Οι αθέατες πλευρές του Πολυτεχνείου – 17 Νοεμβρίου 1973
Τή νύχτα στις 14 Νοεμβρίου 1973, ο Ισραηλινός στρατηγός Μοσέ Νταγιάν έφτασε στην Αθήνα. Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γαμπρού του Δημ. Ιωαννίδη, του γιατρού Αλαζράκη. Από εκεί έστειλε μήνυμα στον Ιωαννίδη να είναι έτοιμος. «Η ώρα έφθασε. Όλα είναι έτοιμα.»
Την επομένη, 15 Νοεμβρίου, το γιώτ «Απόλλων» ιδιοκτησίας της εταιρίας OTC, η οποία ήταν ιδιοκτησία της CIA, έφθασε στόν Πειραιά. Το γιώτ, πρίν τη μετατροπή του, ήταν μονάδα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού.
¨Ηταν εξοπλισμένο με πανίσχυρο ασύρματο, τέλεια εργαστήρια καί αναρίθμητους φακέλους. Είκοσι κομάντος συμπλήρωναν το ειδικό πλήρωμα του σκάφους. Από τον Πειραιά έπλευσε προς τα ανοιχτά του Σουνίου, όπου καί περίμενε ανενόχλητο. Στο μεταξύ έκαναν τις ανάλογες επαφές τους, κυρίως με τον στρατηγό Νταγιάν, ο οποίος ήταν σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες για την υπόθεση του Πολυτεχνείου. Η κύρια επαφή του Νταγιάν, εκτός από Ιωαννίδη – Αραπάκη – Μπονάνο, ήταν με τον Γιάγκο Πεσματζόγλου, ο οποίος τότε ήταν μέλος της λέσχης Μπίλντενμπεργκ γιά την Ελλάδα. Είχε αναλάβει το πολιτικό σκέλος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. ¨Ηταν ο ενδιάμεσος μεταξύ των επικεφαλής των φοιτητών, του στρατηγού Νταγιάν και της λέσχης Μπίλντενμπέργκ.
Ο Πεσματζόγλου είχε άμεση επαφή, κυρίως μέ τρία πρόσωπα, από τους φοιτητές της εξέγερσης. Η μία είναι σήμερα αρχηγός αριστερού κόματος (χωρίς να το γράφει ο Στριγγάς φωτογραφίζει τη Μαρία Δαμανάκη) καί οι άλλοι δύο στελέχη καί Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (χωρίς να το γράφει ο Στριγγάς φωτογραφίζει τον Κώστα Λαλιώτη καί τον Στέφανο Τζουμάκα).
Με την ελπίδα καί την ευχή πως θα βγουν καί θα καταγγείλουν δημόσια τα γεγονότα εκείνης της νύχτας από την πλευρά τους, όπως εκείνοι τα έζησαν, υπόσχομαι αν δεν μιλήσουν οι ίδιοι, να δημοσιεύσω στο επόμενο βιβλίο μου τα ονόματα τους. Τα χαράματα της 16ης Νοεμβρίου, έφθασαν χίλιοι κομμάντος από τις Βρυξέλλες, με εντολή να συμμετάσχουν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Όλοι μεταφέρθηκαν από τη βάση του Ελληνικού στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, στο Πεδίο του Άρεως. Τους μοιράσθηκαν Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές στολές καί περίμεναν διαταγή να επέμβουν. Εκτός απο όπλα, είχαν στην κατοχή τους ασύρματο, συγχρονισμένο με εκείνον του γιώτ «Απόλλων», απ’ όπου περίμεναν την διαταγή για επέμβαση.
Ο στρατιωτικός που είχε αναλάβει την εποπτεία όλων των ανδρών, ήταν ο υποστράτηγος Χουήζερ του ΝΑΤΟ, αλλά και έμπιστος της Τριμερούς Επιτροπής. Την νύχτα της 16ης Νοεμβρίου, οι κομάντος του ΝΑΤΟ διατάχτηκαν από τον υποστράτηγο Χουήζερ, να ακροβολιστούν στο Πεδίο του Άρεως και να περιμένουν διαταγές.
Οι είκοσι κομάντος που περίμεναν στο γιώτ, διατάχτηκαν να πάνε με λέμβους στη στεριά, να καταλάβουν το σπίτι του Γεώργιου Παπαδόπουλου, να κόψουν τα τηλέφωνα του και να απαγορεύσουν στο δικτάτορα κάθε επαφή με τον έξω κόσμο. Να συνεννοηθούν μετά με τους Έλληνες «συναδέλφους» τους και να περιμένουν διαταγή, για να αποχωρήσουν. (Οι είκοσι κομάντος είχαν ντυθεί με Ελληνικές στρατιωτικές στολές).
Όταν νύχτωσε, οι κομάντος έφθασαν στην ακτή και από εκεί με στρατιωτικά τζίπ κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Οι άλλοι έφυγαν «κατά ομάδες» από τη Γεωγραφική Υπηρεσία καί ακροβολίστηκαν στο Πεδίο του Άρεως. Αργότερα, όταν το τάνκ έσπασε την πόρτα του Πολυτεχνείου, οι κομμάντος βρίσκονταν ήδη μέσα. Στις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν οι ΝΑΤΟικοί κομάντος χτυπούσαν αδιάκριτα.
Σκότωσαν, έσφαξαν, έσπασαν ωμοπλάτες και όταν πιά ο ‘εχθρός’ είχε ‘νικηθεί’, ένα στρατιωτικό σφύριγμα του επί κεφαλής, τους επανέφερε στην τάξη. Ανασυντάχθηκαν καί όπως είχαν έρθει, έφυγαν αθόρυβα. Σε μία ώρα απογειώνονταν από τη βάση του Ελληνικού, με προορισμό τις Βρυξέλλες. Χίλια δολλάρια ‘μπόνους’ πήρε ο καθένας, γιά εκείνη τη βραδυά.
Το ίδιο έγινε και με τους είκοσι. Διατάχθηκαν να επιστρέψουν στο γιώτ. Ξημερώματα στις 18 Νοεμβρίου 1973, το γιώτ «Απόλλων», έπλεε ανοιχτά, με προορισμό την Βαρκελώνη.
Ο στρατηγός Νταγιάν, αφού ενέκρινε τον κατάλογο των νέων υπουργών, τακτοποίησε και άλλες μικρές λεπτομέρειες καί ανεχώρησε αθόρυβα για το Ισραήλ από όπου είχε έρθει. Οι τρείς (οι δύο κύριοι καί η κυρία), Έλληνες αυτοί, ‘συνελήφθησαν’ από την ασφάλεια, για να γράψουν υποθήκες.
Πριν την επέμβαση του τανκ όμως, αυτοκίνητο με συμβατικούς αριθμούς της Αμερικανικής Πρεσβείας νωρίς το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, τους παρέλαβε από την πόρτα του Πολυτεχνείου που βλέπει προς την Στουρνάρη και τους μετέφερε στην πρεσβεία, στο γραφείο του σταθμάρχη της CIA.
Μετά από μισή ώρα συζητήσεων και «διαβουλεύσεων», το ίδιο αυτοκίνητο τους μετέφερε πάλι πίσω. ¨Οταν μπήκαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου, σε ελάχιστα λεπτά το τανκ έσπαζε την πόρτα.
Ο Γιάγκος Πεσματζόγλου, παρέμεινε στην Αθήνα φυσικά, μετά, σαν «καμμένο χαρτί». Δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί αλλού, και σήμερα είναι Ευρωβουλευτής, όπου … «βουλεύεται Ευρωπαικά» καί διάγει βίον αξιοπρεπή
Συγγραφέας Αθανάσιος Στριγγας βιβλίο παγκόσμιοι εντολοδότες
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ακριβώς και μάλιστα σε άλλο σημείο ο Στριγγάς αναφέρει ότι δόθηκε στους ηγέτες του Πολυτεχνείου η εντολή να μην υποχωρήσουν, αλλά να το τραβήξουν μέχρι τέλους και η υπόσχεση για πολιτική σταδιοδρομία. Μέσα στο Πολυτεχνείο δεν έχει αποδειχθεί, από τις ανακρίσεις ότι υπήρχαν νεκροί. Νεκροί όμως υπήρχαν έξω από το Πολυτεχνείο από τους ξένους μισθοφόρους ελεύθερους σκοπευτές. Η ΝΤΠ επιθυμεί να γιορτάζεται το Πολυτεχνείο, για να εξοικειωθεί ο λαός με όλες τις αρχές που δήθεν πρέσβευαν αυτοί.
Σήμερα θέλουν να εξοικειώσουν το λαός με τις δήθεν αρχές των πρωτεργατών, επειδή αυτοί οι πρωτεργάτες ούτως ή άλλως έχουν άλλες αρχές, δηλαδή δεν πρεσβεύουν τις αρχές Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά έχουν ταυτιστεί με τους Ροτσιλντ και Σόρος και υποστηρίζουν την ανοικτή κοινωνία, χωρίς σύνορα και για αυτό θα έχουν και μετανάστες αύριο στη πορεία. Από όποια πλευρά και αν το δει κάποιος και θέλοντας να κρίνει αντικειμενικά, βλέπει στο Πολυτεχνείο την αρχή διάλυσης της Ελλάδας
Θυμάμαι που υποχρέωναν μετά τη πτώση της δικτατορίας, το κόσμο να εορτάζει το Πολυτεχνείο στις υπηρεσίες, να λέει τραγούδια και να φωνάζει τα συνθήματα, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, των δήθεν ηρώων, που δήθεν θυσιάστηκαν, με το αζημίωτο φυσικά. Και εκεί υπάρχει η διαφορά Πάντα στην ιστορία αυτού του τόπου η διαφορά βρισκόταν στο τίμημα. Ποιος εισέπραττε και τι εισέπραττε και ποιος πλήρωνε και τι έχανε, χωρίς να το συνειδητοποιεί βέβαια.
Μια ζωή προδοσίες στον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό και αυτός να τα πιστεύει όλα χωρίς να τα αμφισβητεί αν όντως είναι έτσι ή αλλιώς.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ.
https://el.wikipedia.org/wiki/Νεκροί_του_Πολυτεχνείου
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΡΙΞΕ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ. ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ. ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΑΓΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΝΤΕ.
Αλήθειες μπερδεμένες με ψέματα.
Πείτε μου ένα όνομα νεκρού μέσα στο Πολυτεχνείο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Και μη μου πείτε για την μαρμάρινη επιγραφή που καταθέτουν στεφάνια τα πρόβατα κάθε χρόνο, γιατί είναι πεσόντες φοιτητές στην Εθνική Αντίσταση 41-44.
Είναι χαραγμένο πάνω.
Το αγαλμάτινο κεφάλι είναι του καθηγητή Σβορώνου.