Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών αναφορικά με ένα συμπλήρωμα διατροφής που φέρεται να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, «αποτελέσματα εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, το προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη (sibutramine) και φαινολοφθαλεΐνη (phenolophthalein)».
Πρόκειται για μια σειρά προϊόντων με την ονομασία Li – Da DAIDAIHUA.
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Li – Da DAIDAIHUA
Ο Ε.Ο.Φ., κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων Li – Da DAIDAIHUA.
Το προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκε από την Αρμόδια Αρχή της Γερμανίας, το προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη (sibutramine) και φαινολοφθαλεΐνη (phenolophthalein).
Η σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή αγορά για θέματα ασφαλείας.
Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Η ουσία Sibutramine
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει για την επανεξέταση της ασφάλειας της σιβουτραμίνης που βρίσκεται σε εξέλιξη Φάρμακο για το αδυνάτισμα υπό εξέταση λόγω ανησυχιών για καρδιαγγειακά επεισόδια Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επανεξετάζει δεδομένα που δείχνουν ένα αυξημένο κίνδυνο για σοβαρά καρδιαγγειακά επεισόδια, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή, με φάρμακα που περιέχουν σιβουτραμίνη.
Τα φάρμακα που περιέχουν σιβουτραμίνη (εγκεκριμένα με τα ονόματα Reductil, Reduxade, Zelium και άλλα εμπορικά ονόματα)έχουν ένδειξη για χρήση σε παχύσαρκους και υπέρβαρους ασθενείς οι οποίοι έχουν επίσης και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως διαβήτη τύπου 2 ή δυσλιπιδαιμία (μη φυσιολογικά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα).
Πηγή: medlabnews.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ότι τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα από τα εμβόλια είναι πολύ περισσότερα ακόμα και με την εντεταλμένη υποκαταγραφή που γίνεται, για να αφήσουμε τα νευρολογικά, καρκίνους, αυτοάνοσα, βλέπε την 19χρονη Ιωάννα που βγήκε στον Αντωνιάδη προχθές, αλλά δεν τίθεται κανένα θέμα απαγόρευσης….