Τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα είναι ήδη αυξημένα. Και πρόκειται να αυξηθούν κατακόρυφα για τις γυναίκες. Για το φαινόμενο το οποίο θα έρθει και στη χώρα μας, δεν θα ευθύνεται κανείς άλλος παρά το φανατισμένο κίνημα του μεταμοντέρνου φεμινισμού, το οποίο βγάζει μόνο του τα μάτια του.
Πρόσφατα, στην Ισπανία θεσμοθετήθηκαν νέοι νόμοι για την καταπολέμηση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες: κατάργηση του ΦΠΑ σε σερβιέτες και ταμπόν, δωρεάν σερβιέτες σε μαθήτριες που τις έχουν ανάγκη.
Σε πρώτο χρόνο, θα θέλαμε να συγχαρούμε την ισπανική κυβέρνηση για τις παραπάνω αποφάσεις. Αποτελούν όντως ανθρώπινη παρέμβαση με γνώμονα τις ανάγκες των κοριτσιών και των γυναικών, κυρίως εκείνων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Έως εδώ συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Είναι όντως ανθρώπινο.
Με τις επόμενες αποφάσεις, ωστόσο, αρχίζουν τα προβλήματα.
Η ισπανική κυβέρνηση θέσπισε ειδική άδεια 3 ημέρες τον μήνα, κάθε μήνα. Γνωστή και ως “άδεια περιόδου“. Μια ειδική άδεια δηλαδή αποκλειστικά και μόνο για τις γυναίκες, προκειμένου να ξεκουράζονται εκείνες τις ημέρες λόγω πόνου και ορμονικών διαταραχών. Επιπλέον, θέσπισε ειδική άδεια σε σπανακοπιτα με σφολιατα γυναίκες που πραγματοποίησαν άμβλωση – γενικού και αόριστου χρόνου.
Σαφώς, υπάρχουν γυναίκες που πραγματικά ταλαιπωρούνται από τους πόνους τις περιόδου. Και η άμβλωση είναι επίπονη και δύναται να δημιουργήσει αμέτρητα ψυχοσωματικά προβλήματα σε μια γυναίκα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα παραπάνω.
Επίσης, καμία αμφιβολία δεν υπάρχει ότι όλες οι γυναίκες θα απευθυνθούν στο γυναικολόγο τους, προκειμένου να λάβουν χαρτί ότι τις ταλαιπωρεί η περίοδός τους, προκειμένου να κάνουν όλες χρήση της ειδικής αυτής άδειας. Άλλωστε, γιατί να μην το κάνουν; Περισσότερες άδειες είναι αυτές…
Ας μη σταθούμε στην ανισότητα που δημιουργεί μια τέτοια απόφαση ανάμεσα στις συνολικές ημέρες που δικαιούνται ως άδεια οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες. Ας επικεντρωθούμε στις ίδιες τις γυναίκες – για άλλη μια φορά.
Σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτός ο νόμος δημιουργούνται τα εξής προβλήματα:
– Δυο γυναίκες που εργάζονται στην ίδια εταιρεία, δεν δικαιούνται τον ίδιο αριθμό αδειών. Δηλαδή, η πρώτη ανισότητα που δημιουργείται είναι ανάμεσα στις ίδιες τις γυναίκες. Μια νεαρή γυναίκα που μόλις προσλήφθηκε από μια εταιρεία θα δικαιούται 56 ημέρες άδεια το χρόνο (δίχως να προσμετρήσουμε τις ειδικές άδειες για άμβλωση, οι οποίες ΔΕΝ μπορούν να υπολογιστούν καθώς ο νόμος είναι γενικός και αόριστος και δεν τίθεται κάποιο όριο). Μια μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα η οποία δεν έχει πλέον περίοδο, δικαιούται μόλις 20 μέρες το χρόνο. Και χωρίς να μπορεί να επικαλεστεί άδεια για έκτρωση. Αν, λοιπόν, είσαστε γυναίκα με 25 χρόνια προϋπηρεσίας σε μια εταιρεία δικαιούστε λιγότερες από τις μισές ημέρες άδειας σε σχέση με μια νεαρή κοπέλα, η οποία πολύ πιθανόν μόλις να προσλήφθηκε. Αν αυτό σας ακούγεται δίκαιο, μπορείτε να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ.
– Σε επιχειρήσεις που εργάζονται κυρίως γυναίκες ή περισσότερες γυναίκες σε συγκεκριμένα τμήματα, ο όγκος εργασίας θα επιβαρύνει εκείνες οι οποίες δεν παίρνουν τις παραπάνω άδειες. Είσαστε για παράδειγμα μια κυρία ετών 55-58 και εργάζεστε σε μια επιχείρηση που πρέπει να διεκπεραιωθούν οι Χ εργασίες εντός του μήνα. Καθώς οι νεαρότερες γυναίκες δικαιούνται διπλάσιες έως και τριπλάσιες ειδικές άδειες κάθε μήνα, ο όγκος εργασίας πέφτει στους ώμους σας… Και αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στην περισσότερη εργασία; Θεωρείτε στ’ αλήθεια ότι η επιχείρηση θα προσλάβει και άλλα άτομα;
– Ποια επιχείρηση θα δεχθεί τον παραπάνω νόμο; Ποια επιχείρηση που παράγει προϊόντα ή υπηρεσίες, θα δεχθεί να έχει υπαλλήλους που θα πληρώνονται για 12 μήνες και θα εργάζονται μόνο τους 10; Ειδικά στην ελληνική κοινωνία, όπου τα επίπεδα της οικονομίας είναι σε όλους γνωστά, αν δεν παράγεις τότε η επιχείρηση θα σε απομακρύνει και θα σε αντικαταστήσει. Το συμφέρον μιας επιχείρησης έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Ποιος θα εκπλαγεί, λοιπόν, όταν δει τα ποσοστά γυναικείας ανεργίας (και κυρίως σε νεαρές ηλικίες) να εκτοξεύεται στα ύψη όταν περάσει και αυτός ο νόμος στην Ελλάδα; Ποιος θα εκπλαγεί όταν οι επιχειρήσεις παύσουν να προσλαμβάνουν γυναίκες τελείως;
Ο δρόμος προς την ισότητα δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει άνισες μεθόδους και ειδικά προνόμια. Αν το γυναικείο φύλο επιτρέψει στις – μετρημένες μεν στα δάχτυλα αλλά με απίστευτη πολιτική επιρροή – φεμινιστικές οργανώσεις και κοινότητες να φέρουν αυτό το νόμο στη χώρα μας, τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρα επίπεδα ανεργίας. Και τα επιδόματα δεν θα αρκούν για να βιοποριστούν.
Και όχι φυσικά τα επιδόματα εκατομμυρίων που λαμβάνουν οι φεμινιστικές ΜΚΟ για να ξεσηκώνουν, φανατίζουν και χειραγωγούν τις μάζες.
Όχι.
Τα αστεία επιδόματα του ΟΑΕΔ που δεν φτάνουν ούτε για ζήτω…
Πηγή: Gobeawesome
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
SJW να υποθέσω και περίπτωση Simon.
https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM
(Check your estrogens, seems that are in critical level)