Η Άγκυρα έχει ξεκινήσει έναν τρομερό πόλεμο προπαγάνδας κατά της χώρας μας σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, για να στηρίζει το απίθανο αφήγημα περί παράνομης κατοχής από την Ελλάδα νησίδων και μικρονήσων, ελάχιστα χιλιόμετρα από τις ακτές της ηπειρωτικής Τουρκίας.
Πρόκειται σαφώς για το γνωστό τουρκικό σχέδιο EGEYGAAK, το οποίο επιμελώς προωθεί η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή, μαζί με το σχέδιο “Γαλάζια Πατρίδα”, τα οποία οι Τούρκοι πασχίζουν να τα εισάγουν στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών ζητημάτων.
Όταν αυτές τις μαξιμαλιστικές τουρκικές διεκδικήσεις τις βλέπουμε σε περιοδικά παγκοσμίου φήμης όπως το National Interest, τότε τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται λίαν επικίνδυνα για την χώρα μας, διότι θα βρεθούν αρκετοί που θα υιοθετήσουν ενδεχομένως αυτές τις μαξιμαλιστικές απόψεις.
Σε άρθρο του περιοδικού αναφέρεται ότι “οι τρέχουσες εχθροπραξίες (Ελλάδας-Τουρκίας) βασίζονται στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13, οι οποίοι… έδωσαν στην Ελλάδα όλα τα νησιά του Αιγαίου εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.
Πολλά από τα μικρά νησιά απέχουν μόλις πάνω από τρία ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Τούρκοι αξιωματούχοι ζητούσαν την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, του εναέριου χώρου και άλλων σχετικών ζωνών ελέγχου.
Το ζήτημα έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα και τα δύο έθνη βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω των αποθεμάτων ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανακάλυψης φυσικού αερίου στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου”, αναφέρει ο Peter Suciu συγγραφέας με έδρα το Μίσιγκαν, ο οποίος αρθρογραφεί εκτός από το National Interest και σε δεκάδες περιοδικά, εφημερίδες και ιστότοπους.
Με λίγα λόγια ελληνικά νησιά, νησίδες και μικρονήσοι παρουσιάζονται από ένα περιοδικό διεθνούς φήμης ως περιοχές για τις οποίες η Ελλάδα αρνείται πεισματικά να διαπραγματευθεί αφού βρίσκονται μια ανάσα από τις ακτές της Μικράς Ασίας.
Ο ίδιος ειδικός παρουσιάζει επίσης με έναν τρόπο εξοργιστικό ότι “και οι δύο χώρες διεκδικούν ύδατα και βυθό από “μερικά” από νησιά, στα οποία οι Έλληνες θέλουν για να φτάσουν έως και 22 ώρες με πλοίο από την Αθήνα, ενώ είναι σε κοντινό οπτικό πεδίο από τις τουρκικές ακτές”, υιοθετώντας ο ίδιος και έμμεσα και το περιοδικό, πλήρως το αφήγημα του προκλητικά άστοχης τουρκικής μηχανής.
Ο Peter Suciu διερωτάται μάλιστα, το κατά πόσον είναι πιθανό η Γαλλία να παρασυρθεί και να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μη γνωρίζοντας ή αγνοώντας ότι το Παρίσι βρίσκεται σε γεωπολιτική και στρατιωτική διένεξη με την Τουρκία σε Μεσόγειο, Β. Αφρική και Λίβανο.
Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, υπάρχει ένα παρασκήνιο πίσω από τις διερευνητικές συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας, το οποίο προσπαθεί να επιβάλει τη δική του ατζέντα, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στηρίζοντας τις τουρκικές προκλήσεις, με τη χρήση διεθνών ΜΜΕ.
Το ίδιο “παρασκήνιο” είναι αυτό που πιέζει πιθανόν την Αθήνα, να ενδώσει σε μια σειρά από ζητήματα για να κατευναστεί η Άγκυρα και οι νεο-Οθωμανικές ορέξεις της, οι οποίες όμως ως γνωστόν, θα σταματήσουν μόνο στα “σύνορα” της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας των Οθωμανών και πουθενά αλλού, κάτι που δεν δέχονται σαφώς Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος και άλλες χώρες.
Το “παρασκήνιο αυτό” θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Ελλάδα και οι απανταχού Έλληνες, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία ήταν και είναι ελληνικά εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση των Σελτζούκων Τούρκων. Οποτεδήποτε και αν παρουσιαστεί η τουρκική αυτή πρόκληση και με οποιαδήποτε μορφή, τότε θα λάβει την προβλεπόμενη στρατιωτική απάντηση.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Το Χιούστον βρίσκεται πιο κοντά στο Μοντερέι από ότι στην Ουάσινγκτον, οπότε -με τη λογική του national interest- η πολιτεία του Τέξας θα έπρεπε να ανήκει στο Μεξικό. Παρομοίως και οι Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό και Αριζόνα. Ας μας πεί επίσης για τα υπερπόντια νησιά (τύπου Φώκλαντ, Άγιος Μαρτίνος, Μαρτινίκα κ.ά), τί απόσταση έχουν από Λονδίνο, Άμστερνταμ και Παρίσι.