Διαφημίσεις

Μπαίνοντας στην Τράπεζα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:

– Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας!!!
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται:
“MIND CHANGING CONCEPT”
Ελληνιστί:
“ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ”.

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο Master στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδερφό, απόφοιτο δημοτικού:

– Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε.

Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει:

– Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη!
Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται:

“EXPERIENCE” (ΕΜΠΕΙΡΙΑ)

και είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία Master.
Όμως στην Τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο Διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο πτυχιούχος Διευθυντής όμως του λέει:

– Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, συν τα 70 που έχουμε ήδη καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!

Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται:
“SWIM WITH THE TIDE”
Ελληνιστί σε παράφραση:
“ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ”

Ο ταμίας λέει: – Μακάρι δηλαδή να ‘χουμε μια ληστεία κάθε μήνα! Αυτό λέγεται:
“ΚΙLLING BOREDOM” του λέει ο πτυχιούχος Διευθυντής.
Ελληνιστί σε παράφραση σημαίνει:
“Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ”

Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει:

– Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής!
Αυτό λέγεται:
“KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!”
Ελληνιστί:
“Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!”

Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του.
Αυτό λέγεται:
“SEIZING THE OPPORTUNITY and DARING TO TAKE RISKS!”
Ελληνιστί σημαίνει:
“ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!”

(Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Πολιτικής Οικονομίας…)
Κατά τα άλλα, φίλοι και φίλες ανησυχείτε! Στις Βρυξέλλες κάποιοι μας επαινούν, και φοβάμαι ότι θα μας φορτώσουν και όλα τα δικά τους λάθη εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν… που βασίζεται στην αρχή:
“EXPLO’I’T every OPPORTUNITY”
Ελληνιστί:
“ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε ΕYΚΑΙΡΙA!”

Υ.Γ. Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια ενώ η βλακεία δεν έχει !

Η φουσκα που εστειλε η Αμερικη στην Ευρωπη το 2009, στη Γερμανια συγκεκριμενα. Εκεινοι βρηκαν τους Έλληνες, ως ηλιθιους διαρκειας, σε μια ληστεια διαρκειας.

Και το εργο συνεχιζεται.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

17 σχόλια στο “ΈΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.”
  1. ΣΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΗ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ
    ΕΝΑ ΤΥΠΟΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Κ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΡΟΠΛΗΡΟΝΩΝΤΑΣ 100 ΕΥΡΩ. Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟς ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ Κ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ. Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΠΑΕΙ Κ ΒΑΖΕΙ ΤΟ 100ΣΤΑΡΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΑ. Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ ΠΑΕΙ Κ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ .Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΨΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Κ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.
    Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΚΑΤΕΒΕΝΕΙ Κ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ Κ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ.Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ 100ΣΤΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ. ΟΛΟΙ ΞΕΧΡΕΩΣΑΝ!

    1. ΑΦΟΥ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ 100ΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ. CETERIS PARIBUS.

  2. Αν και το παρουσιάζεις επιδέξια , εν τούτοις δεν ισχύει τίποτα απο όσα αναφέρεις.

    α) Ο διευθυντής ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος πότε και αν θα γίνει η ληστεία και πότε ο εσωτερικός έλεγχος , άρα αν είναι να καταχραστεί χρήμα της τράπεζας τότε ή το οργανώνει έτσι ώστε να βγει λάδι ή ρισκάρει να πιαστεί.

    β) Οι ληστές πάντα μα πάντα μετράνε αμέσως το ποσό που έκλεψαν ώστε να βγει η μυρασιά . Κανένας κλέφτης δεν εμπιστεύεται τα λεφτά του σε άλλον κλέφτη.

    γ) Η Αμερική έκανε εξαγωγή της κρίσης , όχι της φούσκας αφού και δικές της τράπεζες έπεσαν θύμα των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.
    Η διαφορά έγκειται στο πως το χειρίστηκαν η 2 οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη. Η αλήθεια είναι οτι οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν την παγκόσμια επιρροή του δολαρίου και το πληθόρησαν ενώ η Ευρώπη προήγαγε την μείωση των ελλειμμάτων και την λιτότητα.

