειναι κατασκευασμα των λαμογιων του ιερατειου.φυσικα κ δεν δεχεσαι το Μυστηριο της Θειας Κοινωνιας.ειναι προσωπικη σου θεση κ ειναι σεβαστη.αλλα να κανεις παραλληλισμο της Θειας Κοινωνιας με τις θυσιες των σατανιστων ειναι αγενεστατο(για να το πω ευγενικα)
Ορισμένοι πιστεύουν, χωρίς ωστόσο να υποδεικνύουν επαληθεύσιμες πηγές, ότι το ανώτατο συμβούλιο του Π.Ο.Υ είχε εκδώσει μια έκθεση ευνοϊκή για το γεγονός του θαύματος.
Ωστόσο, ούτε οι μελέτες του Odoardo Linoli που δημοσιεύθηκαν το 1982, ούτε η Αγία Έδρα η οποία ασχολήθηκε με τον Lanciano σε ένα μακρύ άρθρο αναφέρουν την υποτιθέμενη σχέση του Π.Ο.Υ.
Δυο ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Παβιας στην Ιταλία , απέδειξαν πως γίνονται τα θαύματα . Συγκεκριμένα για τον άγιο πι’ο , επανέλαβαν το θαύμα του με τις ματωμένες παλάμες . Αλοιφοντας στην κάθε παλάμη με διαφορετική χημική ουσία που όταν η μια έρχεται σε επαφή με την άλλη δίνουν ένα κόκκινο χρωμα .ενωνε ο Πιος τις παλάμες για να προσευχηθεί και ωωωω θαύμα! Οι ματωμένες παλάμες ! Επισεις απέδειξαν και την σχέση που ο συγκεκριμένος Άγιος είχε με νατουραλιστες και αλχημιστές της εποχής …
http://www.franoi.net/fattididio/lanciano.htm
Γιατρέ ,έαν ξέρεις ιταλικά ,έχει ένα τηλέφωνο
στο τέλος,πάρε τηλεφωνο και ρωτησε που μπορείς
να βρείς την επιστημονική δημοσίευση
της Π.Ο.Υ,που δημοσιέυθηκε τον Δεκέμβριο του 1976
στην Νέα Υόρκη και στην Γενέυη.
Θα σου στοιχίσει λίγο παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο.
Άσχετε Αδαή
Ως πιστός οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα, παίρνεις θέση σε κάτι που δεν γνωρίζεις και ζητάς από μένα να βρω την απόδειξη;
Όταν υποστηρίζεις κάτι να το τεκμηριώνεις με αποδείξεις, εκτός αν πρόκειται για θέμα πίστης.
Μας εκθέτεις την πίστη σου την οποία πρέπει να εκλάβουμε ως απόδειξη ότι και καλά ο Π.Ο.Υ είχε εκδώσει μια έκθεση ευνοϊκή για το γεγονός του θαύματος;
Σοβαρότης μηδέν!
Από την πλευρά του Χριστιανισμού, το “θαύμα” είναι πολύ προβληματικό. Το ψωμί και το κρασί ουδέποτε σήμαινε ότι ήταν πραγματική σάρκα και αίμα του Χριστού. Είναι μια συμβολική θυσία για τον Ιησού. Πέρα από αυτό, η αντίθετη άποψη συνεπάγεται με κανιβαλισμό για όσους συμμετέχουν στην Ευχαριστία.
Γιατρέ ως αντιχριστιανός εξαντλείς την κρίτικη σου στην
χριστιανική πίστη.Για τα υπόλοιπα καταπίνεις ολόκληρους ελέφαντες
(π.χ σταυρωωση Μαρδουκ) και ΄ύστερα πουλάς με θράσος και πνεύμα.Σου παρέθεσα 2 κατά βάση ιταλικές πηγές.
Οταν χρησιμοποιείς τις ανοησίες του Ερμαν παραθέτεις
καμία πηγη από οπου αντλεί πληροφορίες ο Ερμαν?
