Ο Mατίας Ντεσμέτ είναι καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης στο Βέλγιο ,μελετητής της μαζικής ύπνωσης.
Σύμφωνα με τον Ντεσμέτ,η επιτυχία της μαζικής ύπνωσης προυποθέτει τέσσερις βασικές συνθήκες :
1) Έλλειψη κοινωνικών σχέσεων, η απομόνωση και ο συνακόλουθος φόβος.
2) Ελλειψη νοήματος ή σκοπού στη ζωή.
3) Κυμαινόμενο άγχος (δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε το πλήθος των φαρμάκων κατά του άγχους και της κατάθλιψης που συνταγογραφούνται κάθε χρόνο)Πολλοί άνθρωποι δηλαδή (πρέπει να) βιώνουν ένα απροσδιόριστο άγχος, δηλαδή, φόβο ο οποίος δεν συνδέεται με κάτι συγκεκριμένο και πραγματικό αλλά είναι διάχυτος και δημιουργεί ένα αίσθημα παραλυτικής ανασφάλειας.
4) Υψηλά επίπεδα απογοήτευσης και επιθετικότητας.Αρκετοί άνθρωποι με άλλα λόγια πρέπει να αισθάνονται μια επιθετικότητα χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη, χωρίς δηλαδή να ξέρουν πού να την κατευθύνουν συγκεκριμένα.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχει ιδιαίτερες γνώσεις ψυχολογίας κανείς, για να καταλάβει την επιτυχής μαζική ύπνωση του πληθυσμού από την ΝΤΠ στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη ,αρκεί να κοιτάξει εάν ”βασιλεύουν” σήμερα οι απαιτούμενες 4 προυποθέσεις του Ντεσμέτ ώστε να υπερισχύσει το κυρίαρχο αφήγημα της εικονικής της πραγματικότητας στην πραγματική ζωή.
Ο Ντεσμέτ ως μελετητής ψυχολογίας δεν μένει εκεί ,υπολογίζει και στατιστικά για να σκιαγραφήσει εκτενώς ψυχολογικά τρεις κατηγορίες ανθρώπων: τους πλήρως «υπνωτισμένους» (κάπου 30%)· όσους συμπλέουν για διάφορους λόγους με τους υπνωτισμένους (κάπου 40%)· και όσους αντιδρούν πασχίζοντας να προβάλουν αντιστάσεις (κάπου 30%).
Ο κύριος όγκος όσων ακολουθούν το κυρίαρχο αφήγημα σήμερα είναι αυτοί που αποδέχονται μια βιο-μηχανιστική εικόνα του ανθρώπου, λάτρεις της τεχνολογίας και οπαδοί τού trans-humanism (τουτέστι της φυτεμένης αντίληψης ότι το ανθρώπινο ζώο μπορεί και οφείλει να εξελιχθεί οπωσδήποτε χωρίς όρια ,σωματικά μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας).
Και αφού η δεύτερη ομάδα δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αντίληψη συμπλέοντας με την πρώτη ας περάσουμε στην επόμενη. Στην τρίτη ομάδα εντάσσονται όσοι αναγουλιάζουν με αυτή την αντίληψη.
Μια μεγάλη μερίδα θεωρητικά «ευφυών και μορφωμένων» ανθρώπων εντάσσεται, στην πρώτη κατηγορία· και πολλοί θρησκευόμενοι, στην τρίτη.
Όσοι πρακτικά υπόκεινται στη μαζική χειραγώγηση (δηλαδή, η πρώτη ομάδα και η δεύτερη), αδιακρίτως πνευματικών προσόντων, συμπεριφέρονται όλοι σαν ηλίθιοι γιατί χάνουν κάθε δυνατότητα κριτικής σκέψης .
Συνοπτικά η πραγματικότητα μάλλον σήμερα και όποιος αντέξει…
*Η εικόνα του άρθρου είναι από τοίχο στον Κεραμικό
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Aκριβώς..
.Όσοι πρακτικά υπόκεινται στη μαζική χειραγώγηση αδιακρίτως πνευματικών προσόντων, συμπεριφέρονται όλοι σαν ηλίθιοι γιατί χάνουν κάθε δυνατότητα κριτικής σκέψης …
Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ….
Τα βλέπω έξω κάνοντας την κριτική μέσα μου και γυρνώντας σπίτι την διαβάζω στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ..
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ…