Οι νέες δραματικές περικοπές των συντάξεων, οι νέες αυξήσεις των φόρων, τα πρόσθετα μέτρα για να κλείσει η «τρύπα» των 535 εκατ. ευρώ το 2018 και όλες οι υπόλοιπες δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, περιγράφονται στα κείμενα, τα οποία έχει αναρτήσει η Κομισιόν στην ιστοσελίδα της.
Ενδιαφέρον προκαλεί ότι τα Επικαιροποιημένα Μνημόνια χαρακτηρίζονται ως «προσχέδια» (drafts), κάτι που σημαίνει ότι αναμένονται κάποιες αλλαγές, ενώ αναμφίβολα η προσοχή στρέφεται στην Έκθεση που ετοιμάζει το ΔΝΤ. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το βασικό σενάριο εργασίας της Κομισιόν για το Χρέος στηρίζεται στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 2,2% κατά μέσο όρο ως το 2060.
Η πιο δυσάρεστη έκπληξη όμως είναι ότι δεν πάμε κατευθείαν από το 3,5% στο 2,2%, καθώς για το 2023 η Ελλάδα πρέπει να πετύχει πλεόνασμα 3% και για το 2024 2,5%.
Βασικά σημεία της Έκθεσης Συμμόρφωσης
Ανάπτυξη: Αναθεώρηση προς τα κάτω, λόγω του κακού τέταρτου τριμήνου του 2016 και πιο συντηρητικών εκτιμήσεων για την επιστροφή της καταναλωτικής και επενδυτικής εμπιστοσύνης. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα αντιδράσει η οικονομία μετά από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Υπάρχουν και εξωτερικοί κίνδυνοι όπως το προσφυγικό, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, το Brexit. Για το 2017 εκτιμάται στο 2,1% αντί 2,7% (το ΥΠΟΙΚ έχει βάλει ακόμα πιο κάτω τον πήχη) και για το 2018 στο 2,4% αντί 3,1%.
Οι λόγοι για το υπερπλεόνασμα του 2016: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση αποδοχών και κατανάλωσης, μεγαλύτερα εταιρικά κέρδη λόγω και των χαμηλών τιμών πετρελαίου, μεγάλο μέρισμα από Τράπεζα Ελλάδας, πολλά έσοδα από αποθεματοποίηση καπνικών. Συνολικά λιγότερο του 50% της υπεραπόδοσης σχετίζεται με έσοδα που έχουν θετική επίπτωση στο 2017 και μετά.
Capital controls: Δημοσιεύθηκε ο οδικός χάρτης για τη σταδιακή χαλάρωση και άρση τους, με στόχο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη επενδυτών και καταθετών
Εργασιακά: Με fast track διαδικασίες οι διαφορές μεταξύ εργοδοτών- εργαζομένων για την υποχρέωση καταβολής μισθού σε περίπτωση απεργίας. Επανεξέταση του ρόλου της Διαιτησίας και Μεσολάβησης
Δημόσιο: Πρώτο κύμα αξιολόγησης- κινητικότητας το Σεπτέμβριο. Βασικός στόχος ο περιορισμός των αποσπάσεων (μόνο κατ’ εξαίρεση). Αποπολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα με κατάργηση των Γενικών Γραμματέων και αντικατάσταση τους από Διοικητικούς Γραμματείς με συμβόλαια, που δεν θα μπορούν να αντικαθίστανται. Ενίσχυση αυτονομίας Ανεξάρτητων Αρχών με εφαρμογή των βέλτιστων ευρωπαϊκών νομοθετικών πρακτικών
Σε εκκρεμότητα: επανυπολογισμός συντάξεων με τους νέους συντελεστές
Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους:
Θα περισσέψουν 27,4 δις ευρώ λόγω μικρότερων αναγκών ανακεφαλαιοποίησης, μεγαλύτερων πλεονασμάτων και μεγαλύτερης αξιοποίησης χρηματοδοτικών αποθεματικών υποτομέων της Γενικής κυβέρνησης
Το βασικό σενάριο: Ανάπτυξη 1,5% μετά από το 2021 και 1,25% μετά από το 2030- ονομαστικό μέσο ΑΕΠ 3,25% ως το 2060. Στο 2,2% το μέσο πλεόνασμα ως το 2060. Αν το μέσο πλεόνασμα πέσει στο 2% και το μέσο ονομαστικό ΑΕΠ στο 3%, τότε το Χρέος και οι ακαθάριστες δανειακές ανάγκες θα «φουσκώσουν» το 2060 κατά 47 και 11,4 ποσοστιαίες μονάδες αντιστοίχως.