Οτι κατεβάζει κάθε αλλοδαπός ακαδημαικός η μη ,με τα λίγα ελληνικά η τα περισσοτερα ,από το στομάχι του,γιατί να είναι πιο έγκυρο?
Οι πρωτοι χριστιανοι δεχοντουσαν οτι συμβολικα κοινωνουσαν το Σωμα κ το Αιμα Του Χριστου?
Γιατρέ ομιλείς ως τι?
Εάν Ο Θεός θέλει αύριο να γευθώ αίμα μεταλαμβάνοντας θα του το απαγορέψεις?Ολα έχουν την σημασία τους όταν είναι από τον Θεο,
λίγα καταλαβαίνουμε τα περισσότερα όχι.
Άσχετε Αδαή
Δείξε μου την έκθεση του Ανώτατου Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που τεκμηριώνει και καλά το ”θαύμα”.
Άσχετε Αδαή
Αν ο Θεός θελήσει κάποτε να γευτείς σάρκα και αίμα δεν θα τον εμποδίσω καθόλου. Σαν ζώο που είσαι θα γλείψεις και τα κόκαλα!
Χριστιανός κανίβαλος!
Ρε τι πλάκα που έχετε!
Άσχετε Αδαή
Μιας και έκανες λόγο για τον Μαρδούκ δες αυτό:
tablet vat 9555 φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο και περιγράφει κυριολεκτικώς έναν παθόντα ταφέντα και αναστάντα Μαρδούκ, όστις εθριάμβευσε του Αδου και του θανάτου.
Εκτεταμένη αναφορά σε αυτό έκανε και ο Αρχαιολόγος Ακαδημαϊκός Σπυρίδων Μαρινάτος στο «Σουμερικός και Βαβυλωνικός Πολιτισμός».
Καλημέρα Γιατρέ, υπάρχει και η ιταλική wiki
https://it.wikipedia.org/wiki/Miracolo_eucaristico_di_Lanciano
Είναι γεγονός!
ΑΔΗΣ………… των κατσικογμαηδων με βαση τα σαπιοκοπρανα που σας εχουν εμφυτεψει μεσα στο κατεστραμμενο σας κεφαλι.«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Αμήν.» https://www.youtube.com/watch?v=1n1qL8B1TtA «Φώς ιλαρόν αγίας δόξης αθανάτου Πατρός, ουρανίου, αγίου, μάκαρος, Ιησού Χριστέ, ελθόντες επί την ηλίου δύσιν, ιδόντες φως εσπερινόν, υμνούμεν Πατέρα, Υιόν και άγιον Πνεύμα, Θεόν. Άξιόν Σε εν πάσι καιροίς υμνείσθαι φωναίς αισίαις, Υιέ Θεού, ζωήν ο διδούς. Διό ο κόσμος Σε δοξάζει».
Άστο Άσχετε Αδαή μην κουράζεσαι!
Είμαι σίγουρος ότι το έχεις ερευνήσει το Θέμα.
Άσχετος Αδαής: «Δεν είμαι ερευνητής, δεν χρειάζεται να ερευνήσω τίποτα.» (Νοέμβριος 5, 2019 5:44 μμ)
Αν δεν είσαι ερευνητής τότε τι είσαι;
Μήπως πιστός οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα;
Γιατρέ προς αποφυγή περεξήγησης το θαυμα είναι γεγονός.
Το να ασχολήθηκε η Π.Ο.Υ και να έγινε γνωστό σε όλους δεν μπορεί να είναι απόλυτο για 1 λόγο.
Εάν ασχολήθηκε και βεβαιώσε το θαύμα η Π.Ο.Υ ,η κατάληξη ,δεν
είναι προς μαζική κοινοποίηση.Θα καλυφθηκε όσο ήταν δυνατόν…
Οπως γνωρίζουμε η Π.Ο.Υ αντιπροσωπεύει την παγκόσμια επιστήμη της υγείας ,εάν αποδεχτεί επίσημα ένα θαύμα ,παύει να υπερασπίζει την ύπαρξη της και βαδίζει σε αχαρτογράφητα ύδατα.
