Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο Δημήτρης Σούρας. Ο γνωστός ψυχίατρος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από διάγνωση με μικροβιακή λοίμωξη.
Στους προσωπικούς λογαριασμούς του Δημήτρη Σούρα στα social media δημοσιεύτηκε μία ανάρτηση, η οποία αναφέρει:
«Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας!!! Απευθύνομαι σε όλους σας που με αγαπήσατε και σας αγάπησα από άκρη σε άκρη! Εγώ έμαθα, μίλησα και έζησα! Σειρά σας! Θα σας ακολουθώ από ψηλά…».
Την ανάρτηση δημοσίευσε η κόρη του σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος, ο οποίος της είχε ζητήσει όταν πεθάνει να ανεβάσει στα social media τον δικό του αποχαιρετισμό.
Ο ψυχίατρος, κατά πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον, είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο και ασθένησε κατά την επιστροφή του. Αρχικά μετέβη στο νοσοκομείο παραπονούμενος για πρόβλημα στη μέση, θεωρώντας ότι είχε λουμπάγκο. Πήρε αγωγή, επέστρεψε στο σπίτι του και λίγες ημέρες αργότερα εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό. Πήγε εκ νέου στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν μικροβιακή λοίμωξη. Ο Δημήτρης Σούρας άφησε την τελευταία του πνοή ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Ο Δημήτρης Σούρας είχε γεννηθεί το 1952 στον Βόλο όπου και έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Στην συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή και εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Αμερική). Εργάστηκε ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Metropolitan” και Υπεύθυνος Ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προ και μεταμοσχευτικού ελέγχου. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Μαρούδα και είχε μια κόρη, την Νίκη.
protothema.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Καλό παράδεισο στον εξαίρετο αυτόν επιστήμονα. Δε θα μιλήσω για τις κλασικές θεωρίες ότι τον έφαγε κι αυτόν το πειραματικό εμβόλιο κτλ, όμως θα πω ότι η μικροβιακή λοίμωξη είναι πιο θανατηφόρα όταν ένας άνθρωπος έχει χαμηλή ποσότητα βιταμίνης D3 στον οργανισμό του. Μάλιστα όταν τα επίπεδα της D3 είναι υψηλά, σχεδόν εκμηδενίζεται η πιθανότητα τέτοιου θανάτου και γενικά η θνησιμότητα από ιούς. Βέβαια δε γνωρίζω αν είχε έλλειψη ή επάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης, απλά υποθέσεις κάνω. Σε κάθε περίπτωση αυτή η βιταμίνη πρέπει να λαμβάνεται με βιταμίνη K2, ώστε να υπάρχει ασφάλεια στη χορήγηση. Καλό ταξίδι στην ψυχή του κι ας μην πιστεύουν οι ψυχίατροι στη μεταθανάτια ύπαρξη.