Ένα «μαξιλάρι» 9 δις ευρώ στο τέλος του προγράμματος μπορεί να καλύψει τις δανειακές ανάγκες για περίπου 10 μήνες
Δείτε τα κείμενα σε μορφή PDF:
Τεχνικό συμπληρωματικό Μνημόνιο
iefimerida.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μην το παίρνετε στραβά, μην σας πιάνει κατάθλιψη. Είναι για να σωθούμε καλέ!
Δηλαδή …… μόλις μας είπες ότι το διάβασες; !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
βοήθειά μας…
Φαντάζομαι …… και εσύ το διάβασες !!!!!!!!
Δεν χρειάζεται διάβασμα, ούτε σφίξιμο.Χαλαρά.
ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. ” ΔΕ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΟ ΠΕΝΗΤΑΡΙΚΟ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ”
Εκεί που λέει επικαιροποιημένο μνημόνιο, δεν είναι διαθέσιμος ο server. Μπορεί να ήταν και τώρα να μην είναι. Θα το παρακολουθούμε!!! Το κρατάω στις σημειώσεις.
Χθες δεν μ’ανοιγε το server, τώρα είναι εντάξι.
Το διάβασα το νεο μνημόνιο. Πάντως να ξέρετε: Οι πολιτικοί, δεν χρειάζεται να το διαβάσουν. Απλά να ψηφίσουν ναι η οχι.
Ας πούμε το περίφημο ”γιατί” έτσι ώστε να κατανοηθεί τι συμβαίνει, γιατί δεν το πήραμε χαμπάρι ακόμα:
1. Το μνημόνιο, περιγράφει μια σειρά, νομοθετημάτων. Είναι νομοθέτημα, εκ των θεσμών της Ε.Ε.
Οι πολιτικοί εδώ, δεν νομοθετούν πλέον! Παραλαμβάνουν, από την Κομισιόν (Κυβέρνηση του υπερκράτους Ε.Ε.) σχολιάζουν, κάνουν διαλόγους ιδεολογικούς κλπ. ενώ είναι σαν να συζητάνε για life style μες την βουλή, γιατί πολύ απλά, δεν συζητάνε κάτι πολιτικά εφαρμόσιμο, πρακτικό, ούτε πως θα νομοθετήσουν κάτι, απλά λένε μαλακίες για το θεαθήναι.
2. Το Ευρωπαικό, υπερκράτος, έχει κυβέρνηση, την Κομισιόν. Η Κομισιόν, νομοθέτησε, το μνημόνιο που μπορείτε να διαβάσετε από το server της, με παρουσία της Ελληνικής κυβέρνησης και άλλων χωρών πολιτικούς και η κυβέρνηση η ντόπια, ανέλαβε, την αντιπροσώπευσή του στην Ελλάδα.
Σαν, να έρχεται το υπουργείο και να μου λέει: Μάρκο, πάρε αυτό το έγγραφο, αυτοί οι κανονισμοί θα εφαρμοστούν και παντο προς επικύρωση, στο συμβούλιο της εταιρίας.
Συνεπώς, οι βουλή, δεν νομοθετεί αλλά επικυρώνει, τα νομοσχέδια, της Κομισιόν, που είναι η κυβέρνηση, του Ευρωπαικού υπερκράτους!
3. Εκχωρήσαμε την εθνική μας κυριαρχία, ναι η όχι; Την εκχωρίσαμε. Είμαστε αυτοδύναμο κράτος επομένως; Όχι. Το σύνταγμα, πρακτικά, δεν είναι πια σε ισχύ.
