Διαφημίσεις

Πριν τέσσερις μέρες αφού είχα παρατηρήσει το 5g στο ρούτερ είχα πει αν ο λύκος είναι εδώ.

Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης :

<<Στο τέλος του 2020 θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός για την απόδοσή φάσματος 5G σε 4 διαφορετικές συχνότητες (700Hz, 3,5 GHz, 26 GHz, 2 GHz). Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση παρά τις μεγάλες δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, καθώς μέσα σε 3 μήνες ολοκληρώθηκε ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων, η αποδέσμευση του σχετικού φάσματος προς δημοπράτηση και οι τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού>>

Επομένως βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν είναι αθώο αυτό το 5g στο ρούτερ αλλά βάση του παραπάνω καλύπτει τις τρεις συχνότητες από τις τέσσερις που συνολικά θα εκπέμπει.

Ο λύκος επομένως έχει ήδη έρθει. Το μόνο που μένει είναι να έρθει και η αγέλη.

Ολόκληρο το άρθρο σχετικό με το διαγωνισμό για το 5g

Τέλος του 2020 ο διαγωνισμός για το 5G, σε τέσσερις συχνότητες

Στο τέλος του 2020 θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός για την απόδοσή φάσματος 5G σε 4 διαφορετικές συχνότητες (700Hz, 3,5 GHz, 26 GHz, 2 GHz), όπως ανέφερε Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνης Τζωρτζακάκης, εξέλιξη που αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Οι δηλώσεις Τζωρτζακάκη έγιναν κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με θέμα τη Στρατηγική για τις Τηλεπικοινωνίες, την Ψηφιακή Ασφάλεια και την Προστασία Δεδομένων στην εποχή μετά την πανδημία του COVID-19, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Top Level Meeting.

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αντώνης Τζωρτζακάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στο γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Δείκτης DESI (Digital Economy and Society Index), στον οποίο η Ελλάδα κατετάγη πολύ χαμηλά στη διείσδυση των Ψηφιακών Επικοινωνιών Νέας Γενιάς, δεν απεικονίζει την πραγματικότητα για τη χώρα μας, λόγω του τρόπου υπολογισμού του, καθώς οι δείκτες στους οποίους η Ελλάδα σημειώνει αλματώδη άνοδο, όπως π.χ η κάλυψη του VDSL και του FTTH, δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα στη διαμόρφωσή του.

Πρόσθεσε ότι στο τέλος του 2020 θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός για την απόδοσή φάσματος 5G σε 4 διαφορετικές συχνότητες (700Hz, 3,5 GHz, 26 GHz, 2 GHz). «Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση παρά τις μεγάλες δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, καθώς μέσα σε 3 μήνες ολοκληρώθηκε ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων, η αποδέσμευση του σχετικού φάσματος προς δημοπράτηση και οι τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού», όπως είπε.

Τόνισε ότι ο Covid-19 απέδειξε ότι τα Ψηφιακά Δίκτυα στην Ελλάδα έχουν υψηλή ποιότητα και χωρητικότητα, καθώς ανταποκρίθηκαν πλήρως στην αλματώδη αύξηση της ζήτησης και των απαιτήσεων σε ταχύτητα λόγω της τηλε – εκπαίδευσης, της ψηφιακής διασκέδασης από το σπίτι, αλλά και της τηλεργασίας. Σχετικά με τις λιανικές τιμές, υποστήριξε ότι έχουν συνεχώς καθοδική πορεία, φέρνοντας ως παράδειγμα το κουπόνι των 300 ευρώ για ενίσχυσης της ζήτησης στις υποδομές οπτικών ινών, όπως είπε, ενίσχυση που έχει επεκταθεί στις επιχειρήσεις και θα ισχύσει και για το 2021.

Για τον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας αναφέρθηκε διεξοδικά στην Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας που ιδρύθηκε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει όλους τις υπηρεσίες, τους Φορείς και τους Οργανισμούς του Δημοσίου τομέα οι υποδομές των οποίων έχουν χαρακτηριστεί ως «κρίσιμες». Τόνισε ότι οι Φορείς έχουν απόλυτη ευθύνη για την τήρηση του πλαισίου Ψηφιακής Ασφάλειας που οι ίδιοι σχεδιάζουν και υλοποιούν, ενώ ανάφερε πως κάθε έργο πληροφορικής πρέπει να εμπεριέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες και υποδομές Ψηφιακής Ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, καθηγητής Κωνταντίνος Μασσέλος, ανέφερε ότι εθνικός στόχος είναι μέχρι το 2025 να έχουν καλυφθεί από υποδομές 5G όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις, οι βασικές συγκοινωνιακές αρτηρίες είτε είναι δρόμοι, είτε σιδηροδρομικές γραμμές. Τόνισε την επιτυχημένη προσπάθεια για να διεξαχθεί η δημοπρασία για το 5G στην ώρα της στο τέλος του 2020 παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε ο COVID-19.

