Διαφημίσεις

Ολοένα και πιο δραματική γίνεται η εικόνα από τα φράγματα της Κύπρου. Το αποθηκευμένο νερό βρίσκεται, πλέον, σε κάποιες περιπτώσεις σε εξαιρετικά χαμηλή στάθμη και η πληρότητα έχει κατρακυλήσει γύρω στο 10% με 15%. Σαν να μην έφτανε η ανομβρία, την τραγική κατάσταση ενισχύουν και άλλες σπατάλες, όπως αποκαλύπτει σε δημοσιεύματά του το philenews, αφού το ανακυκλωμένο νερό καταλήγει σε γήπεδα του γκολφ ή ακόμη και στη θάλασσα, ενώ παράλληλα σημειώνονται και μεγάλες απώλειες από διαρροές, οι οποίες έφτασαν τις 600 στη Λάρνακα σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, η στάθμη του αποθηκευμένου νερού έχει κατρακυλήσει πολύ κάτω από τα μισά. Με συνολική χωρητικότητα 290 εκατ. κυβικά μέτρα, αυτή τη στιγμή διαθέτουν μόλις 98,7 εκατ. κ.μ. νερού. Τα φράγματα βρίσκονται στο 34% της πληρότητάς τους, όταν πέρσι τέτοια εποχή ήταν στο 57,3%, δηλαδή είχαν επιπλέον 67.775 εκατ. κυβικά μέτρα νερού.

Στη χειρότερη θέση βρίσκεται το φράγμα του Καλοπαναγιώτη, μόλις στο 10,5% ενώ πέρσι τέτοια εποχή ήταν στο 57,6%. Εξίσου άσχημα είναι τα δεδομένα για τα φράγματα Αργάκας (14,6% από 54,6% πέρσι), Βυζακιάς (16,3% από 64,1% πέρσι), Αγίας Μαρίνας (16,8% από 23,8% πέρσι) και της Άχνας (18,5% από 34,7% πέρσι).

Αντιθέτως, σε καλύτερη κατάσταση ως προς τις αποθηκευμένες ποσότητες νερού είναι των Λευκάρων (59,5%), το οποίο, όμως, λειτουργεί ως φράγμα έκτακτης ανάγκης. Όλα τα υπόλοιπα φράγματα βρίσκονται κάτω από το 50% της χωρητικότητας τους, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να σημειώνονται σε Κανναβιού (42,5%), Πωμό (40,8%), Ασπρόκρεμμο (40,1%).

Ο Κούρης, το μεγαλύτερο φράγμα στην Κύπρο, βρίσκεται κι αυτό σε εξαιρετικά επικίνδυνη στάθμη αφού από τα 115 εκατ. κ.μ. νερού έχει μόλις 35,3 εκατ. κ.μ., δηλαδή είναι στο 30,7% της χωρητικότητάς του. Ένα χρόνο πριν βρίσκονταν στο 53,1%.

Τα φράγματα του Νότιου Αγωγού (Κούρης, Καλαβασός, Λεύκαρα, Διπόταμος, Γερμασόγεια, Αρμίνου, Πολεμίδια και Άχνα) συνολικής χωρητικότητας 189,4 εκατ. κυβικά μέτρα νερού βρίσκονται στο 31,4%. Πέρσι ήταν στο 53,5% της χωρητικότητα τους.

Τα φράγματα Πάφου (Ασπρόκρεμμος, Κανναβιού και Μαυροκόλυμπος) χωρητικότητας 71,7 εκατ. κυβικών μέτρων βρίσκονται στο 40,2%. Πέρσι ήταν στο 65,9% της χωρητικότητας τους.

Τα φράγματα Χρυσοχούς (Ευρέτου, Αργάκα, Πωμός, Αγία Μαρίνα) χωρητικότητας 26,1 εκατ. κυβικών μέτρων, βρίσκονται στο 37,1%. Πέρσι ήταν στο 59,4%.

Τα φράγματα Λευκωσίας (Βυζακιά, Ξυλιάτος και Καλοπαναγιώτης) χωρητικότητας 3,4 εκατ. κυβικών μέτρων, βρίσκονται στο 22,6%. Πέρσι ήταν στο 67,1%.

philenews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek