Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, παράνομοι μετανάστες, μαζί με διάφορες άλλες οργανώσεις, οι οποίοι ζητούσαν από την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει τους παράνομους μετανάστες.
Τη συγκέντρωση είχε καλέσει το Συμβούλιο Δικαιωμάτων Αποδήμων Μπαγκλαντές – Τμήμα Ελλάδος με την στήριξη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στις επαναπροωθήσεις (τα pushbacks, όπως έχουν γίνει γνωστές μέσα και από δημοσιεύματα διεθνών μέσων) και τις απελάσεις, ζητούσαν να δοθεί άσυλο στους «πρόσφυγες» και να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες, ενώ κατήγγειλαν τις συμφωνίες με τις κυβερνήσεις Μπαγκλαντές και Πακιστάν.
Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα τόνιζαν ότι τα ίδια αιτήματα θα τεθούν ξανά στο προσκήνιο στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 19 Μαρτίου, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Οι διαδηλωτές επί της ουσίας διαφωνούσαν με τη συμφωνία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, καθώς υποστηρίζουν ότι οι «νόμιμοι» μετανάστες θα πάνε να εργαστούν ως «σκλάβοι».
Το αίτημα τους είναι να τους δοθούν επιδόματα και δωρεάν σπίτια, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με όλες τις ανέσεις (που δεν έχει ο Έλληνες). Θυμηθείτε και το βίντεο με τη Σομαλή «πρόσφυγα» που ζητούσε τα σπίτια και τα χρήματα των Ελλήνων
Να σημειώσουμε ότι για το θέμα με τις συμφωνίες για τις «νομιμοποιήσεις» και τις απελάσεις, έχει τοποθετηθεί και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες εργάτες σύγχρονοι σκλάβοι των εργοδοτών με εκβιαστικά συμβόλαια εποχικής εργασίας 9 μηνών σε συνθήκες κάτεργων τύπου Μανωλάδας όπως προωθεί τώρα η κυβέρνηση με διμερείς συμφωνίες με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.
Ζητάμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν έγγραφα και δουλειά οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δεν θα επιτρέψουμε τις μαζικές απελάσεις μεταναστών εργατών που ζουν και εργάζονται στην χώρα».
Οργανώσεις των μεταναστών και συνδικάτα αντιτίθενται στις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με αυτές των Μπαγκλαντές και Πακιστάν. Το υπουργείο Μεταναστευσης προτίθεται να υπογράψει διμερείς συμφωνίες που προβλέπουν την μετανάστευση για εννιά μήνες τον χρόνο σε πολίτες του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν με σκοπό την εποχική εργασία.
Σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της συγκέντρωσης, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», την Ένωση Μεταναστών Εργατών, το Συμβούλιο Δικαιωμάτων Μπαγκλαντεσιανών της Διασποράς – Τμήμα Ελλάδος, της ΚΕΕΡΦΑ, του ΕΚΑ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Ο Σέιχ Γκίαζ, εκ μέρους του Συμβουλίου Δικαιωμάτων Μπανγκλαντεσιανών της Διασποράς, είπε: «κάποιος μετανάστης που είναι εδώ 5 και 6 χρόνια βρίσκεται ακόμα χωρίς χαρτιά. Κάποιος που δουλεύει παράνομα, αν αρρωστήσει, δεν μπορεί να πάει στο νοσοκομείο. Πεθαίνει χωρίς χαρτιά.
Από το Μπανγκλαντές υπάρχουν περίπου 12.000 εργάτες χωρίς χαρτιά. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να νομιμοποιηθούν αυτοί οι εργάτες. Ο κύριος Μηταράκης έκανε συμφωνία να έρχονται εργάτες από το Μπανγκλαντές. Εμείς λέμε να νομιμοποιηθούν πρώτα όσοι είναι εδώ και μετά αν χρειάζεται να έρθουν και άλλοι, είναι καλοδεχούμενοι. Πρέπει να σταματήσουν τα pushbacks και οι απελάσεις. Εμείς θα κάνουμε διαδήλωση στο Σύνταγμα την Κυριακή για να πούμε στοπ. Έρχονται άνθρωποι από την Τουρκία και τους σπρώχνουν μέσα στη θάλασσα για να τους στείλουν πίσω».
pronews.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Aκριβώς..
Δεν θέλουμε δουλειά αλλά επιδόματα και τα σπίτια σας»
Οταν η επικεφαλίδα εκφράζει το θέμα το μονο που μπορεις να πεις σαν αναγνωστης ΑΠΛΆ ΚΑΙ ΛΑΙΚΆ ειναι…ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ.χΩΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ..ΜΕΤΡΙΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ….ΒΑΣΤΑΤΕ ΜΟΡΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…..
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ
https://youtu.be/HtlDI24Rqo4
8.gsb.columbia.edu/articles/chazen-global-insights/singular-population-indian-immigrants-america εε.. κάπως έτσι ..
Οι “πρώιμοι μετακινούμενοι” ήρθαν στον απόηχο του νόμου περί Μετανάστευσης και Εθνικότητας του 1965, ο οποίος αντικατέστησε ένα σύστημα ποσοστώσεων εθνικής προέλευσης που διέπει τη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια προτίμηση που βασίζεται στις δεξιότητες και τις οικογενειακές σχέσεις. Οι 12.000 περίπου μετανάστες που γεννήθηκαν στην Ινδία το χρόνο ….