Διαφημίσεις

Τύμπανα πολέμου ή σύντομου πολεμικού επεισοδίου χτυπούν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Με την πρώτη να έχει περικυκλώσει την Κύπρο με τέσσερα σκάφη υποστήριξης του γεωτρύπανου Fatih και του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbados και να προλειαίνει το έδαφος για γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη).

Η κυβέρνηση της Κύπρου εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για όσους εμπλέκονται σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ που έχει χωροθετήσει και επισημοποιήσει πρόσφατα, προφανώς με την κάλυψη της Ουάσιγκτον. Η Κυπριακή ΑΟΖ ενώνει αυτήν του Ισραήλ με αυτήν της Ελλάδας, με την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα ανακηρύξει την δική της ΑΟΖ που περιλαμβάνει και το Καστελόριζο ( βλ. σχετική εικόνα εδώ).

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι, το Καστελόριζο και γενικότερα τα νησιά του Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα, γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το δίκαιο της θάλασσας όπου αναφέρεται ρητά, ότι, όλα τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα (άρθρο 121, παρ.2 ). Στην πράξη, ακόμα ποιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, η ένωση της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου με αυτήν της Ελλάδος μέσω του Καστελόριζου, επιτρέπει τη δημιουργία του υποθαλάσσιου αγωγού για την μεταφορά του Ισραηλινού κοιτάσματος Λεβάθιαν από το Ισραήλ στην Ευρώπη.

Η δημιουργία αυτού του αγωγού αποτελεί μεγάλης σημασίας σχεδιασμό που στηρίζει τα Ισραηλινά , Αμερικάνικα και ως ένα βαθμό και τα Αιγυπτιακά συμφέροντα στην περιοχή, η σημερινή κυβέρνηση της οποίας βρίσκεται επίσης σε σύγκρουση με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Επί πλέον, η ΑΟΖ της Αιγύπτου στην οποία έχουν επίσης βρεθεί υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου ενώνεται με αυτήν του Ισραήλ και κατ’ επέκταση με αυτές της Κύπρου και της Ελλάδας. Γενικότερα, η όξυνση των σχέσεων του Ερντογκάν με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και κυρίως τις ΗΠΑ λόγω της αγοράς των S 400 από τη Ρωσία και όχι μόνο, οδηγεί σε κορύφωση τα πολλαπλώς αντιτιθέμενα συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ύστερα από τις τελευταίες ακραία προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες εξέδωσαν δηλώσεις στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ δόθηκε εντολή στο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» να αποπλεύσει από την Κροατία μαζί με τα 6 αντιτορπιλικά συνοδείας του που αποτελούν και την Ομαδα Μάχης (Battle Group) με προορισμό τη βάση της Σούδας στην Κρήτη. Επίσης, ο γνωστός φιλέλληνας Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντεζ που βρέθηκε στη Ελλάδα πρόσφατα, ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter :«Αρκετά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Μεσόγειο. Ο πρόεδρος Ερντογάν να σεβαστεί την διεθνή νομιμότητα και να αποχωρήσει από την ΑΟΖ Κύπρου».

Πολλά είναι αυτά που συγκλίνουν στην υπόθεση ότι, έχουμε μπει σε μια πορεία πιθανού θερμού επεισοδίου σύγκρουσης, αν δεν υπάρξει συμβιβασμός ή υποχώρηση κυρίως από την πλευρά του Ερντογκάν ο οποίος τραβά το σκοινί πέρα από τις δυνάμεις του.Ένα θερμό επεισόδιο, πιθανό να αποτελεί επιθυμία της Ουάσιγκτον, ώστε να δοθεί ένα καλό μάθημα στον Ερντογκάν μέχρι και πιθανή πτώση της κυβέρνησής του και αντικατάστασή της με περισσότερο πειθήνιους πολιτικούς.

Αναβολή των εθνικών εκλογών για το 2020 ;
Στην περίπτωση πολεμικού επεισοδίου, οι εθνικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο είναι πιθανό να αναβληθούν για αργότερα με επίκληση του άρθρου 53 παρ 2 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει ότι, “Σε περίπτωση πολέμου, η βουλευτική περίοδος παρατείνεται σε όλη τη διάρκειά του. Αν η Βουλή έχει διαλυθεί, η διενέργεια των εκλογών αναστέλλεται εωσότου τελειώσει ο πόλεμος, ανακαλείται δε αυτοδικαίως η Βουλή που έχει διαλυθεί ως το τέλος του”

¨Όπως έχουμε αναφερθεί και σε πρόσφατο σχετικό άρθρο, αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από ένα θερμό επεισόδιο, από το οποίο η χώρα θα βγει μάλλον κερδισμένη, αφού θα έχει τη στήριξη της Ουάσιγκτον, παρατείνει την παραμονή της στην κυβέρνηση. Και στις εκλογές που θα γίνουν ίσως και στον επόμενο χρόνο, το 2020, ο καλός τακτικιστής Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ελπίζει ότι θα υπάρξει πατριωτικός εκλογικός αέρας στα πανιά του.

Υπενθυμίζεται εδώ το ανάλογο προηγούμενο με την κυβέρνηση της Μάργαρετ Θάτσερ στη Μ. Βρετανία, στην περίπτωση της σύρραξης με την Αργεντινή για τα νησιά Φόκλαντς τον Απρίλιο του 1982 που διήρκεσε δυόμιση μήνες με νίκη της Μ. Βρετανίας. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της στρατιωτικής κυβέρνησης στην Αργεντινή και στην μ. Βρετανία η κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος της Μ. Θάτσερ, πριν τα Φόκλαντς ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, τελικά επανεκλέχθηκε το επόμενο έτος.

Θεόδωρος Κατσανέβας

greekaffair.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Νατα Ναταααα,,… Τύμπανα πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πιθανή αναβολή των εθνικών εκλογών..”
  1. Τα είχαμε πει καιρό πριν αυτά! Είναι όλα τόσο ξεκάθαρα! Αρκεί να θέλει ο καθένας να ασχοληθεί…..

    ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

    Δημοσιεύθηκε 27 Μαρτίου 2017

    triklopodia.gr/%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b8%ce%b5%cf%81/

    Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα για την πατρίδα μας αν είχαμε όλοι ασχοληθεί….

  2. Το Αιγαίο όμως και η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου δεν είναι τα νησιά Φόκλαντς. Εδώ διακυβεύονται τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα πολλών πλευρών και μια σύγκρουση, εκτός από το ότι θα έχει απρόβλεπτη έκβαση, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων, ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας με εντελώς απρόβλεπτη εξέλιξη. Η Ρωσία πάση θυσία θα κατέβει, έχει ήδη κατέβει στη Μεσόγειο, αποφασισμένη να ελέγξει την κατάσταση, με ότι αυτό συμβαίνει. Οι ΗΠΑ, αν ευνοούν έναν πόλεμο είναι επειδή θέλουν να αποκλείσουν τη Ρωσία και να κλείσουν τα στενά, ενόψει μάλιστα του πολέμου Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιράν, που είναι σύμμαχος της Ρωσίας. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία όρεξη να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της Ελλάδας, μόνο που εμείς δεν το καταλαβαίνουμε, διότι ως συνήθως ζούμε με ψέματα. Καμία από τις συγκρούσεις που θα αρχίσουν από εδώ και πέρα δεν θα είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη, διότι εμπλέκονται πολλοί παράγοντες και τα παίζουν όλα για όλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek