Χοντρό παιχνίδι παίζουν οι Άγγλοι με την Κύπρο, ειδικά τώρα που θέλουν να εξέλθουν τελείως από την ΕΕ.
Βρετανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν σε τουρκική άσκηση η οποία διεξήχθη από 13 έως 23 Μαΐου 2019, με την ονομασία ANADOLU ANKASI-2019 στην 3η αεροπορική πτέρυγα μάχης στο Ικόνιο με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων από 5 χώρες, ανάμεσά τους και το ψευδοκράτος!
Στην άσκηση οι Τούρκοι χρησιμοποίησαν αεροσκάφη F-16, ελικόπτερα S-70 BLACKHAWK και AS532 COUGAR, EE/Π T-129 ATAK και drone ANKA-S.
Η παρουσία Βρετανών στην τουρκική αεροπορική βάση του Ικονίου, (είχε αποτελέσει το κύριο αεροδρόμιο από το οποίο τουρκικά αεροσκάφη F-84F βομβάρδισαν την Κύπρο το 1974) σε συνεργασία με Τουρκοκύπριους αποτελεί μία ακόμη «πισώπλατη μαχαιριά» στην Λευκωσία, ενώ επιβεβαιώνει την πρόσφατη προκλητική άποψη του Βρετανού ΥΠΕΞ περί ασαφούς δικαιοδοσίας τω Ελληνοκυπρίων στην κυπριακή ΑΟΖ, παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι των Τούρκων.
Υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, ότι το Foreign Office είχε ανακοινώσει δήλωση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ότι δηλαδή η συγκεκριμένη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ , θεωρείται «αμφισβητούμενη».
Αυτούσια η ανακοίνωση
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με ανησυχία. Θα θέλαμε να δούμε την αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Σε σχέση με την σχεδιαζόμενη τουρκική γεώτρηση, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ευρώπης και Αμερικής στις 14 Μαϊου, η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι στη βάση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, οι διερευνητικές γεωτρήσεις δεν θα πρέπει να προχωρούν σε οποιαδήποτε περιοχή όπου η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση. Καλούμε την Τουρκία να μην τρυπήσει σε αυτή την περιοχή.
Επίσης συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί το πετρέλαιο και το αέριο στη διεθνώς συμφωνημένη ΑΟΖ (και σημειώνουμε ότι η Κύπρος έχει φτάσει σε συμφωνίες με τις χώρες νότια και ανατολικά για τα όρια της ΑΟΖ).
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το αέριο και το πετρέλαιο της Κύπρου πρέπει να αναπτυχθεί προς όφελος όλων των Κυπρίων.»
Το νέο πρόβλημα για τους Βρετανούς στην Κύπρο ονομάζεται Γαλλία.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και της Κύπρου, επιβεβαίωσαν εγγράφως την πρόθεση των δύο χωρών για συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των στρατιωτικών ναυτικών δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και για ευρεία στρατηγική συνεργασία προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών».
Εδώ και αρκετούς μήνες, στη ναυτική βάση στο Μαρί, γίνονται έργα διεύρυνσης του λιμανιού για να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα πολεμικά πλοία και υποβρύχια του Γαλλικού Ναυτικού.
Τα πλοία αυτά θα σταθμεύουν σε μόνιμη βάση και το επιχειρησιακό τους κέντρο θα βρίσκεται στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο.
Η διοίκηση της βάσης παραμένει στο Κυπριακό Ναυτικό, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιεί τις δυνατότητες των γαλλικών συστημάτων. Σε μεταγενέστερο στάδιο αναμένεται η προμήθεια ενός πλοίου ανοικτής θαλάσσης που θα αγοράσει η Κύπρος από τη Γαλλία.
Με λίγα και απλά λόγια οι Βρετανοί θα έχουν γείτονες τους Γάλλους που συμμετέχουν σε έργα εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ, έτσι το Λονδίνο διάλεξε να στηρίξει την Άγκυρα διότι βλέπει να χάνει πολλά από αυτά που προσδοκούσε.
Υπενθυμίζουμε ότι στο αλησμόνητο σχέδιο Ανάν οι Βρετανοί είχαν σχεδιάσει μέσω των δύο βάσεων τους να αποκτήσουν, άκουσον-άκουσον ακόμη και ΑΟΖ .
Τέτοιοι σχέδια είχαν οι Βρετανοί για το νησί, τα οποία τώρα η παρουσία αμερικανικών, γαλλικών και άλλων εταιρειών κολοσσών τους τα άλλαξε, φέρνοντας τα πάνω κάτω.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Άγγλοι, Σάξωνες (= Υιοί Ιακωβ, Τζακ- σον, Σαξων) μια ζωή λουμπινες, μια ζωή πισωγλεντηδες αλλά ίσως καλά κάνουν για να μαθαίνουμε,
εμείς τα αθώα καλοκάγαθα κοθώνια,
ό,τι για να μας σεβονται πρέπει μάλλον να χάσουμε κομμάτι της αθωότητας μας.
Καλή η φιλοσοφία μας,
καλη η καρδιά μας
αλλά άσχημος συμβουλος η μ@λ@κι@ μας και που όλους τους αγκαλιάζουμε με ανιδιοτΕΛεια ενώ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε ταυτόχρονα να έχουμε τα μάτια μας “ανοικτά”.