Σημείωσε ότι ολοκληρώνεται σύντομα το πλαίσιο για τη «Ψηφιακή Θεματολογία», που αφορά στο διάστημα έως το 2025 και έχει στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η ΕΕΤΤ εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο Φορείς και Εταιρείες θα δημιουργήσουν νέες «κάθετες» αγορές ψηφιακών προϊόντων 5G με «φάσμα» από τους παρόχους, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν και να προσφέρουν τις δικές τους υπηρεσίες. Υποστήριξε επίσης ότι με βάση την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία ο χώρος του 5G δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, αυξάνοντας την εξειδικευμένη απασχόληση και ανοίγοντας νέα αναπτυξιακές προοπτικές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» ΑΕ, Σταύρος Ασθενίδης ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας Τεχνολογιών που θα περιλαμβάνει τις Τεχνολογίες που αφορούν στην Ψηφιακή Ασφάλεια. Επίσης, σημείωσε ότι αξιοποιούνται στο έπακρο εμπειρίες στον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας και ειδικά στα έργα του G-CLOUD και στο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» 2, ενώ πρόσθεσε ότι η «Κοινωνία της Πληροφορίας» βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης για την ανάδειξη Συμβούλου Ασφαλείας.

Και οι τρεις ομιλητές τόνισαν την ανάγκη ευρείας συνεργασίας στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών, καθώς αποτελούν της ισχυρή βάση για την ανάπτυξη της Οικονομίας μετά την πανδημία, την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και την βελτίωση των ποιοτικών Δεικτών της ελληνικής Οικονομίας.

liberal.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
11 σχόλια στο “Και όμως ο λύκος είναι εδω και μπορεί να εκπέμψει σε λιγότερο από 5gigahertz”
  1. Επιμενεις στο λαθος σου. Η προηγουμενης γενιας τεχνολογια ιντερνετ προσφερει συνδεσεις στο ρουτερ σου 2,5 και 5 Ghz , γνωστη και ως 4G. Δεν ειναι αθωα , ειναι επικινδυνη και η εναρξη χρησης της συνεπεσε περιεργως με την πανδημια Η1Ν1 το 2009. Τωρα το 5g εκπεμπει σε χαμηλο , μεσαιο , υψηλο φασμα (εως 700HZ , εως 3,5Ghz , εως 39Ghz) , Οι αποδοσεις του νεου ιντερνετ ειναι αναλογο του φασματος ακτινιβολιας που παιζει. Πολυ χαμηλη αποδοση 700HZ , μετρια αποδοση 3,5Ghz , αριστη αποδοση 39Ghz. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙς ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!
    Αν γνωριζεις αγγλικα , μορφωσου εδω
    https://venturebeat.com/2019/12/10/the-definitive-guide-to-5g-low-mid-and-high-band-speeds/
    ….εγω παντως προτεινω να συνεχισεις να ασχολεισαι μονο με προφητειες , τις οποιες κατεχεις καλα και ασε τους λυκους ησυχους , γιατι μπορει να σε δαγκωσουν και να κλαις μετα….Αντε γεια!!!

    1. Ρε σπίρτο καταλαβαίνεις τι γράφω η όχι; Σου λέω ότι το γήπεδο είναι ήδη στρωμένο για το 5g. Τι δεν καταλαβαίνεις. Σου είπα εγώ ότι έχουμε 5g; Στη τελική βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι δεν έχουν δοκιμάσει στα κρυφά το 5g σε χαμηλές συχνότητες;

    2. Δεν νομίζω ότι εσυ μας λες κάτι αυτή την στιγμή .
      Μας λες μόνο τι είπε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης στην σελίδα liberal.gr. (Που δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο σου άρθρο )
      Τώρα σχετικά με το προηγούμενο άρθρο σου πρέπει να κατανοήσεις το λάθος σου και να σεβαστείς κ τα δικά μας σχόλια .
      Όταν δημιουργείτε ένα άρθρο που ο σκοπός του είναι η ανταλλαγή απόψεων κ σκέψεων πρέπει να μάθεις να σέβεσαι , αν ο στόχος σου είναι να μας επιβάλεις τις απόψεις σου τότε είσαι φασίστας .
      Εγώ διαβάζω την σελίδα του κατοχικά πολλά χρόνια . Εσένα όμως Κωσταντίνος δεν σε έχω δει σε πολλά άρθρα. Καινούργιος είσαι ;
      Εμείς οι αναγνώστες της σελίδας μας ενδιαφέρει η εγκυρότητα των άρθρων .
      Τα λάθη είναι ανθρώπινα κ σεβαστά .

      1. Ρε μάγκα δεν σου είπε ο τύπος ότι το 5g θα εκπέμπει σε 4 συχνότητες;

        Τις τρεις συχνότητες δεν τις καλύπτει ήδη το υπάρχον σύστημα;

        Αυτο δεν σου λέω;

        Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

        Σου λέει ότι το 5g θα έχει τις συχνότητες 700mhertz 2gherz 3.5ghertz kai 26ghertz.

        Είναι πυρηνική φυσική ότι σου λέω ότι τα υπάρχον ρούτερ εκπέμπουν μέχρι τα 5ghertz καλύπτοντας τις 3 συχνότητες από τις τέσσερις που θα έχει το δίκτυο 5g.

        Ζήστε στο παραμυθάκι σας. Ένα ωραίο πρωί όταν θα ψαχνεστε θα είναι αργά.

  2. Την πρώτη φορά που εξοργίστηκα με άρθρο της σελίδας, ήταν το άρθρο σχετικά με την υπνοθεραπεία .
    Αφύπνιστικη σελίδα προτείνει λύση υπνοθεραπείας.
    Να θεραπεύσουμε τους αφυπνισμενους με την βοήθεια του ύπνου .
    Η δεύτερη φορά ήταν το προηγούμενο σου «άρθρο» μας πετάξεις μια φωτογραφιουλα και τώρα κανείς την πάπια .
    Εμένα προσωπικά άμα μου γράψει απάντηση στην δημοσίευση μου αυτή ο Stranger ο ίδιος και μου την πει , για αυτόν κ μόνο κ τον λογαριασμό μου θα διαγράψω κ ποτέ δεν θα ξανά ασχοληθώ με τέτοιες αναρτήσεις .

    1. Άρχοντα δεν έχεις καταλάβει τα βασικά. Το site και ι stranger έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να γράφουν άρθρα.

      Δεύτερος ο stranger που μου την είπε ;

      Τρίτον εδώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων.

      Εγώ με τον Απόλλων σε κάθε άρθρο λέμε στα δικά μας. Αυτός έχει την άποψη του και εγώ τη δική μου.

      Αυτό σου δίνει αυτό το site.

      Έχει όλες τις απόψεις.

      Αν δεν θες να έχει όλες τις απόψεις και να έχει τις δικές σου άνοιξες ένα κανάλι της σειράς , κάνε σύνδεση στο fakebook και συνέχισε όπως πας. Όλα καλά.

    2. Επίσης δεν έκανα ποτέ τη παπια. Το ότι επιμένω και σου γράφω ξανά ότι δεν είναι απλό το 5g που βλέπεις στο ρούτερ σημαίνει ότι δεν κάνω τη παπια.
      Άνοιξε τα μάτια σου και δες την αλήθεια. Αλλιώς θα σε ξυπνήσουν αυτοι αλλά θα είναι αργά για σένα.

  3. ΟΚ, δεν θα χασω τον χρονο μου να ξανασχοληθω. Το ρουτερ που μας εδειξες πριν κατι μερες ειναι τεχνολογιας 4G και παιζει στα 2,4Ghz και 5Ghz. Οταν το δικτυο 5G ενεργοποιηθει , εσυ θα πεταξεις μαλλον το ρουτερακι που εχεις και θα παρεις καινουργιο για να παιζει με τις νεες συχνοτητες. ΤΟ 5Ghz ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 5G ΔΙΚΤΥΟ.
    4g vs 5g frequency
    5G is more capable
    Right now, 4G LTE (Long Term Evolution) technology is only capable of using lower frequency bands, operating up to 6GHz, whereas the radio bands that 5G will be able to handle will be anywhere between 30GHz and 300GHz1. It’s a big leap forward and it will change the way we use our mobile devices
    https://www.iselect.com.au/internet/5g-australia/5g-vs-4g/#:~:text=5G%20is%20more%20capable,we%20use%20our%20mobile%20devices.
    ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙς ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ.
    Δεν εχει στρωθει τιποτα ακομα στην Ελλαδα ,τυπικα τουλαχιστον, οσο αφορα το 5G. Αυτο προσπαθουμε , να αναβαλουμε την εναρξη λειτουργιας του, οσοσ γινεται…..πφφφφφφφφφφφφφ!!!!!