    Και οι 2 “θεραπείες” έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Απλά έτυχε εμείς να είμαστε οι άχρηστοι της υπόθεσης που είτε η μία είτε η άλλη θεραπεία στα ίδια θα μας έστελνε για τον απλούστατο λόγο οτι δεν είμαστε στρατιωτικά δυνατοί και το εμπορικό μας ισοζύγιο είναι για κλάμματα. Οπότε μέχρι να γινουμε Τουρκία και κάνουμε παιχνίδια και να έχουμε ρόλο στην περιοχή ας αρχίσουμε να παράγουμε κανα μηχάνημα , κανα λογισμικό, κανα έπειπλο έστω κανα ρούχο και να το πουλάμε

    1. Είναι λάθος όλη η προσέγγισή σου από την αρχή. Πουθενά δε λέει ότι ο Διευθυντής “περίμενε να…” απλώς “τού ‘κατσε” του τύπου και εκμεταλεύτηκε στο έπακρον την ευκαιρία….
      Έτσι και οι Γερμανοί, τους “έκατσαν” οι άχρηστοι οι δικοί μας που πέρνανε τοκογλυφικά δάνεια για να κρατάνε τις άχρηστες κυβερνήσεις τους , τους είχαν κιόλας έτοιμους τους πιο πολλούς (siemens) και ιδού!!
      Άσε που το σχέδιο είναι πολύ πιο βαθύ και μεγάλο, δεν ξεκίνησε το 2009 αλλά κι έτσι όπως το τοποθετεί το άρθρο, από κει που το ξεκινάει σωστά τα λέει….

    2. μυρασιά… πληθόρησαν… έπειπλο…
      ας παράξουμε μόρφωση – γνώση – παιδεία -εκπαίδευση και αμα τα αφεντικά σου επιτρέψουν να παράξεις πράγματα θα τα παράξεις…
      ψαξτο λίγο το θέμα αν σε ενδιαφέρει, ποιοί με νόμους έχουν καταστρεψει την ελληνική παραγωγή.
      το ποιο πρόσφατο γεγονός η μη έκδοση αδείας παραγωγής του περιβόητου “πονυ” καληνύχτα..

      1. Παράξω=λάθος( https://bolko.wordpress.com/2011/03/11/παράξω-ή-παραγάγω/)
        Συχνά ακούμε τους τύπους να παράξω, θα παράξω, ή έχω παράξει παντού κι από όλους. Από πολιτικούς, από τα μμε και από διάφορους άλλους ανθρώπους, ακόμα κι από σχολικά βιβλία. Αλλά είναι αυτός ο τύπος σωστός;
        Όχι, δεν είναι σωστός. Ο σωστός είναι «παραγάγω». Και αυτό γιατί ο αόριστος αυτού του ρήματος είναι «παρήγαγα», από τον αρχαίο τύπο του αορίστου του ρήματος «άγω» «ήγαγον». Ο τύπος «άξω» χρησιμοποιούταν στ’αρχαία στο μέλλοντα, άρα κάποιος θά’λεγε ότι είναι σωστός, αλλά στα νέα ελληνικά το στιγμιαίο μέλλοντα το σχηματίζουμε με το μόριο θα (σύντμηση του θέλω να) + υποτακτική αορίστου. Άρα το «παραγάγω» είναι το σωστό. Αυτό το κάνουμε είτε γιατί θέλουμε να ομαλοποιήσουμε το ρήμα είτε γιατί προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν τύπο που μας φαίνεται σωστός, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, για να φαίνεται ο λόγος μας πιο κομψός, άρα και εμείς πιο μορφωμένοι. Αυτό οι γλωσσολόγοι τ’ονομάζουν υπερδιόρθωση.
        Το άλλο λάθος που γίνεται συχνά είναι η αντικατάσταση του άβολου για πολλούς «παραγάγω» με το «παράγω», αλλά μ’αυτόν τον τρόπο χάνεται η διάκριση του στιγμιαίου και το εξακολουθητικού.
        Αυτό το φαινόμενο άρχισε να γίνεται έντονο τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι κάτι πρόσφατο. Σποραδικά ο τύπος αυτός συναντάται και σε παλαιότερα κείμενα.
        Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το λάθος γίνεται μόνο στο ρήμα «παράγω» και όχι σ’άλλα σύνθετα του «άγω», όπως «εισάγω», «εξάγω» κλπ.
        Γι’αυτό «θα παραγάγω», «να παραγάγω», «έχω παραγάγει», «είχα παραγάγει» αντί των «θα παράξω», «να παράξω», «έχω παράξει», «είχα παράξει».

