Η συζήτηση του εμβολίου έχει βάλει στην άκρη τη συζήτηση του φαρμάκου. Ένα σημαντικό θέμα που έθεσε σήμερα στην parallaxi o Ανοσιολόγος Ιωάννης Θεοδώρου πολύ εύστοχα.
Ο Γεώργιος Βέργουλας, συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ, υποδιευθυντής της κλινικής μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου και τέως διοικητής του ΑΧΕΠΑ, φωτίζει μια ακόμα πτυχή του θέματος:
Η FLCCC (The Front Line COVID-19 Critical Care Alliance https://covid19criticalcare.com/) που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις τις σχετικές με την έρευνα που αφορά την λοίμωξη από τον SARS-Cov-2, στις 18 Δεκεμβρίου 2020, διαπίστωσε ότι το αντιπαρασιτικό φάρμακο ivermectin με ισχυρές αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του COVID-19. Διαβάστε περισσότερα εδώ:
H FLCCC συνιστά τη χρήση του φαρμάκου ivermectin (Meztican το εμπορικό όνομα) τόσο για την προφύλαξη όσο και για την θεραπεία της λοίμωξης από τον SARS-Cov-2. Λόγω της ταχύτατης παγκόσμιας εξάπλωσης του ιού και της μη αναμενόμενης σε σύντομο χρονικό διάστημα προφύλαξης από τα εμβόλια η ευρεία χρήση του ασφαλούς, φθηνού και αποτελεσματικού ivermectin θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραστική μείωση του βαθμού μετάδοσης, της νοσηρότητας και της θνητότητας σε ήπιες, μέτριες και ακόμη σε βαριές μορφές της νόσου.
Τα οφέλη της δημόσιας υγείας και η επίπτωση στην κοινωνία θα είναι πολλά και θα πρέπει να παρακινήσουν τους υπεύθυνους να υιοθετήσουν την χρήση του. Ήδη υπάρχουν χώρες που έχουν προχωρήσει σε μαζική χορήγηση του φαρμάκου (η ανακάλυψη του Ivermectin το 1975 βραβεύθηκε το 2015 με το Βραβείο Νόμπελ της Ιατρικής).
Κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα ως αντιπαρασιτικό με μορφή δισκίων (εμπορικό όνομα Scaball, χάπια των 3 mg). Ήδη υπάρχει μετα – ανάλυση τυχαιοποιημένων μελετών που αφορά περίπου 1500 άτομα που δείχνει ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά, η δε κυβέρνηση της Νιγηρίας χρηματοδοτεί κλινικές έρευνες για την αντιμετώπιση του SARs – COV 2 με το φάρμακο αυτό.
Πρόσφατα, στη Νέα Υόρκη οι συγγενείς μιας ασθενούς 80 ετών που νοσηλεύονταν σε Μ.Ε.Θ. για λοίμωξη από τον κοροναϊό, μετά την ενημέρωσή τους από τους γιατρούς ότι οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι περίπου 20% και μετά από μια έρευνα του γιου της στη διεθνή βιβλιογραφία πίεσαν τους γιατρούς της Μ.Ε.Θ. να της χορηγηθεί και το φάρμακο ivermectin.
Οι γιατροί δέχτηκαν και η ασθενής σε 48 ώρες είχε σημαντική βελτίωση, αποσυνδέθηκε από τον αναπνευστήρα και μεταφέρθηκε σε ένα άλλο τμήμα εκτός Μ.Ε.Θ. Στο τμήμα αυτό οι γιατροί δεν δέχθηκαν να συνεχίσουν την αγωγή με ivermectin και ασθενής άρχισε να επιδεινώνεται.
Κατόπιν τούτου οι συγγενείς της ασθενούς κατέφυγαν στο δικαστήριο το οποίο έδωσε εντολή να συνεχισθεί η θεραπεία με το ivermectin. Η ασθενής εντός ημερών βελτιώθηκε εν νέου και έχει διαφύγει τον κίνδυνο όπως την ενημέρωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου. Η περίπτωση της κυρίας από τη Νέα Υόρκη δίνει πολλά μηνύματα στο Υπουργείο Υγείας, στους Έλληνες γιατρούς αλλά και στην Ελληνική δικαιοσύνη. Το δικαστήριο στη Νέα Υόρκη λειτούργησε θα έλεγα σε χρόνο μηδέν και σώθηκε η άρρωστη.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ξεχάστε τα δηλητηρια.
Αποτελεσματική προφύλαξη και θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων με:
Βιταμίνη D3
Βιταμίνη MK7
Βιταμίνη C
Zn (κιτρικός ή γλυκονικός)
Προβιωτικά