Κομήτης θα περάσει ξυστά από τη γη το Σαββατοκύριακο -Ορατός και από Ελλάδα, με γυμνά μάτια
Ένας κομήτης θα περάσει σχετικά κοντά από τη Γη, μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πρόκειται για τον 46Ρ/Βιρτάνεν, ο οποίος θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο του από τον πλανήτη μας, σε απόσταση περίπου 11,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, την Κυριακή γύρω στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.
Θα είναι μία από τις δέκα κοντινότερες προσεγγίσεις κομήτη από το 1950 και η 20ή κοντινότερη από τον ένατο αιώνα, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αστρονόμους. Κατά το κοντινότερο πλησίασμά του θα είναι ορατός ακόμη και με γυμνά μάτια, εφόσον ο ουρανός είναι πολύ σκοτεινός και χωρίς σύννεφα.
Ο κομήτης, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί από τον Φινλανδο-αμερικανό αστρονόμο Καρλ Βιρτάνεν το 1948, θα φαίνεται σαν ένα κινούμενο πρασινωπό σημάδι δεξιά από τον αστερισμό του Ωρίωνα.
Εκτός από τους ερασιτέχνες αστρονόμους που ετοιμάζουν τα τηλεσκόπιά τους, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα στρέψει τρία τηλεσκόπιά της, μεταξύ των οποίων το «Χαμπλ» και το ακτίνων-Χ «Τσάντρα», για να παρακολουθήσει την πορεία του κομήτη.
Οι κομήτες είναι παγωμένα σώματα που στο διάβα τους, ιδίως καθώς πλησιάζουν τον καυτό Ήλιο, απελευθερώνουν αέρια (μεθάνιο, διοξείδιο άνθρακα, αμμωνία κ.α.) και σκόνη με τη μορφή «ουράς». Πιστεύεται ότι είναι φτιαγμένοι από πρωτογενή υλικά, τα οποία είχαν σχηματίσει το ηλιακό μας σύστημα πριν περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Συνήθως έχουν ελλειπτικές τροχιές γύρω από τον Ήλιο, οι οποίες περιοδικά τους φέρνουν πιο κοντά στη Γη, αλλά και πολύ πέρα από τον Πλούτωνα.
Ο 46Ρ/Βιρτάνεν χρειάζεται περίπου 5,4 χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι συχνότερα ορατός από τη Γη κατά διαστήματα, σε σχέση με άλλους διασημότερους κομήτες (π.χ. του Χάλεϊ).
iefimerida.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Το έχετε παρατηρήσει ότι όταν εμφανίζουν την γή , την εμφανίζουν μόνο από την πλευρά που δείχνει την Αμερική;
Γιατί όμως μόνο από αυτήν την συγκεκριμένη κίνηση την φωτογραφίζουν;
Δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις που μπορεί ο φακός να συλλάβει;
Επίτηδες ή εξεπίτηδες;
Αναρωτιέμαι γιατί; Ξέρει κανείς;
ΗΡΩ
Α/μερική
Κ/Υ/κλών/ες/σε/,,/,,,/
Φαντάσου,,,
!
ΟΡΑ(Τ)Ο(Σ)
ΜΕ
ΓΥΜΝΑ
ΜΑΤΙΑ
“Ο κομήτης θα περάσει την Κυριακή γύρω στις τρεις το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.
Κατά το κοντινότερο πλησίασμά του θα είναι ορατός ακόμη και με γυμνά μάτια, εφόσον ο ουρανός είναι πολύ σκοτεινός και χωρίς σύννεφα.”
Λίγη προσοχή ώς προς τα γραφόμενα,αναγραφόμενα, αντιγραφομενα, δεν βλάπτει. Τωρα πως είναι δυνατόν τρείς το μεσημέρι και να είναι σκοτεινός ο ουρανός, κάποιος αστρονόμος πιθανόν να μπορεί να το εξηγήσει.
Παρατήρηση γίνεται μόνο τη νύχτα.
Σιγά μη κάθομαι τώρα να μου βγει ο σβέρκος ξεπαγιάζοντας να δω πότε θα περάσει μια πύρινη πετρόμπαλα από πάνω και πότε και αν καταφέρω τελικά να την δω και αν την δω να ωραία χάρηκα μπράβο μου…
Δες
Ίσια
Εμπρός
Συμπίπτει με τις Διδυμίδες [βροχή μετεώρων]
Συμ/πίπτει
Τ