    1. Μην αγχώνεσαι για τα Αγγλικά μου.

      Επειδή το παίζεις έξυπνος πρέπει να μιλήσω στη γλώσσα σου γιατί είσαι πιτσιρικάς μάλλον.

      Σε υποθέσουμε ότι έχει βγει το 5g.

      Το δικό σου ρούτερ δεν καλύπτει το μέγιστο του φάσματος του 5g αλλά όπως είδες από το άρθρο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος.

      Όταν θα βγει το 5g οι αναλύσεις θα εκτοξευθούν και το δίκτυο σου το οποίο μπορεί να είναι από τα καλύτερα τώρα θα σέρνεται.

      Όποτε θα έχεις δύο επιλογές ή θα έχεις αυτό τώρα που θα σέρνεται αλλά θα είναι ένα ελαφρύ 5g σε συχνότητες ή θα πάρεις νέα τεχνολογία για να μπορεί να τρέχει νορμάλ όλα αυτά που θα προωθήσουν και δεν θα σέρνεται.

      Το αποτέλεσμα όμως είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

      5g αργό με αυτό που έχεις τώρα 5g γρήγορο με αυτό που θα πάρεις.

      Αν δεν το κατάλαβες ούτε αυτό πάρε και ένα παράδειγμα.

      Τα παιχνίδια του play station 4 παίζουν στου 3 και του 3 στου 2. Όταν θα βγει το 5ο σε λίγο θα παίζουν του 4.

      Η τεχνολογία όπως προχωράει δεν αναιρεί τα παλιά με ένα κουμπι. Χρησιμοποιείς τα παλιά στη νέα τεχνολογία για ένα διάστημα μέχρι να απαλλαχτεί ότι παλιό τεχνολογικά υπάρχει.

      Όπως τα παιχνίδια του 4 μπορούν να υποστηριχτούν στου 5 έτσι και η υπάρχον τεχνολογία μπορεί να στηριχτεί σε ένα βαθμό από την τεχνολογία του 5g.

      Έτσι θα είναι και σε επίπεδο συχνοτήτων φασμάτων κλπ κλπ.

      Τώρα εσύ κάνε τούμπες και πες είμαστε οκ. Ένα ωραίο πρωί όταν θα ξυπνήσεις θα είναι αργά.

  4. Ανακρίβειες με το τσουβάλι από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Μόνο και μόνο που αναφέρεις για εκπομπή στα 700HZ αυτό δείχνει το επίπεδο γνώσης σου σε θέματα συχνοτήτων. Μάθε ότι όσο ποιο χαμηλή συχνότητα, τόσο μικρότερη ισχύς εκπομπής χρειάζεται για να καλύψεις πχ ολόκληρη την Αθήνα, αλλά όσο ποιο χαμηλή συχνότητα, τόσο μικρότερη χωρητικότητα που σημαίνει αν μπει στα 700ΗΖ το 5G τότε θα τρέχει με την μαγική ταχύτητα των 80kbps! Ωραίοι είστε μπαγάσιδες, δεν ξέρετε τι σας γίνεται, αλλά ένας έλεγχος περί διασποράς ψευδών ειδήσεων για να σας μπουζουριάσουν δεν μπορεί να γίνει?
    Πάμε τώρα παρακάτω. Γιατί αγαπητέ μου κόπτεσαι με το 5G? Αυτή τη στιγμή έχεις κινητό ή όχι? Έχεις ασύρματο ρούτερ, ασύρματο τηλέφωνο, δορυφορική τηλεόραση, επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ραδιόφωνο κτλ? Αυτά δεν εκπέμπουν λογικά, ή καμιά 20αριά χιλιάδες δορυφόροι πάνω από το κεφάλι σου δεν εκπέμπουν. Η οθόνη του υπολογιστή σου ξέρεις πόση ακτινοβολία εκπέμπει σε σχέση με όλα τα δίκτυα 4G μιας μεγάλης πόλης? Τρέξε σε κανένα γιατρό όσο προλαβαίνεις γιατί όσο καθυστερείς θα χειροτερέψεις και θα δεις δράκους στο τέλος.

    1. Αυτά μη τα λες σε μένα να τα πεις σε αυτόν που τα λέει ο οποίος είναι ειδικός και σου λέει ότι ΝΑΙ θα εκπέμπει σε αυτές τις συχνότητες. Από 700mhertz μικρότερη. Μην αγχώνεσαι δεν τρέχει τίποτα συνέχισε έτσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek