Υποστηριγμένη από το μάντη Λαοκόωντα αντιστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στο σχέδιο να βάλουν μέσα στην πόλη το ξύλινο άλογο, που άφησαν οι Έλληνες στην ακτή, ενώ προσποιήθηκαν ότι αποχωρούν. Η Κασσάνδρα είπε πως το άλογο είναι γεμάτο από οπλισμένους πολεμιστές. Ο Απόλλωνας όμως στέλνει φίδια που καταπίνουν τον Λαοκόωντα και τους γιους του και οι Τρώες δεν την παίρνουν υπόψη τους.
Της Κασσάνδρας τής αποδίδουν επίσης πολλές προφητείες, που έχουν σχέση με την τύχη των γυναικών της Τροίας, οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν μετά την άλωση της πόλης, και με το μέλλον του γένους του Αινεία.
Η ίδια κατά την κατάληψη της Τροίας καταφεύγει στο ναό της Αθηνάς. Εκεί την καταδιώκει ο Αίαντας ο Λοκρός· εκείνη αγκαλιάζει τότε το άγαλμα της θεάς, ο Αίαντας όμως την τραβά με τη βία από αυτό και κλονίζει το άγαλμα από τη βάση του· η Κασσάνδρα ικετεύει τον ουρανό. Οι Έλληνες, μπροστά σ’ αυτή την ιεροσυλία, είναι έτοιμοι να λιθοβολήσουν τον Αίαντα, ο οποίος όμως σώζεται βρίσκοντας καταφύγιο στο βωμό της θεάς, που πριν από λίγο είχε προσβάλει.
Όταν μοιράστηκαν τα λάφυρα, η Κασσάνδρα δόθηκε στον Αγαμέμνονα, ο οποίος την ερωτεύτηκε με πάθος.
Η Κασσάνδρα είχε μείνει ως τότε παρθένα, παρόλο που δεν είχαν λείψει μνηστήρες που την είχαν ζητήσει για γυναίκα, και συγκεκριμένα ο Οθρυονέας, ο οποίος είχε υποσχεθεί στον Πρίαμο να τον απαλλάξει από τους Έλληνες, αν του έδινε για αμοιβή, μετά τη νίκη, την κόρη του. Ο Οθρυονέας όμως βρήκε το θάνατο από τον Ιδομενέα.
Η Κασσάνδρα έδωσε, λένε, δύο δίδυμους γιους στον Αγαμέμνονα, τον Τηλέδαμο και τον Πέλοπα. Με την επιστροφή του όμως στις Μυκήνες, ο Αγαμέμνονας δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του, η οποία σκότωσε ταυτόχρονα και την Κασσάνδρα, την οποία ζήλευε. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες εκδοχές για τη δολοφονία του Αγαμέμνονα, ο ερωτάς του για την Κασσάνδρα είναι ο μοναδικός λόγος του θανάτου του.
Η Κασσάνδρα μερικές φορές ονομάζεται Αλεξάνδρα και με το όνομα αυτό αποτελεί το κύριο πρόσωπο ενός προφητικού ποιήματος του Λυκόφρονα, γραμμένου την εποχή που οι Ρωμαίοι άρχιζαν να παρεμβαίνουν με τρόπο άμεσο στις υποθέσεις της Ελλάδας.
Ο Λυκόφρονας φαντάζεται ότι ο Πρίαμος, επειδή είναι δυσαρεστημένος με το χάρισμα της μαντικής που έχει η κόρη του και επειδή φοβάται τις κοροϊδίες των Τρώων, τη φυλακίζει και βάζει να τη φρουρεί ένας φύλακας με την εντολή να του μεταφέρει τα λόγια της. Υπάρχει η άποψη ότι το ποίημα αυτό καταγράφει τις προφητείες της νέας κόρης.
Ότι και να έχει συμβεί πάντως ένα είναι γεγονός: Η Κασσάνδρα συνέδεσε το όνομα της με πολύ σημαντικές στιγμές του Ελληνισμού και δια του τρόπου της συνέβαλε καταλυτικά στην εξέλιξή τους!..
Πηγές: Ιστορικό και Δημοσιογραφικό Αρχείο του γράφοντος, Ελληνική Μυθολογία διαφόρων εκδόσεων, sakketos aggelos, φωτογραφίες apocalypsejohn.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
μυθολογια η αληθεια κρυμμενη αν καποιος δει κατω απο τις λεξεις και τοπαραμυθι τοτε θα καταλαβεις την αληθεια