Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης
Η μόδα των fake news ήρθε και στην Ελλάδα. Όποια είδηση δεν συμβαδίζει με τις αρχές της Παγκοσμιοποίησης, αμέσως παίρνει το όνομα….ΗΟΑΧ, ώστε ο κόσμος να μην μπαίνει στον κόπο να την διαβάσει.
Ο πρώην διευθυντής της CIA John Brennan, παραδέχτηκε το 2016, ότι γίνονται χημικοί αεροψεκασμοί.
Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι αυτά είναι για γραφικούς αλλά είναι έτσι τα πράγματα;
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:
Σημείωση: Όταν ο Brennan έκανε τις αποκαλύψεις στις 29 Ιουνίου του 2016, στο
Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής , ήταν ακόμα διευθυντής της CIA, οπότε δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έχασε την δουλειά του και επειδή…νευρίασε διέδωσε fake news.
Τι αποκάλυψε ο πρώην διευθυντής και τι όχι: Είπε, ότι οι χημικοί αεροψεκασμοί γίνονται για να προστατευτούμε από την (δήθεν) κλιματική αλλαγή αλλά και για λόγους Γεωστρατηγικής. Επίσης είπε ότι μέσω αεροψεκασμών, μπορεί να τροποποιηθεί ο καιρός (Αγρομετεωρολογία, για να γίνουν εύφορες κάποιες περιοχές που δεν είναι, υποτίθεται)!!!Αυτό που δεν αποκάλυψε όμως, είναι οι..παρενέργειες που μπορεί να έχουν αυτού του είδους οι παρεμβάσεις. Τι μπορούν να πάθουν οι άνθρωποι για παράδειγμα;
Βλέπουμε λοιπόν, ότι δεν είναι συνετό να κλείνουμε τα μάτια μας και να λέμε ότι όλα είναι καλά. Μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά τα άτομα; Αυτό είναι το ερώτημα, που θα πρέπει να απαντηθεί!
Τι έχουν να πουν λοιπόν αυτοί που λένε ότι δεν γίνονται χημικοί αεροψεκασμοί; Δεν μπορούν παρά να δεχτούν τα στοιχεία που αποκάλυψε ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ CIA. Από εκεί και πέρα είναι στο «χέρι» του καθενός να δεχτεί αν αυτοί οι ψεκασμοί γίνονται για το.. καλό της ανθρωπότητας ή όχι.
Τα σχόλια δικά σας!!!
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Τα fake news έχουν σκοπό να απαξιώσουν γνήσια πληροφόρηση βγάζοντας ψεύτικες και αλλοιωμένες ειδήσεις παράλληλα με πραγματικά γεγονότα.
Υπάρχει το hoax ή fake news των “ποσοστιαίων” διαφοροποιήσεων, ή του φανταστικού και αλλοιωμένου περιστατικού, αντιγράφοντας πραγματικά περιστατικά, ή μεταφέροντας το περιστατικό αλλάζοντας όμως κάποια στοιχεία.
Ο σκοπός είναι να στραφεί η προσοχή σε ένα γεγονός που δεν έγινε ή σε κάποιες ψευτικες υπερβολές, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και πραγματικά με τον ίδιο αντίκτυπο.
Αυτοί που διοχετεύουν την ψεύτικη πληροφορία, γίνεται για να κρύψουν ή να απαξιώσουν την αληθινή θέλοντας από ενημέρωση μέχρι ανάπτυξη πολιτικών ζητημάτων πάνω σε fake news.