Ναι αλλά μπορεί να καταργηθεί το σύνταγμα τελείως; Όχι, γιατί είναι διεθνώς αναγνωρισμένο αλλά ένα κράτος, κάνει ότι θέλει. Συνεπώς, υπάγεται στο σύνταγμα, μόνο όποιος επιλέγει να υπάγεται σ’αυτό. π.χ. ο πολίτης.
Άρα, ο πολίτης έχει σύνταγμα, το κράτος δεν έχει.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν εγώ κι εσύ αναγνώστη, επιχειρήσουμε να γίνουμε κρατική οντότητα, εντός Ελλάδος, θα χουμε διεθνή αναγνώριση και ισχύ. Όση ισχύ φροντίσουμε ν αποκτήσουμε, διότι το παρόν κράτος, είναι απλά μια εταιρία. Δεν είναι κρατική οντότητα επίσημη. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τηρήσεις τους νόμους τους, διότι οι νόμοι τους, δεν έχουν συνταγματική επικύρωση και ένας πολίτης μιας χώρας, υπάγεται σε ένα σύνταγμα, δεν μπορούν να τον πιάσουν οι νόμοι, άλλου συντάγματος, διότι άλλο σύνταγμα, = άλλη χώρα. Υπάγομαι σε άλλο σύνταγμα και δεν το ξέρω; Δεν υπάρχει κράτος χωρίς σύνταγμα. Εσύ είσαι το σύνταγμα, εσύ είσαι ο πολίτης υπαγόμενος σ αυτό, άρα εσύ, θα πρεπει να γίνεις κρατική οντότητα. Κράτος εν κράτει, ανεπίσημο, είναι οι τωρινές κυβερνήσεις, όχι αυτό που εσύ θα κάνεις… Αν ποτέ ξυπνήσεις και επιχειρήσεις να το κάνεις.
4. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΥΠΕΡΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΝΤΑΣ, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑ; ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ;;;
Το χετε καταλάβει καθόλου; Ότι συνθηκολογήσαμε αθόρυβα, σε έναν αθόρυβο πόλεμο; ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΟΧΙ! ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! ΕΠΙΣΗΜΩΣ! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
5. Λοιπόν. Εγώ, ανήκω στο σύνταγμα της Ελλάδος και δεν συνθηκολόγησα ποτέ, ούτε παρέδωσα εθνική κυριαρχία, ούτε εντάχθηκα σε κάποια ομοσπονδία επισήμως. Δεν είμαι πολίτης του ψευδοκράτους αυτού, είμαι πολίτης, που υπάγεται στο Ελληνικό σύνταγμα και εφόσον οι πολιτικοί του τόπου, έχουν αποποιηθεί αυτού επισήμως και εφόσον εγώ όχι, άρα επισήμως είμαι κομμάτι του διεθνώς αναγνωρισμένου Ελληνικού συντάγματος, δεν έχω παρά να θεωρήσω τον εαυτό μου, ανεξάρτητο φυσικό πρόσωπο, που υπάγεται μόνο στο Ελληνικό σύνταγμα, που δημιουργήθηκε επί Ι.Καποδίστρια. Αν λοιπόν, αύριο, δημιουργήσω έναν χώρο, τον οποίον θα ονομάσω κράτος μου, πολιτεία μου, πατρίδα μου, με το σύνταγμά μου, δεν μπορεί κανείς να με κουνήσει απ την θέση μου. Διότι έχω και σύνταγμα και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, που σημαίνει πως μπορώ να καταφύγω νομικά, στο διεθνές δίκαιο και ν’αποκτήσω, άσυλο και να γίνω, άβατον!
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Aν μετά απ αυτό το κείμενο, δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, τότε ”ειλικρινά δεν μ’ενδιαφέρει” εγώ σας προειδοποίησα, σας ενημέρωσα, σας είπα για τα δικαιώματά σας και το τι ισχύει και το τι μπορείτε ο καθένας ξεχωριστά να ξεκινήσετε και να γίνουμε σύνολο κι απο κει και πέρα, κάντε ότι καταλαβαίνετε…
(Αν σου ζητούσε ένα ξένο κράτος, να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ σ αυτό, θα το κανες; Όχι; Γιατί τώρα τι κάνεις;) ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ.
Έι ψιτ! Δεν σού μάθανε στο Δημοτικό ότι όταν έπεται ρήμα στο υποκείμενο δεν βάζουμε κόμα; Δεν το έκανες μια φορά και δύο, αλλά πολλές!
Γλώσσα έμαθα μιλώντας, γραφή γράφωντας, στο σχολείο ήμουν σκράπας από μικρό παιδί… Είμαι ένας πολεμοχαρής τρελαμένος χωριάτης. Δεν το κρύβω εξ άλλου… Έμαθα μόνο όσα μ ενδιέφεραν προσωπικά να μάθω στην ζωή. Όπως άπειρες τέχνες. Δεν διάβαζα στο σχολείο, προτιμούσα να διαβάζω Σωκράτη, Ηράκλειτο κλπ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Επίσης έκανα την πρώτη Λυκείου, πήγα δευτέρα Λυκείου και στην μέση της χρονιάς βαρέθηκα, σταμάτησα, κι είχα όλον τον χρόνο στην διάθεσή μου, να μάθω άπειρες τέχνες, να εργαστώ κπα.
Επίσης στην ιστορία έγραφα χάλια αλλά επειδή βαριόμουν να διαβάσω θυμόμενος τα θέματα, ενώ στην πραγματικότητα, ήξερα την εθνική μας ιστορία καλύτερα κι απ τον καθηγητή και την παγκόσμια, ειδικότερα την πολεμική και γεωπολιτική, κι αυτό γιατί μελετούσα ιστορία από προσωπικό ενδιαφέρον.
Και τέλος, ο Einstein, στο σχολείο ήταν τελείως σκράπας αλλά όταν αναδείχθηκε η νοημοσύνη του και οι γνώσεις του, αποδείχθηκε η αναποτελεσματικότητα της παιδείας των κρατών, καθώς δεν εστιάζει στο ν αποκτήσει ο μαθητής, γνώση – επίγνωση αλλά στο να του μάθει να σκέφτεται με βάση των δικών τους αρχών και τρόπων/ μεθόδων. Η κρατική παιδεία και τα προσόντα που απαιτεί, είναι περισσότερο τυπικά παρά ουσιαστικά.
Επίσης δεν θυμάμαι ποιο ονομάζουμε υποκείμενο και να σου πω και κάτι; Χεστήκαμε! Τα μόνα υποκείμενα που ξέρω, είναι τα γίδια που μας κυβερνάνε και όσα γίδια, τους ψηφίζουν!
Γι αυτό δεν έχουν καμία αξία τα πτυχεία και οι γνώσεις γραμματικής ενός σπουδαγμένου π.χ. μεγαλοδικηγόρου, γιατί είναι γίδι και στηρίζει το πολιτικό σύστημα! Άρα, ο αγανακτισμένος τσοπάνος στα κατσάβραχα, με την γκλίτσα, είναι ποιο έξυπνος και αν ένα γίδι, είναι σπουδαγμένο γίδι η όχι, ουδεμία σημασία έχει, διότι ΓΙΔΙ είναι, ΓΙΔΙ θα παραμείνει!
(Δεν σου κάνω επίθεση, απλά ευκαιρία να ειπωθούν ορισμένα πράγματα)
Μια ερώτηση. Με ποιον τρόπο έβαλες δικό σου εικονίδιο εκεί που γράφει “Κατοχικά Νέα”; Ήθελα να βάλω κι εγώ μια μαύρη γατούλα ως εικονίδιο. Πάντως είσαι μάγκας, σε πάω πολύ!
MIN PARAPONIESTE KAI STENAHORIESTE AKOMA MAS KYVERNOUN… MAS ARESI ETSI..MAZOHES!!! AKOMA KOIMOMASTE!!