Θεόφιλε η ψυχούλα σου ίσως είναι ταραγμένη και από
τον χλευασμό και το μένος αυτών που σε γνωρίζουν,από κοντά.
Ομως όσο σκληρό και να σου ακούγεται σχεδόν πάντα
την αλήθεια ,στην λέγει η μάνα σου και όχι η γκόμενα σου.,
να είναι πάντα προς το συμφέρον σου και όχι για το δικό της.
Ασχολήσου περισσότερο με την μάνα σου.
Άσχετε αδαή άσε τον δάσκαλο ήσυχο και μην τον αποκαλείς με το όνομα του γιατί τσαντίζεται. Από ποιον έμαθες το όνομα του; Θες να τα βγάλω όλα στην φόρα τώρα; Τέλος πάντων δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να απευθύνεσαι στον δάσκαλο. Ακολούθα το παράδειγμα μου. Σχετικά με την μάνα και την γκόμενα έχεις λάθος. Η γκόμενα μου είπε την αλήθεια, ενώ η μάνα μου δίδαξε την αλήθεια των αλκοολικών φαντασιώσεων του χριστιανισμού.
Άσχετε Αδαή, στο άρθρο που ανέβασες διαβάζουμε τα εξής:
«Η επιτροπή της Π.Ο.Υ. επιβεβαίωσε, ανεπιφύλακτα όσα διακηρύχθηκαν και δημοσιεύθηκαν από τους τελευταίους.»
Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού αυτού.
Καλημέρα απάντησα πλήρως πριν κάνεις την ερώτηση
ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 07/12/2019 @ Δεκέμβριος 7, 2019 12:22 μμ
Το να ασχολήθηκε η Π.Ο.Υ και να έγινε γνωστό σε όλους δεν μπορεί να είναι απόλυτο για 1 λόγο.
Εάν ασχολήθηκε και βεβαιώσε το θαύμα η Π.Ο.Υ ,η κατάληξη ,δεν
είναι προς μαζική κοινοποίηση.Θα καλυφθηκε όσο ήταν δυνατόν…
Οπως γνωρίζουμε η Π.Ο.Υ αντιπροσωπεύει την παγκόσμια επιστήμη της υγείας ,εάν αποδεχτεί επίσημα ένα θαύμα ,παύει να υπερασπίζει την ύπαρξη της και βαδίζει σε αχαρτογράφητα ύδατα
1,2,10,20 ,αμέτρητοι γιατροί μπορούν άνετα να επιβεβαιώσουν.
Ενας νεαποχήτικος θεσμός (που υπάγεται στον Ο.Η.Ε) έχει δεσμεύσεις.Είναι αδύνατον,απίθανο να αφήσει ίχνη δικά του στο διαδίκτυο γνωμοδότησης που συνηγορεί για θαυμαστό γεγονός στο Lanziano.Δεκάδες ιταλικές ιστοσελίδες όμως ανακυκλωνουν τον ισχυρισμό.H ιταλική wiki αναφέρει ότι δεν είναι καθολική ΄θέση
αλλά ορισμένων.Μάλλον αυτοί οι ορισμένοι δεν το ειδαν στον ύπνο τους.Το θέμα έτσι κ αλλιως στο άρθρο στηρίζεται από επιστήμοπνες../
Άσχετε Αδαή
Δεν απάντησες σε τίποτα!
Υπάρχει ένας ισχυρισμός στο άρθρο που ανέβασες.
Ναι ή Όχι;
Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού αυτού.
Μπορείς;
Εάν η μάνα σου είχε και ζούσε την αλήθεια μην την φοβάσαι.
Τον εαυτό σου να φοβάσαι που ζεις φαντασιώσεις
άλλων και χωρίς καν να χρειαστείς αλκοόλ.