      2. Καλά για τα ορθογραφίκα έχει ειπωθεί άπειρες φορές απο τύπους που δεν γράφουν σε πληκτρολόγιο γρηγορότερα απο μία λέξη ανα ώρα. Όσο για το Pony ποιός μηχανικός ρε βλάκα θα βάλει υπογραφεί να βγει η άμαξα σε μαζική παραγωγή? Πέρα απο την πλάκα αν το πονυ ήταν Γερμανικό θα έβαζες μέσα τα παιδιά σου ? Μιλάμε για όχημα που σε προδιαγραφές αγγίζει το Fiat 128 του 1970. Ας είμαστε λίγο σοβαροί οι εγκρίσεις τύπου δίδονται με κάποια ελάχιστα κρητίρια που διαφοροποιούνται μέσα στα χρόνια όσο η τεχνολογία εξελίσσεται. Δες για παράδειγμα την Παναμέρα (πρόσφατα το πήρα) , μιλάμε για αμάξι απο το μέλλον. Τώρα αν νομίζεις οτι θα επιτρέψουν σε άμαξες να κυκλοφορούν δίπλα σε αυτοκίνητα και πεζούς είσαι γελασμένος. Ας πάει ο γεράκος της πονυ και να πάρει έγκριση τύπου στην Αφρική αμα θέλει . Έλεος με τον κάθε φαντασμένο. Και κάτι τελευταίο θα θελες να βρίσκεσαι εντός παναμέρα ή εντός του πονυ σε πιθανή μεταξύ τους σύγκρουση ?

  3. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, με την μόνη διαφορά, ότι αυτή η ληστεία ήταν σχεδιασμένη και γνωστή πολλές δεκαετίες πριν γίνει πράξη… αλλά κανείς δεν πίστευε λόγο συμφέροντος ότι αυτή η ληστεία, θα λάβει σάρκα και οστά την εποχή του. Δεν έχει σημασία αν μπορείς να κλέψεις, σημασία έχει αν ξέρεις να κρύψεις τα κλεμμένα… και όπως είπε ο πρώην υπ. Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης “Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”… βέβαια εξ΄ορισμού κανένας νόμος δεν κρύβει μέσα του την ηθική… αυτό που ζούμε είναι όπως μια ταινία “μεγάλου μήκους”, σκληρού πορνό… νομικά είναι καλυμμένη, αλλά μέσα της δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό! Υπάρχει διαφορά στην ηθική της πυγμής (κατά Θουκυδίδη) και της ηθικής του δικαίου (κατά Πλάτωνα), έστω και αν στην περίπτωση της νεότερης Ελλάδος, οι κάτοικοι της είχαν απολέσει και την πυγμή και το δίκαιο της ηθικής, με αποτέλεσμα να έρθει η Νέμεσις. Αυτά.

  4. ΦΦΟΒΕΡΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!!!!ΛΕΕΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ!!!!

  5. Εξυπνος ο τραπεζίτης μάγκας ο ληστης.
    Ο βλαμμένος της υπόθεσης ποιος είναι?

  6. You are a great asshole
    Ελληνιστή Είσαι Μεγααάλος μαλακας ρε αδερφάκι μου …
    Τίποτε άλλες μαλακιες έχεις να γράψεις ;;

  7. Έξυπνη ιστορία και τελικά το ηθικό δίδαγμα που περνάει είναι οτι οι τίμιοι άνθρωποι σήμερα είτε παίρνουν την ταμπέλα του μ@λ@κ@ είτε είναι ανύπαρκτοι ενώ τα κάθε είδους λαμόγια βγαίνουν κερδισμένα … κι όλα αυτά σε μια χώρα που πριν μερικές δεκαετίες δεν κλειδώναμε καν τις εξώπορτες..! Η Κίνα όμως (στον τίτλο) που κολλάει ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek